Wki

Hur man gör en tältkåta säng skrymsle

För något Rustik, men ändå lite lyxigt, omvandla en del av ett tyst rum i en komplett fristad reträtt genom att bygga en tältkåta säng skrymsle. Denna vrå är ett gömställe som kan ge dig en paus från den imponerande världen utanför och gör att du kan blockera ut distraktioner av resten av ditt hem, vilket gör den perfekt för att läsa, meditera, dagdrömmer och skeda med din älskade.

Steg

Hur man gör en tältkåta säng skrymsle. Bestäm var du vill skapa din skrymsle.
Hur man gör en tältkåta säng skrymsle. Bestäm var du vill skapa din skrymsle.
 1. 1
  Bestäm var du vill skapa din skrymsle. Du kanske vill skapa en tältkåta för att täcka din säng eller en tältkåta i ett litet hörn av rummet. Om du skapar tipi över din säng, vara medveten om att det kommer att göra byta sängkläderna mycket svårare. Även för en större eller king size-säng, kan bygga en tipi inte bara svårt men det kunde sluta titta överväldigande.
  • Tänk mindre gömställe i ditt rum eller annat mysigt rum i huset. Välj någonstans du kan krypa upp med en god bok och koppla av i allmänhet utan distraktioner som TV eller spelkonsoler i samma område.
  • Utvärdera rummets storlek att bestämma den bästa teepee placeringen. Beroende på storleken på den valda rummet, kanske du vill bygga din vrå nära en varm del av rummet som ett soligt fönster (men inte för nära någon öppen eld) eller i ett hörn nära din säng. Tänk om det kommer att kännas mest Zen att placera skrymsle i detta rum.
 2. 2
  Bestäm Nook mätningarna. Innan samla dina leveranser, måste du ha en god uppfattning om hur mycket utrymme du har för ditt sovrum tältkåta. Mät höjden på rummet först, som du behöver för att använda höga, stigande stödstänger samtidigt som polerna som kommer att passa bra in i rummet. De bärande stolpar ska passa i proportion till rummet men inte överrösta det heller - det är rekommenderat att du lämnar lite utrymme mellan toppen av polerna och taket, för att undvika en känsla av att det är för stort.
  • Bestäm hur mycket tyg du behöver. Du kommer att inslagning strategiskt placerade stödstänger på ett cirkulärt sätt och sedan linda tyget runt, med början från toppen. När du har en bra idé om hur stor du vill att din tältkåta, avgöra hur mycket tyg du behöver utifrån den storleken. För bästa resultat, överskatta mängden tyg - du kan alltid minska storleken om du har för mycket. När du väljer tyg, fundera på om du vill att det ska vara ogenomskinliga eller genomskinliga, lätt eller tung, beroende på vilken atmosfär du vill skapa och hur mycket tryck tyget kommer att placera på polerna.
  • Bestäm hur många stödstänger du behöver. Detta är baserat på storleken på ditt rum och / eller säng. Större rum kan kräva åtta stolpar eller mer, medan en mindre säng (t.ex. ett barn säng) du kanske bara behöver tre.
 3. 3
  Välj teepee nook stödstänger. De typer av stöd stolpar beror mestadels på din individuella smak och övergripande rummet design, liksom att använda stödstänger som har tillräcklig hållfasthet. Ta dina mått till butiken så att du kan antingen köpa support polerna i rätt storlek eller låta skära till. Några idéer för lämpliga nook stödstänger inkluderar:
  • Grova gren-liknande stavar. Gå bara in i naturen och välj faktiska trädgrenar. Självklart, om du väljer denna metod, kommer de att behöva rengöras och lackas före användning. Eller du kan se vad den lokala hantverk butik eller lokala erbjudanden krukmakare.
  • Moderna metallstänger. Chrome eller metall stolpar lindade med ett mjukt tyg flush kan skapa en cool modern, men ändå bekväma överklagande. Du kan även återanvända tältpinnar eller liknande som inte längre är användbara för något annat - tror återvinna och göra stolpar från något användbart om huset.
  • Trästolpar. Den lokala järnaffär kan förse dig med en mängd olika trästolpe storlekar och former. Du kan använda dem i sin nakna formen eller måla en färg (er) som kommer att komplettera sovrummet. Bambu stolpar är en ganska typisk sorts trästolpe tillgänglig från trädgårdsbutiker och liknande platser.
 4. 4
  Förbered stödstänger. Innan du monterar tipi, finns det några viktiga saker att se till att stödet polerna är i god form:
  • Kontrollera polerna för smuts, fläckar, fläckar, insekter, filt, etc. och gör ditt bästa för att städa upp dem. Vissa fläckar kan helt enkelt hamna en del av charmen med den slutliga utseende, så oroa dig inte alltför mycket om en fläck inte kommer att vika - det viktigaste är att se till att polerna är hygieniska för ditt sovrum utrymme.
  • Om slipning behövs för att undvika att fånga tyget, gör det nu.
