Wki

Hur bli av loppor

Ibland husdjur få misstag några vänner hem för att spela, och de vänner råkar vara små, blodsugande, ihållande skadedjur. Hur får man bort dem? Här är hur man kan bli av de ovälkomna gästerna annars känd som loppor.

Steg

Hur bli av loppor. Tvätta slitna områden och objekt.
Hur bli av loppor. Tvätta slitna områden och objekt.

Rensa upp ditt hem

 1. 1
  Tvätta slitna områden och objekt. Kasta alla sällskapsdjur sängkläder i tvättmaskinen och låta det gå för en djup spinn. Det inkluderar allt som husdjur gillar att regelbundet ljuga eller sova på, vilket inte alltid är avsedd att fungera som sällskapsdjur sängar. Tvätta allt - bedsheets, kastet i soffan och badrummet matta.
  • Om varan inte är salvageable eller insidan av sällskapsdjur strö det fullt av smuts (ilska, loppägg, kokonger loppor och loppan avföring) bäst att kasta ut den och köpa en ny säng. Även om du tvättar kåpan och satte på insidan av strö tillbaka i locket äggen kommer fortfarande kläcks. En loppa kokong släpper 1.000 ägg, så det är bäst att börja om.
  • Loppor attackera människor, också. Om du misstänker att du kan vara ett offer för de blodsugande ohyra - heck, även om du inte gör det - du kommer att behöva tvätta lakan och klädsel också. Allt som du regelbundet röra är en vektor för loppor. Tvätta den ordentligt.
 2. 2
  Spraya en regulator av insekters tillväxt (IGR) som metopren eller pyriproxyfen. Room foggers (total frisättning aerosoler) är inte lika effektiva som sprayer såvida de inte innehåller ett IGR att hindra larverna från att förvandlas till vuxna loppor. Utan IGR kommer larverna inte kontrolleras, eftersom de inte kommer att nås vid basen av mattan fibrer där de utvecklas.
 3. 3
  Bli vän med din dammsugare. Medan de lösa, eventuellt loppor angripna objekt spolas, beväpna dig med ett vakuum och suga loppan livet ur varje yta, vinklar och vrår du kan hitta. Medan du gör detta, skicka PET (er) utanför, eller begränsa dem på toaletten, så att eventuella loppor de bär inte kommer att hoppa på ytan du bara dammsugas.
  • Stickning en loppa krage eller trasiga-up malpåse i dammsugaren hjälper till att döda de rackarna som du har sugit upp så att de inte kan komma tillbaka för att hemsöka dig. Loppor oftast inte kommer att överleva vakuum, men du vill spela det säkert.
  • Fokusera på områden som inte får mycket exponering för solljus (loppor som fuktiga och svala fläckar), var som helst som du hittar torkat blod och avföring (loppa skräp), stoppade möbler, och springor runt golvlister och skåp (det är där ägg och larver är förmodligen gömmer).
  • När vakuumet påsen är full, försegla den i en plast soppåse och lägg den i en täckt sopbehållare, företrädesvis utanför. Annars kan de små rackarna krypa ut och gör sig mysig igen.
 4. 4
  Använd botaniska damm blandat med borat syra. En vuxen loppa lever bara ungefär en vecka utan blod från sin värd, medan en loppa larv kan leva flera månader. Behandla ditt hus med en säker, naturligt insektsmedel som botaniska damm och borat hjälper attacker larverna liksom.
  • Botaniska damm är kanske den äldsta naturliga insektsmedel. Borater mineraler som används i stor utsträckning som träskyddsmedel, tvättmedel och insektsmedel, i egenskap av magen gifter till loppor. De har låg toxicitet och är säkra att använda runt människor.
  • Medan den botaniska damm och borat blandningen är mycket säker, bör man inte andas in den använda en mask vid tillämpningen dammet blandningen i hemmet.
  • Du borde damma mattan, möbler, sängen, hund kattens säng. Det är bra att göra detta när du lämnar ditt hus för ett bra tag, säger 24 timmar. När du kommer tillbaka, antingen vakuum och tvätta bladen på både sängar, eller helt enkelt tvätta lakan och lämnar mycket av borat blandningen i mattan som ett avskräckande för framtida loppa reproduktion. (Det är säkert.)
 5. 5
  Reclaim din bakgård. Innan låta PET (er) utanför, beskära bladverk och trimma gräs att exponera Lopplarver för solljus. Titta runt. Ser du några mörka, fuktiga fläckar? Hitta ett sätt att utsätta dem för solljus om du kan.
  • Även efter att du har utsatt dessa platser för solljus, kan du finna att ditt husdjur fortfarande är att föra in loppor från utsidan. Det bästa sättet att du kan lösa detta dilemma är att använda antingen ceder träflis eller blad Eucalyptus. Loppor hatar dem, och de är helt naturliga, så att du inte kommer att förorena närliggande växter (och andra nyttiga insekter) eller ens riskerar att skada ditt husdjur.
  • Köp ceder träflis från din närliggande närbutik och sprida dem över de drabbade områdena. Om din hund kan stå ut med det, placera ceder träflis i sin kennel. Placera eukalyptusolja i drabbade områden. Du kan även plantera eukalyptus buskar, även om de växer ganska kraftigt och kan negativt påverka förmågan hos andra växter att växa runt den.
 6. 6
  Fyll grunda skålar med vatten med diskmedel. Det är ganska mycket en hemmagjord loppa fälla. Vattnet och diskmedel blandningen är som en giftig pool för loppor. Loppor, lockas in av en ljuskälla, hoppa i vattnet och kan inte fly.
  • Placera vatten och tvättmedel blandningen i en mycket grund skål, tillräckligt låg för att marken så att lopporna oavsiktligt hoppa in i den. En gammal frisbee eller låga väggar skål gör jobbet ganska bra.
  • Lägg blandningen bredvid en lågt hängande ljuskälla, företrädesvis något lite starkare än en nattlampa. De loppor lockas till ljuset. Efter ett par dagar, bör du börja märka att din skål har förvandlats till en loppa kyrkogård.

