Wki

Hur man gör en loppa fälla

Istället för att spendera extra pengar på kommersiella loppa fällor och hantera sina kemikalier, prova dessa hemmagjorda lösningar. Inga av dessa kommer att utrota en loppa befolkning, de är bäst används tillsammans med stegen i Hur bli av loppor, men dessa fällor kommer att hjälpa till att hålla angrepp under kontroll, och är också användbara för att övervaka dina framsteg.

Steg

Hur man gör en loppa fälla. Få en stabil skrivbordslampa med en varm, ljus glödlampa.
Hur man gör en loppa fälla. Få en stabil skrivbordslampa med en varm, ljus glödlampa.

Lampa metod

 1. 1
  Få en stabil skrivbordslampa med en varm, ljus glödlampa.
 2. 2
  Om placering längs en ​​vägg, en nedåtriktad nattlampa i ett uttag omedelbart ovan kan vara effektiv i ett mörkt rum om rakt in i skålen.
 3. 3
  Fyll en kastrull aluminium paj eller ännu bättre, en låg dubbelsidig vit skål 3/4 med vatten först, tillsätt sedan lite diskmedel (för att orsaka loppor att sjunka istället för att flyta ovanpå vattnet.)
 4. 4
  Du måste lägga tillräckligt med diskmedel för att få vattnet till färgen. Jag använder 1 tsk Ajax för ca 2 koppar vatten och det ser ut som Lemonade när inställd på rätt koncentration.
 5. 5
  Obs, är mer tvål bättre än mindre. Många svär vid gryning eftersom det är ett mycket högkoncentrerat diskmedel, så jag förstår att du kanske kan använda med bara några droppar per kopp.
 6. 6
  Swish runt försiktigt för att blanda jämnt utan att skapa bubblor.
 7. 7
  Placera skålen med vatten direkt under lampan och slå på ljuset. Loppor kommer dras mot värme och ljus, sedan falla i tvålvatten.

Cups metod

 1. 1
  Fyll flera koppar eller skålar halvvägs fullt med tvållösning som beskrivs i den tidigare metoden. Vissa föreslår blekmedel men det finns många nya risker för barn, djur och mattor / möbler / kläder när du använder denna kemikalie. Tvålvatten är lika effektivt utan riskerna.
 2. 2
  Placera kopparna på varma fönsterbrädor. Värmen och ljuset kommer att locka loppor och de ska sjunka och dö skrikande i lösningen.

Candle metod

 1. 1
  Tänd ett tjockt ljus där du inte kommer att behöva lämna den obevakad. De loppor hoppar in i flytande vax och fastna.

Te ljus metod

 1. 1
  Float ett värmeljus i en skål med tvållösning. Detta är en kombination av skrivbordslampa och metoder ljus.

TV metod

 1. 1
  Fyll en 13x9 kastrull halvfull med vatten.
 2. 2
  Placera på golvet framför tv innan du går till sängs.
 3. 3
  Slå på TV: n och stänga av ljudet.
 4. 4
  Vakna upp på morgonen och bli förvånad över hur många loppor som dör under TV-reklamen!

Tips

 • Var noga med att tömma och byta vattnet varje dag.
 • Placera ett antal av dessa fällor på olika platser i ditt hem samtidigt.
 • Kom ihåg att placera en nära där ditt husdjur sover - om du tror att PET kommer att dricka vattnet (se Varningar).
 • Eftersom loppor lockas också till koldioxid, kan använda seltzer vatten bli mer effektiva.

Varningar

 • Följ de riktlinjer som erbjuds av skrivbordslampa tillverkaren om hur länge du kan lämna den på.
 • Titta noga när en loppa faller in och / eller du tappar en loppa i tvålvatten. Loppor kan flyta, simma åt sidan, och krypa ut! Loppor har varit kända för att sjunka till botten, simma till toppen, gå till kanten, krypa ut och hoppa iväg! Lägga för mycket tvål för att bryta ytspänningen är bättre än inte tillräckligt.
 • Häng inte elektriskt ljus över vatten.
 • Hundar och katter kan frestas att dricka av vattnet. Detta är dåligt eftersom tvål kan orsaka lite matsmältningsbesvär. Lägga mynta, vinäger eller citrusolja att det kan stöta bort katter, men det är osäkert vad som skulle göra för effektiviteten av fällan. Du kan också lägga någon form av skärm barriär över fällan, som hälften av en fläkt bur.