Wki

Hur man mata växter i en hydrokultur system med MAXSEA

Det finns många saker som kan komplicera mata dina växter hydroponically. Det kan vara svårt nog att försöka mata rätt styrka och rätt förhållanden av näringsämnen, än mindre försöka lista ut spår och sekundära näringsämnen. När du komma förbi dessa grunderna, kan du överväga växtvitaminer, hormoner och hålla allt på rätt pH. Om du just har börjat och du har bara 20 dollar i fickan och en tesked, är detta skriven för dig.

Steg

Hur man mata växter i en hydrokultur system med MAXSEA. Få en pH-mätare och en TDS (lösta ämnen) eller EC (elektrisk konduktivitet) mätaren, om du menar allvar om att växa en hydroponiska trädgård.
Hur man mata växter i en hydrokultur system med MAXSEA. Få en pH-mätare och en TDS (lösta ämnen) eller EC (elektrisk konduktivitet) mätaren, om du menar allvar om att växa en hydroponiska trädgård.
 1. 1
  Få en pH-mätare och en TDS (lösta ämnen) eller EC (elektrisk konduktivitet) mätaren, om du menar allvar om att växa en hydroponiska trädgård. Tills dess, kommer att använda en tång-baserade gödselmedel kallas Maxsea lösa ditt problem. De första tio dagarna dina växter har rötter, mata dem 400 ppm Maxsea 3-20-20. Det handlar om en nivå tesked / gallon kranvatten. Lägg till denna 1/4 tsk Epsom salter för magnesium.
 2. 2
  Mata dem 600 ppm MAXSEA 16-16-16, efter plantstadiet. Det är ungefär 1 rundad tesked. Lägg 1/4 tsk salt Epsom till varje gallon. Du kan mata de flesta växter på detta sätt genom den vegetativa perioden.
 3. 3
  Mata din trädgård en rundad 1/2 tsk MAXSEA 16-16-16 plus en rundad 1/2 tsk MAXSEA 3-20-20 i varje liter vatten. Var särskilt noga med att lägga 1/4 tsk Epsom salt till varje liter genom blomningen. Du kan byta till rak Maxsea 3-20-20 på denna punkt, men de flesta växterna ser lite kväve bristfällig i slutet. Mata din trädgård på detta sätt i två veckor, medan växterna övergången från vegetativ tillväxt till blomning.
 4. 4
  Mata din trädgård 800 ppm MAXSEA 3-20-20 tills du närmar dig slutet av blomningen, efter övergången perioden. Det är ca 2 strukna teskedar per gallon. Se till att lägga 1/4 tsk Epsom salt till varje liter. De allra sista 10 till 14 dagar innan du skördar, kommer du vill mata din trädgård bara vanligt vatten. Flushing din trädgård kommer att ta bort överskott av närsalter från växtvävnad och förbättrar arom och smak av din trädgård producerar.

Tips

 • När du blandar upp Maxsea i en näringslösning, har det en nästan perfekt pH. Vad är mer, är pH stabilt i lösning för många dagar. Detta är bra för början hydroponics trädgårdsmästare. Detta innebär att du kan komma undan utan den initiala kostnaden för en dyr pH-mätare i början.
 • Växter använder vissa näringsämnen snabbare än andra. Efter två veckor av användning av samma näringslösning, kommer lösningen inte längre har en bra balans. För att undvika näringsproblem, tömma den gamla lösningen varannan vecka och börja med färskt vatten och näringsämnen.
 • Genom att noggrant mäta gödsel när man blandar upp den näringslösning, kan du komma undan utan den initiala kostnaden för en dyr TDS mätare eller EC mätare också. Det bästa råd skulle vara att alltid fylla på ditt näringsämne reservoar med 1/2 styrka lösning när det är lite lågt. Varannan vecka, börja om med färskt vatten och näringsämnen för att undvika ett näringsämne obalans i din lösning.
 • Seaweed tillsatser är ett populärt val när det gäller att spåra näringsämnen och växt kosttillskott hormon. Eftersom Maxsea gödselmedel tång gödselmedel, är dessa fördelar inbyggt och inga ytterligare tillskott krävs för dessa två saker.
 • Den fullständiga Maxsea erbjuder dig en mycket enkel utfodring plan. Mellan de två formlerna (16-16-16 och 3-20-20) är det lätt att ge en bra balans av NPK för varje stadium av tillväxt. Trots det, om du noga läsa gödselmedel ingredienser, hittar du Maxsea saknas en sak... magnesium. Genom att lägga till 1/4 tsk salt Epsom / gallon, undviker du billigt att ha några problem med en magnesiumbrist.

Varningar

 • Fylla på vatten växterna använder i mellan näringsämnen förändringar. Den säkraste strategin är att fylla på det näringsämne reservoar med halv styrka näringslösning.