Wki

Hur man startar en ekologisk trädgård

Organiska trädgårdsmästare växa de friskaste, högsta kvalitet mat och utan att använda några kemikalier. Ekologiska metoder är friskare, bättre för miljön, och djurlivet, och är billigare eftersom det inte finns någon kemisk eller herbicider att köpa. Allt detta åstadkoms genom att arbeta med naturen i stället för mot den, och bäst av allt du kan vara en organisk trädgårdsmästare, även om du bara har några få kvadratmeter soliga utrymme för din trädgård. Görs rätt, kan etablerade ekologiska trädgårdar vara lättare att underhålla än de

Steg

Hur man startar en ekologisk trädgård. Välj en plats för din ekologisk trädgård.
Hur man startar en ekologisk trädgård. Välj en plats för din ekologisk trädgård.
 1. 1
  Välj en plats för din ekologisk trädgård.
  • Tänk smått, speciellt i början. En liten trädgård tar mindre arbete och färre material än en stor en. En välskött 4 "med 4" trädgård kan ge alla de färska grönsaker som en person äter.
  • Inte över-anläggning. Om du odla mat, tänka i termer av avkastning, och planen i form av måltider per person.
  • Även ett fönster låda eller ett par behållare kan vara en förrätt trädgård.
 2. 2
  Gör en hög. Kompost är den viktigaste ingrediensen för att utveckla rika organisk jord. Du kan använda nästan alla typer av organiskt material för att göra kompost som kommer att berika din jord, men de bästa saker att börja med är oftast rätt där i din trädgård: fallna löv, ogräs (helst innan de går till utsäde) och gräsklipp, till nämna några.
 3. 3
  Tillsätt rätt jord. Nyckeln till ekologiskt jordbruk är bra jord. Lägg så mycket organiskt material till marken som du kan. Detta kan vara från din komposthög. Jord som har byggts upp med massor av organiskt material är bra för din trädgård för en massa skäl.
  • Det kommer att ge näring åt dina växter utan konstgödsel, att hålla dem mer naturligt, snarare än att uppmuntra skurar av snabb tillväxt som kan försvaga växter.
  • Det är lättare att få skyfflar in, och ogräs ur, berikad jord som inte är så hårt packad.
  • Det är mjukare, så växternas rötter kan tränga lättare och djupare.
  • Det kommer att hjälpa vatten och luft spenderar rätt mängd tid i kontakt med rötter. Lerjordar kan vara tungt och stannar blöt en lång tid. Sandjordar kan dränera vattnet för snabbt.
 4. 4
  Kontrollera ogräs. Ogräs är alla växter som du inte vill växa i ett område, och kan inkludera invasiva prydnadsväxter eller produktiva växter såsom murgröna och mynta.
  • Använd en hacka och hålla den skarp. Du kan använda en slipskiva att sätta en kant på det. Prova en holländsk hacka eller handgemäng hacka om du har bara använt en konventionell svanhals stil hacka. Hacka varje område tillräckligt ofta för att hålla gröna ogräs nere. Regelbundet tar bort alla gröna delar av ogräs fråntar dem den näring de behöver för att fortsätta förnybara.
  • Hand ogräs att ta bort rötterna av fleråriga ogräs som växer tillbaka. Även handen ogräs försiktigt runt etablerade växter, för att undvika att rötterna av växter du vill ha.
  • Plantera tätt, speciellt för dekorativa eller dekorativa områden. Companion planteringar kan fylla i utrymmen i grönsaksodlingar, också, och göra det mesta av ett litet utrymme. Utrymmen som planteras tätt nog kommer att avskräcka ogräs från att växa mellan växter som du vill.
  • Tjockt presseningar un-planterade områden runt växter och träd där du vill ha några ogräs. Organiska täckningsmaterial, inklusive bark, flis, gräsklipp och kompost bryts successivt ned och berika jorden. Under tiden de kontrollerar ogräs, hjälpa till måttlig marktemperatur och långsam avdunstning i torra områden, vilket innebär att du kan vatten mindre.
  • Försök värme för att kontrollera ogräs i sprickor, i form av ånga, en värmepistol, kokande vatten, eller ens en liten blåslampa, appliceras försiktigt. Om du vill ha utrymme mellan kakor eller språngbrädor, försöka plantera dem emellan med en låg, dekorativ växt som tål lite gångtrafik, t.ex. timjan.
 5. 5
  Ompröva din gräsmatta. En orörd gräsmatta är en hel del arbete, och beroende på din klimat kan kräva en hel del gödsel och vatten för att underhålla. Det är också en monokultur som är svår att underhålla. Åtminstone, överväga att låta klöver och andra växter i, och inte panik om några ogräs våren upp. Överväga att plantera något förutom gräsmatta eller gör din gräsmatta mindre, speciellt i torra klimat.
 6. 6
  Bjud in fåglar, maskar och vänliga insekter. Många varelser kan hjälpa din trädgård. Lär dig vilka de är och ordna förutsättningar för att uppmuntra dem.
 7. 7
  Börja nu. Få ett hopp på din trädgårdsskötsel insats när som helst på året.

