Wki

Hur man plöja med två rader kultivatorer

När du har din trädgård planterat, har du flera alternativ för att kontrollera ogräs och konditionering jorden runt dina växter. Om du har turen att ha en traktor och lämpliga redskap, är plogning en effektiv och kemikaliefri metod. Här är en guide till att använda tvåradiga jordfräsar för plöjning.
Obs: Plow kan också vara stavas plog.

Steg

Hur man plöja med två rader kultivatorer. Ställ dina plogar till lämpligt avstånd.
Hur man plöja med två rader kultivatorer. Ställ dina plogar till lämpligt avstånd.
 1. 1
  Plantera din trädgård så att raderna är åtskilda lämplig för odling med den utrustning du har tillgängligt. Om du växer en liten lapp av grönsaker, med en rorkult eller hacka är förmodligen mer effektivt och praktiskt.
 2. 2
  Få en tidig start. Fukt är viktigt för god odling, och de svalare morgontimmarna är ofta bättre för detta arbete.
 3. 3
  Ställ dina plogar till lämpligt avstånd. För framväxande växter, kommer du vill kultivera ganska nära att hålla fukt nära växternas rötter, samtidigt hålla ogräs från att komma upp i fårorna. För större anläggningar, kan plogarna vara respaced så att de inte skadar sprider rotsystem dina växter.
 4. 4
  Se till plogen väljas på rätt djup. Eftersom plogar ganged på kultivatorn verktygsfältet, måste var och en att vara inställd så att den fungerar på ett kompletterande sätt med de intilliggande plogar. Ofta är mitt plogen, som plogar centrum mellan raderna, som framåt, eller framåt, av svepen, som löper parallellt med den gröda som odlas.
 5. 5
  Ställ in tonhöjden för dina plogar. Detta är vinkeln plogen punkt ingriper med marken, och som har det satts framåt kommer att kasta mindre jorden i plantering fåra. Med det slog tillbaka kommer att kasta mer, pålning en kulle av jord runt basen av dina växter.
 6. 6
  Space däcken ordentligt för grödan du planterar. Traktorns hjul kan justeras för olika bredder, så för plöjning rader vid 36 inches på mitten, bör bredden på däcken vara 72 inches, så du inte spårar för nära rötterna på dina växter.
 7. 7
  Justera dina vingla kedjor eller vingla barer så de har tillräckligt med fria resor för att de plogar för att följa den väg av dina rader. För fasta barer frame verktyg, kommer varje varv av traktorns hjul orsakar verktygsfältet för att reagera i motsatt riktning, och kommer att resultera i plogarna som förs in i raden av din gröda.
 8. 8
  Ställ in djupet av dina plogar på rätt nivå. För mark som blir tätt sammanpackade, måste du tillåta plogar för att köra djupt nog för jorden vid roten på dina växter som ska lossas. Detta tillåter fukt att tränga ner till rötterna och gör det lättare för rotsystemet att utvecklas. För lätta, sandiga jordar, kommer plöja för djupt tillåter fukten att tränga alltför snabbt, och även tillåta gödsel som skall lakas bort från växtens rötter.
 9. 9
  Plow vid lämpliga tidpunkter. Du vill att dina växter att vara tillräckligt stor för att jorden förflyttas in i fåran inte kommer att täcka dem, men den största nyttan kommer att erhållas när ogräset är fortfarande tillräckligt små för att täckas eller plöjas upp (dras från marken av plogar) och dödas. Se till att det finns tillräckligt med fukt i marken innan plöjning. Den Hilling effekten av plöjning kommer hjälpa till att bygga upp jord över växtens rotsystem, hålla mer fukt tillgängliga för dem, men plöjning i mycket torra vädret kommer att bryta mark skorpa och lossa jorden, så eventuell fukt närvarande avdunstar snabbt. Plöjning strax innan ett regn kommer inte att döda ogräs så effektivt heller, eftersom regnet kommer sannolikt att ge dem en möjlighet att reroot innan de dör.
 10. 10
  Kör med en hastighet som ger de önskade resultaten. Precis som pitching plogarna orsakar jord som ska kastas på varierande belopp, åstadkommer hastigheten också denna process. Snabbare hastigheter kommer att orsaka mer mark att kastas i fåran.
 11. 11
  Leta traktorns hjul i mitten mellan dina rader. Många jordbrukstraktorer har en guide punkt på ramen så hjulen färdas på ett sådant sätt att plogarna är åtskilda korrekt mellan fårorna.
 12. 12
  Styr försiktigt så du inte plöja upp din gröda. Plantering perfekt raka rader på plan mark är det perfekta sättet att göra detta, men om du har böjda rader, eller helt enkelt planterade slarvigt, uppmärksamma styra traktorn kommer att förhindra att förlora en del av din gröda.
 13. 13
  Dra några ogräs och skräp från din plog poäng som behövs, eftersom de kan ackumuleras och orsaka jorden för att bygga upp på plogar, vilket resulterar i de grödor som omfattas av överflödet av jorden.
 14. 14
  Ta dig tid att titta på vad som händer i området medan du arbetar. Många människor trädgård och gård i liten skala bara att njuta av fördelarna av att vara ute i friska luften och solskenet. Du kan bli överraskad av den och du ser när du är ute i trädgården.

Tips

 • Denna artikel beskriver arbetar ett fält där radavståndet är 36 inches isär. Detta avstånd varierar beroende på gröda och önskemål av personen plantera det, så att plogen avstånd och traktor hjul avstånd kan justeras för att passa olika avstånd mellan raderna.
 • Det är bra att ha en assistent till hjälp för att mäta djupet av plogarna och ta bort skräp från dem.
 • Lär specifika behov när det gäller de växter du växer. Vissa, som majs, upprätta stora system feeder rot och kan skadas av plöjning för nära växterna, andra, som bönor och ärtor, kommer att göra bättre om jorden runt rötterna är löst och packat så rotsystem kan andas.
 • Öva miljövänliga odlingstekniker där så är möjligt. No-till jordbruket orsakar mindre jorderosion, och kräver mindre kemikalier och bränsle för att producera en lyckad skörd.

Varningar

 • Aldrig en traktor under påverkan av alkohol eller droger eller när du annars inte kan göra det på ett säkert sätt. Detta inkluderar receptfria läkemedel som kan orsaka dåsighet, som den långsamma, monotona hastighet kan leda till att du misslyckas med att vara uppmärksamma.

Saker du behöver

 • Traktor
 • Jordfräs verktygsfältet
 • Plogar (plogar)
 • Rad gröda planteras på rätt centra.