Wki

Hur man gör ett fönsterlöst rum framträder ljus

En färdig källare kan höja värdet på ditt hem och bidra med trevliga och funktionellt boende för dig och din familj. Tyvärr har många källare är mer, väl, källare-liknande än trevlig, speciellt de utan fönster. Är din lägre nivå ser ut som en fängelsehåla? Prova dessa tips för att få en känsla av ljus i din källare eller något mörkt rum.

Steg

Hur man gör ett fönsterlöst rum framträder ljus. Använd ljusa och livliga färger frikostigt.
Hur man gör ett fönsterlöst rum framträder ljus. Använd ljusa och livliga färger frikostigt.
 1. 1
  Använd ljusa och livliga färger frikostigt. Stora ytor i källaren bör vara ljus i färgen för att lysa upp saker. Väggar, till exempel, bör målas vita eller varma nyanser som gult, ljusa röda och apelsiner. Välj ljus eller färgglada mattor eller plattor, liksom. Även stora bitar av möbler kan göra en skillnad i hur ljust rummet visas, så gå för varma, vibrerande mönster på soffor och stolar.
 2. 2
  Bygg kontrast. Välj några mörkare möbler (slutet tabeller, till exempel) eller mörka väggbonader att kontrastera med de ljusa färgerna på de stora ytorna. Välj mörka lister för väggar och tak. Dessa åtgärder framhäva ljusstyrkan på ljusare färger och ge en mer naturlig känsla skuggeffekt.
 3. 3
  Utforska dina alternativ belysning. Belysning som hänger ner från taket är bra för andra rum, men i en källare det innebär två problem. Först många källare har lågt i tak, så kan hängande lampor gör det svårt att komma runt. Andra, hängande lampor tar upp plats och gör rummet ser mindre. För att råda bot på detta genom att välja infälld belysning i taket, och komplettera det med lampetter, bordslampor och golvlampor - den indirekta belysningen tänds i taket och hjälpa till att bli av med den grottliknande atmosfär.
 4. 4
  Välj rätt glödlampor. Först, de gamla lysrör är ute. Mjuka vita glödlampor kommer att göra belysningen verkar mer naturligt. Ett ännu bättre alternativ är att använda fullt spektrum glödlampor, som kostar lite mer än vanliga glödlampor, men som efterliknar solens naturliga ljus.
 5. 5
  Gör din källare ser mer ut som resten av ditt hus. Om din källare har utsatts betongväggar eller träpanel, installera gips och måla den för att ge rummet ett mer färdigt utseende. Om du har undertak och utsatta styrelser täcka upp dem med gips och måla, liksom. Tänk på att gips är bara användbar om din källare är helt torr, året runt. Om din källare är fuktig eller våt, är Gips ett dåligt val eftersom det tenderar att suga upp vatten och support mögeltillväxt. Du bör leta efter vattentät, mögel bevis källare vägg-och tak som inte kommer att absorbera fukt och röta övertid. Du kanske inte att kunna täcka alla utsatta rör och kanal arbete, men du kan måla sådana fixturer för att matcha resten av rummet, eller kreativt dölja dem med möbler, växter eller väggbonader.
 6. 6
  Öppna den. Om du har onödiga kolumner, pelare eller väggar i källaren, överväga att riva dem (Rådfråga en byggnadsingenjör om osäker bärande). Ju mer öppna planlösning, kommer ljusare utrymmet visas.
 7. 7
  Få några växter. Växter kan göra något utrymme friskare genom att ta bort gifter och tillsätta syre. De kan också ge rummet en ljusare humör. Naturligtvis kan inte alla växter överleva i en källare. Besök den relaterade Google om att välja ett kontor anläggning för några tips.

Tips

 • Använd speglar för att göra det ljusare och mer öppen ser.
 • Full-spectrum belysning får lysa inte bara din källare, men även ditt humör: Det har visat sig lindra symptomen på depression i samband med Seasonal Affective Disorder (SAD).
 • Utrusta din primära källaren belysning med en dimmer så att du enkelt kan variera den mängd ljus du vill ha vid varje given tidpunkt.

Varningar

 • Iakttag försiktighet och eftertanke när du tar bort väggar eller pelare. Du vill inte ta bort några nödvändiga strukturella stöd. Om du är osäker, kolla med en professionell entreprenör.
 • Källare är ökända för översvämningar, och mattan inte hanterar översvämningar bra, så anser kakel och andra alternativ golv.
 • Innan du gör något arbete i ditt hem elsystem (dvs. installera lampor), se till att du vet vad du gör. Om du inte gör det, anlita en kvalificerad entreprenör.
 • Eftersom källare är vanligtvis fuktiga eller benägna att vattenproblem från kondens, läckage eller översvämningar, undvika att använda material, som gjorts med organiska föreningar. Det inkluderar lövträ, kork, bambu, många hårdvara märken förråd av laminat, gips, trä undergolv, tyger, latex, läder och papper. Mögel trivs i fuktiga miljöer och livnär sig på organiskt material. Vänd inte din källare i en form gård.