Wki

Hur man gör en hydrokultur mosse trädgård (vatten återvinning)

En mosse trädgård använder samma tekniker som används inom vattenbruket. Använd bakterier som är knutna till biomedia att rengöra den mycket syresatt vatten som passerar genom mediet med alfagrog media för detta. Den har en stor yta och bra void kapacitet. Den extra bonus till detta system är att genom att placera en grusbädd över toppen av media den producerar en idealisk miljö för att odla dem svåra att föröka växter - fukten älska de som misslyckas vid första tecken på torka.

Steg

Hur man gör en hydrokultur mosse trädgård (vatten återvinning). Nivå botten med sand.
Hur man gör en hydrokultur mosse trädgård (vatten återvinning). Nivå botten med sand.
 1. 1
  Gräv ett hål. Mossen trädgården börjar sitt liv som ett fyrkantigt hål med en jämn bas och fyrkantiga sidor.
 2. 2
  Linje botten. När basen är planat ut, är det dags att rada botten av mossen trädgården med en kudde att stoppa stenar stiger upp och gör hål i fodret.
 3. 3
  Nivå botten med sand. Lägg skarp sand beläggning för att jämna botten helt.
 4. 4
  Kudde mossen. Fodret kudden är anlagd i ark och kommer rätt upp sidan av mossen trädgården. Det har att skydda fodret, är detta samma foder som skulle kunna användas i en trädgård damm.
 5. 5
  Linje mossen. Fodret är anlagd och drivit hela vägen till sidan av hålet.
 6. 6
  Lägg den andra kudde. När fodret är på plats det också är fodrad med kudde för att skydda den från alfagrog som vi kommer att lägga på toppen. Den massiv ek sliprar läggs i behållaren för att separera bort luftning dammen och den slutliga avvecklingen damm från själva mossen trädgården själv.
 7. 7
  Låt vattnet kan rinna ut. Inse att eftersom Oak sliprar och gröna obehandlad ek, har små hål dragna i botten det låter vattnet rinna igenom och in i mossen trädgården från luftningskammaren.
 8. 8
  Tillsätt alfagrog. Efter avslutad grundläggande designen, fyll den faktiska delen mosse trädgård med alfagrog. Detta är ett keramiskt filter media som används i Koi fiskdammar att filtrera vattnet. Det innehåller en stor mängd yta där våra bakterier kommer att leva och rensa upp i vattnet.
 9. 9
  Tillsätt vatten. Helt fylld börjar mittsektion hydroponiska mossen trädgården fylla det med vatten och tillsätta resten av sliprar runt utsidan av systemet. Denna storlek av tank tar ca 6 kubikmeter vatten för att fylla den till en nivå strax ovanför Alfagrog. Fyllning det med vatten gör det möjligt att jämna ut Alfagrog och se till att när grus läggs till det att det hela är nedsänkt i vatten.
 10. 10
  Stöd mittsektionen. Den färdiga trä arbete ser ut så här. Full av vatten och Alfagrog och väntar på grus för att fylla mitten. Tvärsnittet trä är att stoppa den centrala sektionen rör sig när gruset tillsätts.
 11. 11
  Lägg grus. När fylld med grus den färdiga mossen trädgården ser ut så här. Vattennivån höjs så att åtminstone en tum av gruset är under vatten för att förse plantorna med fukt.
 12. 12
  Gör dig redo för att lufta. Den delen av tråget som ska ta emot vattnet från Biotanken måste luftas. En liten kompressor ger denna luftning via en gummi luftare. Den upplösta syrehalten måste vara så hög som möjligt om bakterierna i Alfagrog kommer att överleva.
 13. 13
  Sätt i vissa växter. När sökningen är klar den sista touch är att lägga växter. Alla dessa är fukt älskande växter som tillhandahålls av vår lokala plantskola.
 14. 14
  Njut av mossen trädgården. Vattnet från Bog Garden används för att mata dammar och att vattna gräsmattorna.

Tips

 • Hostor är extremt populära, härdiga örtartade perenner som odlas främst för sitt vackra bladverk.
 • Alphagrog är gjord av ett mycket poröst material, som innehåller många tusentals små fickor där bakterier kan frodas beslut i ett idealiskt material för biologiska filter.