Ge ditt husdjur ett bad

 1. 1
  Välj en loppa schampo noga. Allt med konventionella insekticider (pyretriner, permetrin, d-limonen, klorpyrifos, eller karbaryl) kan irritera eller skada ditt husdjur och människorna runt den.
  • Försök istället naturliga insekticider eller irriterande loppa. De bör inte skada ditt husdjur men kommer att vara mäktig otäck för loppor. Här är en lista över insekticider eller irriterande du kan använda:
   • Cederolja
   • Tea tree olja
   • Rosmarinolja
   • Eukalyptusolja
   • Citrus olja
 2. 2
  Tvätta halsen först. Detta sätt, inte hoppa loppor inte upp till huvudet under badet.
  • När loppor känsla vatten, de söker omedelbart lock på torr, hård-till-nå platser på ditt husdjur. Så det är en bra idé att åtminstone våt, om inte rent, ändtarmen, öron, ögon hålrum, och hals innan du hämtar hela kroppen våt.
  • För extra säkerhet, hålla löddrande upp ditt husdjur i upp till 15 minuter. 5 minuter är den minsta tid som behövs för att börja döda av loppor, men 15 minuter är det säkert kort.
  • Skölj ditt husdjur under varmt / ljummet vatten i flera minuter, och se till att rengöra tvål från sin hud och blöta de återstående potentiella gömställen för loppor.
 3. 3
  Applicera en loppa-dödande produkt. Detta skulle kunna vara en loppa krage, en spot-on, eller oral medicinering. Receptbelagda styrka (från en veterinär) spot-on behandlingar brukar fungera bäst.
  • Om kragen innehåller endast regulator av insekters tillväxt (vilket hindrar larver från att förvandlas till vuxna, men påverkar inte de befintliga vuxna), använda en annan behandling såsom en spot-on produkt, för att styra vuxna loppor. Kragar kan vara irriterande för huden på husdjur istället och ibland ineffektiva.
  • Följande produkter anses inte vara effektiv: Vitamin B1 (tiamin hycrochloride) kosttillskott, naturläkemedel kragar och ultraljud enheter.
 4. 4
  Använd en fintandad kam särskilt utformade för att avlägsna loppor. En loppa är täckt med små hår som tillåter dem att "grepp" på värdens päls. Med hjälp av en kam med tänder som är tillräckligt nära varandra för att loppa inte kan slinka igenom är det mest effektiva sättet att få bort dem. En kam avsedd för ett annat ändamål eller en borste tar inte bort alla loppor.

