Wki

Hur att upprätthålla en hydroponiska näringsämne reservoar

En solid grund för att behålla din hydroponiska näringslösning reservoar! En behållare utgör centrum för varje enskild typ av hydroponics växande system. Dessa grunder ger dig effektiv kontroll över varje systemtyp. Vara en framgångsrik hydroponiska trädgårdsmästare genom effektivt underhåll av din näringslösning reservoar.

Steg

Hur att upprätthålla en hydroponiska näringsämne reservoar. Kontrollera kvaliteten börjar vattnet med din TDS mätare.
Hur att upprätthålla en hydroponiska näringsämne reservoar. Kontrollera kvaliteten börjar vattnet med din TDS mätare.
 1. 1
  Kontrollera kvaliteten börjar vattnet med din TDS mätare. Kranvatten mäter 300 ppm eller högre indikerar att du måste köra antingen ett system med omvänd osmos eller destillera ditt vatten. Du vill vara säker på att din totala PPM på ditt vatten din ibruktagande dina växter innan du lägger näringsämnen är mellan 0-50ppm något <100 är acceptabelt bara vara trötta på en del av de mikronäringsämnen som kan finnas i ditt vatten. Se "Tips" för idéer om kranvatten användning.
 2. 2
  Använd en digital sond eller testkit för att mäta styrkan och pH av den näringslösning varje dag. Mät två gånger om dagen för enheter med små näringsämnen reservoarer. Använd en digital pH-penna. Med näringsämnen i reservoaren, kan du inte få en ordentlig behandling med pappersremsor eller provrör kit droppe.
 3. 3
  Justera pH-värdet i näringslösningen med ph uppåt eller ph ner därefter. Obs: En justering i din lösning pH kommer att påverka dess strength.The mest affektiva är ett pH på 6-6,5 aldrig gå högre än 7 eller lägre än 6 vad du växer.
 4. 4
  Använd en TDS eller EC mätare kontrollera styrkan i din näringslösning. Om den är för stark, tillsätt vatten. Om den är för svag, tillsätt lite gödsel. [Se Varningar]
 5. 5
  Ändra lösning i din reservoar varannan till fyra dagar. Under fem dagar, kan växterna ha orsakat att lösningen blir näringsmässigt obalanserad.

Tips

 • Kranvatten: Kranvatten kan innehålla kemikalier som klor som negativt kan påverka dina växter. Om du är osäker är det bäst att låta din monter kranvatten i 24 timmar innan du lägger på din reservoar eller använder klor remover för akvarier. Genom att låta ditt vatten monter, utjämnar du temperaturen på vattnet med den i rummet, vilket gör vattnet mindre sannolikt att chocka växternas rotsystem.
 • Håll din näringslösning temperatur mellan 70-78 ° C.
 • Se till att gödsel du använder i ett Hydroponics är komplett. Matcha lösningen styrka till dina växternas behov.
 • En större reservoar möjliggör en större förmåga att buffra mot konduktivitet förändringar, växt vattenanvändning och pH. Det är bäst att sträva efter att skapa den största reservoaren du kan ligga bekvämt i det tilldelade området som du har.
 • Ha alltid på ett akvarium luftpump och sten betyget för storleken på din näringsämne reservoar. Syresättning av näringslösningen är av största vikt för näringsupptaget.
 • Använd en pH-mätare för att mäta pH.
 • Det är en bra idé att köra vanligt vatten eller 1/4 styrka näringsämnen genom systemet för en dag i mellan förändringar, för att laka ut någon gödsel uppbyggd medan du har chansen.

Varningar

 • Klor kommer inte döda dina växter det faktiskt kan hjälpa dem stå emot mögel bygga upp på aktiemarknaden basen. Men de flesta stadens vatten som innehåller klor också innehåller brom detta kommer att döda dina växter, är det bästa sättet att bli av med denna brom för att fylla en tunna (inte din behållare) med kallt vatten nästa dag kommer du att märka att väggarna i pipan kommer att ha små bubblor sticker allover, bara peka på fat sidorna några gånger tills alla dessa bubblorna flyter upp till toppen. detta trick kallas perking och är en mycket känslomässig sätt att exspell brom dess också mycket billigare än att använda akvarium tabletter (se Tips för kranvatten användning)
 • Växter kommer att dö från över näringspåståenden eller övergödning mycket snabbt, en undernärda anläggningen kommer att pågå längre än en over näring växt.
 • Sanitize din reservoar före användning genom att hälla kokande vatten över alla områden som skall exponeras för näringslösning.

Saker du behöver

 • pH test kit eller mätare
 • TDS / EC mätare
 • Akvarium luftpump för att passa reservoar storlek
 • Air Sten
 • Hydroponiska växtnäringsämnen
 • Vatten
 • pH upp och pH ned