  • Placera små gummiproppar på botten av varje stöd så den fäster i golvet. Även om tipi kommer att säkras från toppen du inte vill ner för att halka och bringa hela tipi ner. De gummiproppar bör hjälpa till att hålla allt på plats.
 5. 5
  Montera teepee strukturen. Du kan behöva be en vän att hjälpa dig att skapa den tipi eftersom det kräver att du monterar strukturen och säkra det på plats samtidigt, något som är lite knepigt att göra på egen hand. Be din vän att stå på en stege för att ta emot polerna, sedan bygga tipi skrymsle enligt följande:
  • Hand en pol änden till din vän från den motsatta sidan av tipi området.
  • Arbeta dig runt området med polerna. Placera nästa pol på den motsatta sidan av området. Har din kompis hålla toppen på plats tillsammans med den andra polen.
  • Knyt de två första stöden på plats. För att säkra polerna, har din vän linda snöret runt toppen av stolparna. Lämna några inches (centimeter) ovanför den bundna strängen området.
  • Placera de närmaste polerna, arbeta över motsatta vinklar. Knyt varannan stolpar tills du har alla poler i stället, Tipi stil.
 6. 6
  Knyt alla stöden att binda hela tipi strukturen tillsammans. Se till att den övre säkert är bunden för att förhindra någon av polerna från att glida ut. Testa styrkan i strukturen genom att trycka den lite och flyttar in och ut mellan det, som du kommer att göra när man går in och ut ur den. Om den vickar något, fast det lite mer eller överväga återmontering polerna om det är uppenbart att tipi strukturen inte har bildat mycket säkert, inte hoppa över detta steg eller strukturen riskerar att komma ner på ditt huvud!
 7. 7
  Täck teepee med tyg. Använda tyg som förstärker och kompletterar ditt rum, drapera den över tipi. Placera den övre delen av tyget runt bindningen används för att hålla polerna tillsammans - inte plats tyget över toppen av polerna. Tyget ska sitta så högt som möjligt och samtidigt tillåta för toppar polerna ovanför bindningen att kika ut, som med en riktig tipi struktur.
  • För framgångsrik draperingar, prova denna metod: Placera tyget runt tipi från mitten av arket. Drapera tyget som om du linda någon med en handduk.
  • För bästa stabilitet, överväga att använda en häftpistol eller tråd för att fästa tyget till toppen av den teepee struktur, lägg sedan till bindning helt enkelt för dekorativ effekt.
  • Låt tyget att drapera mot framsidan och hänga ned.
 8. 8
  Skapa en teepee dörr. Beroende på mängden av tyg flaxande över farstun, måste du vika tillbaka den "dörren" och fäst med antingen permanent eller tillfällig metod.
  • Om du vill hålla ihop öppningen, behöver du inte säkra öppningen.
  • Om du vill behålla en flik öppnas, det finns flera sätt du kan säkra dörren.
  • Skapa en dörr som kan öppnas och stängas. Ett sätt att möjliggöra dörren förblir öppen men också stängas är att antingen använda Double Stick kardborrebandet eller kan du lägga till en knapp och knapp hålet för att säkra dörren. Kartlägga platsen för vilket område av tyget du vill öppna och var du vill ska placeras.
  • Design en dörr som kan permanent hållas öppna. Om du vill hålla dörren öppen permanent, kan du sy helt enkelt fliken till sidan av tipi med en tråd som är samma färg på tyget.
 9. 9
  Fyll tipi. Om du skapar en säng skrymsle över ett visst område snarare än över en säng, sedan fylla den med mjuka föremål såsom ett golv matta toppad med kuddar, kuddar, kasta mattor, en golvmatta, etc. att göra det en lockande plats att krypa in och läsa, etc. Om det är över din säng, sedan bara använda sängen som bekväma innanmätet i tältkåta.
  • Ett litet bord för att placera drycker är ett trevligt tillägg. En läslampa är en bra idé - leta efter lampor som har ett klipp, eftersom detta kan flyttas runt tipi med lätthet.
 10. 10
  Färdigt.

Tips

 • Lägg juveler eller en tydlig mesh overlay på tyget tipi för mystik och intriger.
 • Lägg utsmyckningar till din tältkåta. Överväg inslagning upp i tältkåta med en flouncy halsduk eller tyg för att dölja bindande.

Varningar

 • Placera aldrig ett brinnande ljus inuti tipi. Om du vill använda en flamfri ljus för en romantisk touch.
 • Håll tipi fria och klara av öppen låga och / eller öppen spis.

Saker du behöver

 • Teepee stödstänger (detta kan inkludera filialer, trä eller metall stolpar)
 • Måttband
 • Tyg
 • String, tunt rep eller tyg för att använda som ett bindningsmaterial
 • Häftapparat gun (valfri men användbar)
 • Gummi stol stoppar
 • Sybehör
 • Velcro dubbelhäftande tejp
 • En vän eller hjälpare
 • En stege
 • Kuddar, kuddar, golvmatta, mattor, sköna saker, liten pall eller bord, etc. att fylla kåtan med och någon källa till säker belysning, t.ex. en elektrisk lampa eller elektriska ljus