Naturliga sätt att ta bort loppor

 1. 1
  Använd jäst som ett vapen. Loppor enligt uppgift inte gillar smaken av jäst. Även om detta inte har bevisats, många människor svär vid det. Köp några bryggare eller näringsmässiga jäst och gnid den på ditt husdjur hud. Du kan också strö en liten mängd på sin våta mat och blanda i.
 2. 2
  Gör din egen växtbaserade loppa dopp för sällskapsdjur. Ta två koppar färsk rosmarin blad och lägg dem till två liter vatten. Koka under trettio minuter. Sila vätskan, kasta bladen och blanda det med upp till en liter varmt vatten. Häll detta över ditt husdjur tills de är mättade. Skölj inte bort, utan låta ditt husdjur att lufttorka.
 3. 3
  Sprid salt över ytan på din matta. Salt är ett torkmedel, vilket betyder att den SAPS fukten från saker och torkar ut dem. När ett salt kristall fäster sig till en loppa, kommer det fästa sig till loppan. Detta orsakar skav-och skrapsår på loppan, huvudsakligen blödning loppan till döds som det går.
  • Använd mycket finkornigt salt för detta. Ju finare desto bättre, du vill att det ska vara tillräckligt liten för att fästa sig till loppan.
  • Efter 7-10 dagar, dammsuga saltade området mycket noga, noga med att plocka upp allt salt och slaktkroppar loppa från mattan området. Upprepa processen en eller två gånger till.
  • När du är klar dammsuga, kasta det gamla vakuumsäcken från vakuum och ersätta den med en ny. Förslut kasseras vakuumpåsen i en plastpåse och kasta utanför huset.
 4. 4
  Gör en citrus spray. Skiva en citron tunt, lägg till en halvliter vatten och värme till kokpunkten. Låt det sitta över natten och på morgonen, sätta blandningen i en sprayflaska. Spreja på områden där man misstänker loppor umgås (akta oss för färgning). Var noga med att även gnida den över din katts päls. Blötlägg inte, utan fukta pälsen. Gör detta en gång i månaden för att bekämpa loppor.
  • Ett annat sätt att göra en citrus spray är att köpa eteriska oljor (finns i naturliga livsmedel butiker), du kan köpa en flaska citronolja och tillsätt 10-20 droppar per uns av vatten.
  • Detta är något att göra på en varm dag bara: Lägg 2 till 3 droppar citron blandningen under ditt husdjurs halsband för att hålla loppor borta.
 5. 5
  Överväg att använda kiselgur. Kiselgur är en allmänt tillgänglig, låg kostnad, organiskt pulver som dödar loppor och de flesta insekter när de appliceras på din gård eller mattor.
  • Det är mat-grade, vilket betyder att det är säkert för människor och djur att förtära. Kiselgur fungerar genom punktering av exoskelett av insekterna, vilket får dem att torka ut.
 6. 6
  Följ upp. Detta är det mest kritiska steget för om du snåla på det, kommer alla dina ansträngningar från dina tidigare åtgärder ångras. Äggen som överlevde kläcks, och hela cykeln börjar igen. Gör följande tills du hittar inga spår av loppor på ditt husdjur eller i ditt hem:
  • Dammsug noggrant varannan dag. Eftersom loppor kan utveckla resistens mot insekticider, dammsugning regelbundet är viktigt för att få dem under kontroll.
  • Klipp gräsmattan regelbundet.
  • Tvätta husdjur sängkläder på hett tvålvatten minst en gång i veckan.

Tips

 • Du bör inte använda någon citrus på en katt, NÅGONSIN. Katter har väldigt känslig hud och gnugga citronsaft på dem skulle faktiskt vara mycket smärtsamt.
 • Du kan också använda ett grunt halv pie pan full av vatten och en tesked vegetabilisk olja i den. Placera ett ljus över pannan och mörkare i rummet. De loppor kommer till ljuset och hoppa i pannan av olja och vatten, vilket får dem att fastna och drunkna. Detta fungerar mycket bra om den används i ett mörkt rum.
 • En annan produkt som fungerar bra är tillgänglig från din veterinär. Det är ett piller som heter Comfortis, som administreras en gång per månad. Det förgiftar de loppor som biter din hund och dödar dem inom några timmar efter intag.
 • Få en kopp med vatten och diskmedel och lämna den på ditt bord. När du hittar en loppa, lägga den i blandningen och det kommer att sjunka och drunkna på grund av volymen av diskmedel.
 • Borde Frontline inte lösa problemet, är din bästa insats för att gå till veterinären och få en loppa behandling därifrån.
 • En produkt som kallas Frontline fungerar bra att bli av loppor i vissa områden, men loppor har utvecklat en resistens mot det i delar av USA (Som norra Kalifornien). Om du försöker Frontline, ska du köpa den från en känd källa för att undvika förfalskningar. Frontline finns på flera butiker, inklusive husdjur specialaffärer, Costco, Wal Mart, och online.
 • Använd tvål gryningen maträtt att tvätta din hund. Loppor hatar tvålen. Men se till att du sköljer din hund utan mycket bra för att förebygga torr hud.
 • Sevin Dust stänkte i din trädgård kan hjälpa döda och förebygga loppor. Sevin bör inte användas inomhus eller på husdjur.

Varningar

 • När du använder någon kemisk, följ instruktionerna noga.
 • Om du väljer att använda Frontline och det blir på dig, tvätta händerna som en försiktighetsåtgärd.
 • Se till att alla - särskilt barn - tvättar sina händer precis innan du äter. Svälja en loppa infekterade med bandmask kan får du din alldeles egna dvärgbandmask.