Wki

Hur tar man bort urin lukt och fläckar permanent

Du har förmodligen försökt varje renare på hyllan och fortfarande fläckar och lukter retur! Det finns en anledning! Typiska städare maskera bara lukten och sedan returnera ett i några dagar.

Steg

Hur tar man bort urin lukt och fläckar permanent. Använd gamla handdukar och servetter papper för att suga upp så mycket av urin som möjligt.
Hur tar man bort urin lukt och fläckar permanent. Använd gamla handdukar och servetter papper för att suga upp så mycket av urin som möjligt.

Färsk urin fläckar

 1. 1
  Använd gamla handdukar och servetter papper för att suga upp så mycket av urin som möjligt. Fortsätt blotting tills området är bara lite fuktig.
 2. 2
  Lägg en ny uppsättning av gamla trasor och / eller hushållspapper över det drabbade området. Täck med tidningen. Stampa runt på tidningen i minst en minut för att ta upp så mycket av fukten som möjligt. När du är klar med området ljud vara nästan torrt.
 3. 3
  Placera våta handdukar i området som du vill att ditt husdjur gör sin vara business-vara det utanför eller i en låda.
 4. 4
  Skölj området med rent, kallt vatten. Gör detta ofta, och ta bort så mycket av vattnet som möjligt varje gång med användning av antingen handdukar eller en våt vac.
 5. 5
  Applicera ett husdjur fläckborttagningsmedel till det drabbade området. Även om det kan verka som urinen bör rensas upp på denna punkt, det finns fortfarande spår i mattan som kan locka ditt husdjur att använda samma plats igen. Använda en enzymatisk eliminator kommer att bryta ner lukten föreningar, minimera ditt husdjur attraktion till den platsen.
 6. 6
  Skölj området igen. Blot eller använd en våt dammsugare för att torka.

Torkade fläckar

 1. 1
  Använd en svart ljus för att identifiera eventuella fläckar. Beskriv de som inte kan ses med blotta ögat med krita för att säkerställa att du inte missar något.
 2. 2
  Använd ljummet vatten för att fukta VAC det drabbade området. Använd inte hett vatten eller någon form av ånga behandling. Värmen kommer att orsaka proteinerna i urinen att binda till din matta, som följaktligen är nästan omöjligt att ta bort. Om du inte äger en våt dammsugare, kan du hyra en på ett ställe som Home Depot.
 3. 3
  Använd ett husdjur fläckborttagningsmedel. Detta bör användas på samma sätt som det skulle vara för våta fläckar.
 4. 4
  Schampo din matta med våta vac. Det finns ett antal av schampo avsedda speciellt för att ta bort sällskapsdjur fläckar.
 5. 5
  Upprepa steg ett. Blanda ljummet vatten med en liten mängd ättika för att säkerställa att allt schampo kommer ur din matta.
 6. 6
  Färdigt.

Tips

 • Solljus dödar doften, så om du kan flytta objekt utanför, lämna det utanför för ett par dagar. AKTA: Solljus också bleknar färgen.
 • När du väljer ett enzym-baserade doft och fläckborttagningsmedel, se till att den också innehåller "vänliga bakterier." Bakterierna kommer att öka den lukt och fläckborttagning.
 • Vinäger och vatten blandas kan neutralisera doften också.
 • Du ska inte behöva skrubba med goda enzym rengöringsmedel. Det är viktigt att komma ihåg att du måste mätta det drabbade området för att nå alla de urinsyra kristaller kvar från urinen. Inte snåla på att använda product.You kommer att slösa bort din tid och pengar! Om fläckar och lukt är gamla, kan du behöva ens att tillämpa en andra behandling.

Varningar

 • Varning! Håll dig borta från de 5€ 0,00-10 0,00€ fixar. De fungerar inte! Det betyder inte att du har att spendera en massa pengar för de bästa enzym städare. Det finns flera bra enzymprodukter nätet för under 15€ 0,00.