Wki

Hur att sätta färg på ditt hem

Färg har förmågan att helt förändra atmosfären och stämningen i ditt hem. Använda färg för att förstärka ett hem och göra sina passagerare känner sig mer innehåll och fredlig är ett bra sätt att motverka känslan av stress och negativitet som du kan känna i ditt hem. Det är färg terapi för invånarna så mycket som för hemmet.

Steg

Hur att sätta färg på ditt hem. Observera att färgerna i ditt hem.
Hur att sätta färg på ditt hem. Observera att färgerna i ditt hem.
 1. 1
  Observera att färgerna i ditt hem. Vilka är de dominerande färgerna omger dig? På ett papper, notera hur färgerna gör du känner som du tittar på dem. Not om de är ljusa, dämpade, eklektiskt, matchning, etc., och hur dessa olika färgeffekter inverkan på dig.
 2. 2
  Välj din favorit färg spektrumet. Hitta ett färghjul. Ett färghjul är uppdelad i primära och sekundära färger, med den varma färgspektrum (rött, orange och gult) på ena sidan och den svala färgspektrum (grön, blå och violett), å andra sidan. Vilken sida lockar din uppmärksamhet och känslor mest? De färger som behagar du är en bra indikator på vad som kommer att glädja dig i hemmet.
 3. 3
  Tänk på vad betydelser färgerna har för ditt hushåll. De coola färger är suggestiva av vatten, himmel och träd. De likställer till en känsla av lugn, balans, frid och bli tröstad. De varma färgerna, å andra sidan, tyder på sol, eld, och stjärnor. De likställer till en känsla av livfullhet, energi, kreativitet och handling.
 4. 4
  Involvera resten av hushållet. Skapa färg harmoni i hemmet bör inte vara harmoni enligt en person. Låt alla intresserade familjemedlemmar välja de färger som lugnar, aktivera eller behaga dem. Du kan se vars idéer stämmer och där kompromisser måste nås. När allt, det finns gott om rum i huset, så om det finns obalanser, kan kompromisser nås på färgning rummen enligt de invånare som spenderar mest tid i dem.
 5. 5
  Besluta om de sätt som du kommer att föra de nya färgerna i ditt hem. Ska du måla eller kommer du enkelt ändra mjuka möbler? Om du verkligen menar allvar om att inleda en ny era i ditt hem, är det troligt att du kommer att sträva efter att göra både - måla och göra ändringar i gardiner, överkast, kuddar, mattor, etc. Se "Tips" för extra idéer hur du kan sätta färg på ditt hem.
 6. 6
  Bestäm vilka rum kommer att vara i fokus för varje färgspektrum.
  • De varma färgerna är bäst lämpade att studera områden och områden med hög trafik, såsom ett kök, där en hel del kärlek och skratt är delad.
  • De coola färger ska vara i in-och utgång områden för att säkerställa att den som lämnar eller återvänder hem, sänker en känsla av lugn och ro i båda riktningarna. Kalla färger är också perfekt för sovrum, hålor film och något område där du vill uppmuntra lugn och balans.
  • Dining områden kan vara en blandning - cool för att säkerställa långsammare ätande och varmt för upplivande samtal. En blandning kan åstadkommas genom att måla på en färg och sedan använda gardiner, dukar, servetter, målningar, etc. i en annan nyans från motsatt spektrum utan matchning.
  • Badrummen är ofta bättre på varmare sida eftersom det ger intrycket av värme från dusch till dressing och även ljusare utrymme för andra aktiviteter såsom att sätta på smink och rakning.
 7. 7
  Gör upp en plan för färgtema. Oavsett om du bara håller på att fixa ett område eller rum i huset, eller hela huset, är det viktigt att utarbeta en plan så att du har en god uppfattning om vad du vill. Viktigast, kommer detta att ge dig en överblick av slutresultatet och guidar dig genom processen att föra färg i ditt hem. Teman färg är viktigt eftersom det ger dig en uppfattning om vilka färger du vill vara dominant, och vilka andra nyanser kan vara framgångsrikt blandas in utan att dominera över de viktigaste färg.
 8. 8
  Tänk avsaknad av färg som ett annat befriande alternativ. Vita, krämer och beige kan ge en känsla av lugn och rymd. En sådan grundläggande färgschema kan vara utklädd om det behövs eller lämnas som de är. Det kommer ofta passa ett rum som får mycket solljus och har en bra vy till en trädgård eller liknande avkopplande plats.

Tips

 • Färg kan förlänas till ditt hem på många sätt. Tänk på möbler, de väggbonader och målningar, blomsterarrangemang, mattor, kuddar, visningsobjekt, lampskärmar, kasta mattor, korgar, behållare för lagring, ljus, överkast, sittdynor, persienner, armaturer etc.
 • Använd möjligheten att föra färg i ditt hem för att även klara överskott. På så sätt kommer du förmodligen att känna en ökad känsla av befrielse från stress som kommer att matcha effekten av de nya färgscheman.

Varningar

 • Testa alltid litet område av färg först innan måla hela rummet eller du kan bli besviken. Försök att se det i olika belysning och skuggning genom en 24 timmars period, för att se om det fungerar för dig hela tiden.