Tips

 • Bladlöss (små mjuka arbetsföra krypande insekter som förökar sig som en galning på våren och försommaren) kan tas bort från dina växter med bara en stark ström av vatten.
 • Du kan också bara lägga till saker som löv och gräsklipp direkt till din trädgård som ett ogräs undertryckande kompostmaterial. Det kommer fortfarande berika jorden. Även tills bladen eller gräs dör det kommer laka kväve från marken för att hjälpa den att sönderfalla, bättre i komposthögen.
 • Du kan använda nästan alla typer av organiskt material för att göra kompost som kommer att berika din jord, men försöker att undvika material som har behandlats med kemikalier som gräsklipp från att verkligen vacker gräsmatta som har besprutats med herbicider och pesticider.
 • Ekologiska trädgårdar skiljer sig från konventionell trädgårdsskötsel eftersom den inte förlitar sig på syntetiska gödningsmedel eller bekämpningsmedel. Istället förlitar sig på sund jord, noggrann sort urval, och fysiska barriärer (t.ex. kompost och hand borttagning av insekter.)
 • Om insekter angriper dina växter det allra bästa sättet att kontrollera dem är att bara plocka dem för hand. Öva växelbruk som i Permaculture Metoder och Companion Plantering. Dessa system kan kraftigt minska skadedjur och i vissa fall göra dem obefintlig.
 • Använd kvadratmetoden foten trädgårdsarbete! Du kan växa mer med mindre utrymme, behöver du inte oroa dig så mycket om jorden, plus att det minskar ogräs kraftigt.
 • Gör plantera bäddar för en måttlig storlek så att du kan nå det hela. Planera vägar som kräver ett minimum av underhåll.
 • Nyckeln till skadedjur och ogräs är att agera tidigt och ofta och hålla dem från att bli ett problem.
 • Du behöver egentligen inte kompostbehållare eller tumlare - bara stapla upp ditt material och vänta på dem att sönderfalla. Om du vill snabba upp saker och ting "vända" högen varje gång i en stund för att blanda upp det och införliva luft.

Varningar

 • avföring från djur som äter kött, speciellt från hundar, katter eller människor
 • Använd inte följande för din komposthög, trots att de är ekologiska. Att göra det är att riskera spridning av sjukdomar och / eller attraktion av skadedjur.
 • kött, kött, ben eller fett av något slag
 • stora mängder vattniga frukter eller grönsaker som tomater, apelsiner, gurkor, meloner, etc.
  • stora mängder lagad mat
  • olja eller fett
 • Använd aldrig bark kompost! Det kanske ser bra ut men det berövar kväve från marken när den ruttnar och kommer att hålla nästan allt från att växa bra, och det lockar termiter.