Wki

Hur tar man bort mögel lukt från handdukar

Lukten av våt strand eller använda badet kan vara vidrigt. Ofta är lukten som orsakas av det är svårt att bli av med. Din bästa insats är att hålla från att mögla i första hand. Mögel lukt i handdukar och kläder överförs från brickan. Brickan måste rengöras först eller lukten kommer tillbaka! Gör en sökning på "ta bort brickan doft" för att läsa hur stort problemet är. Det finns tvättmaskin städare tillgängliga. Vissa är till och med helt naturliga och kommer också att ta bort lukt handduk mögel. Efter lukten renas från brickan då är det dags att koncentrera sig på att ta bort mögel lukt från handdukar och / eller kläder.

Steg

Hur tar man bort mögel lukt från handdukar. Lämna in brickan och tvätta samma belastning igen precis som vanligt med tvätt tvål eller bakpulver.
Hur tar man bort mögel lukt från handdukar. Lämna in brickan och tvätta samma belastning igen precis som vanligt med tvätt tvål eller bakpulver.

Den ättika metoden

 1. 1
  Sätt din i tvättmaskinen, med de hetaste vatten tillgängligt. Lägg till en eller två koppar vitt vinäger. Tillsätt inget tvättmedel, sköljmedel, eller några andra produkter på den här gången. Kör brickan.
 2. 2
  Lämna in brickan och tvätta samma belastning igen precis som vanligt med tvätt tvål eller bakpulver. Återigen, använd den hetaste vatten tillgängligt. Använd inte sköljmedel eller andra produkter.
 3. 3
  Torka lasten i med en hög värme inställning. ska vara helt torr när du drar ut dem. Om de inte är torra, lägg dem tillbaka in, eller flytta dem omedelbart utanför och hänga dem i solljuset.

Den ammoniak metoden

 1. 1
  Sätt ditt i tvättmaskinen.
 2. 2
  Lägg en normal mängd tvättmedel.
 3. 3
  Använd den hetaste vatten tillgängligt. Tillsätt inte sköljmedel eller några andra produkter.
 4. 4
  Titta efter sköljning och tillsätt en kopp diskmedel eller klar ammoniak under sköljningen.
 5. 5
  Låt tvättmaskinen finish.
 6. 6
  Flytta handdukar av brickan omedelbart. Fullt torka lasten direkt med vanliga inställningar, eller hängande på linjen på en solig dag.

Upprepa och dra vid behov

 1. 1
  Lukta handdukar när du har avslutat en av de ovanstående metoderna. Om handdukar är inte helt fri från unken lukt efter första försöket, prova blötläggning över natten.
 2. 2
  Fyll brickan med den minsta mängden varmvatten som krävs för att täcka handdukar.
 3. 3
  Tillsätt en kopp ammoniak. Agitera för ett par minuter och låt dra över natten.
 4. 4
  Lägg ej blekmedel tvättmedel på morgonen, och låt tvättprogrammet färdigt.

Tips

 • För hushållspapper, är ett bra trick för att döda alla bakterier att skölj hastigt, och sedan lägga handduk 30 sekunder i mikron.
 • Innan du prova någon av dessa, ta din bricka för att se om någon av lukt i tvättmaskinen själv. Om så är fallet, kör brickan med hett vatten och 2 koppar blekmedel (ingen tvätt). Detta kommer att rensa ut någon dofter redan i vattnet som samlas på botten av brickan i mellan cyklerna.
 • Använd ett tvättmedel med en antimikrobiell / blekmedel additiv. Detta hjälper dig att bekämpa mögel lukten och kan hjälpa till att förhindra mögel från att bildas.
 • Alternativt, tvätta dina handdukar omedelbart efter användning. Det är särskilt bra att kasta dina handdukar i tvätten på en daglig basis. Inte bara hindrar detta mögel från att komma igång, men också hjälper till att hålla bakterier nere, så att familjemedlemmar ska hålla sig frisk. Frekvent tvättning och torkning av handdukar kommer att förhindra mögel och bildas i fuktig handduk.
 • Uppvärmda handdukstorkar / rack hjälper till att hålla handdukar varma, torra och mögel-fria.
 • När de görs i tvättprogrammet, ta bort dina handdukar från maskinen omedelbart så att eventuella mikroorganismerna fortsätter att hålla fast vid fibrerna i handdukar inte kommer att gro i den fuktiga och lufttät miljö för din slutna bricka, som är en perfekt plats för formar att växa.
 • Om du har ett fönster i badrummet - lämna persienner eller gardiner öppen under dagen för att få solljus i rummet. Detta kommer att hålla handdukar från att få mildewy medan hängande.
 • Bara tvätta dina handdukar två gånger, normala inställningar, kommer sannolikt att bli av även de otäckaste lukter.
 • Undvik att få handdukar mögliga i första hand genom att hänga dina handdukar att torka direkt efter att du har använt dem. Detta är särskilt viktigt med badlakan. Använd denna torkställning i ditt badrum! Det är där av en anledning.
 • Om du bor på en plats med sol och clotheslines, torka dina handdukar i solskenet. Garanterat mögel mördare.

Varningar

 • Överanvändning av blekmedel, ammoniak, vinäger och andra hårda rengöringsprodukter kan orsaka förseglingar och / eller packningar i tvättmaskiner att läcka. Dessutom kan användningen av starka kemikalier ogiltig bricka garantin.
 • Använd inte blekmedel och ammoniak i samma last, eftersom dessa bildar klorgas som är giftig och kan vara dödlig.
 • Vid användning av ammoniak metoden, inte lämna lasten i tvättmaskinen långt efter cykeln är klar. Flytta till torktumlaren omedelbart.