Wki

Hur man beskära och skörda lavendel

Lavendel är fantastisk i någon kötträtt, som te, eller som aromaterapi. Förstå att det finns många sorter av lavendel, det mesta av detta gäller för de små, låga ~ växande yvig vit eller lavendel blommat slag. Det finns också olika färger och storlekar, medium och large ingår, vars beskärning riktningar kommer att vara annorlunda, även om skörden ska vara ungefär samma, ta hela knoppen (s) tidigt att tvinga re ~ blomning. Beskärning och skörd lavendel är lätt. Här är några praktiska tips för beskärning och skörd lavendel.

Steg

Hur man beskära och skörda lavendel. Du kan knappast gå fel, beskärning lavendel.
Hur man beskära och skörda lavendel. Du kan knappast gå fel, beskärning lavendel.

Beskärning

 1. 1
  Du kan knappast gå fel, beskärning lavendel. Du kommer nästan alltid att vara "beskärning" för skörd eller beskärning fula växtmaterial, i slutet av säsongen. För större variation lavendel, skära tillbaka den gröna tillväxten inom några inches av vedartade tillväxten i höst, efter att produktionen upphör. Ta bort alla döda blad materia, tillsammans med eventuella trådiga kvistar och någon annan växt röran. "Beskärning" mindre variation, trädgård ~ box lavendel är begränsad till att ignorera det mesta i höst, vilket lämnar mycket lite men korta, levande kvistar efter tillverkningen upphör, och trimma det som hår under våren för att komma ner till den nya tillväxten.
 2. 2
  Ny tillväxt kommer att visas under våren. Vattna inte. Lavendel bör odlas i direkt solljus. När kvistar börjar att pulsera, och gren, kommer ett ljus (över) beskärning (av förra höstens beskärning fläckar) Ytterligare en gren blommande tips.

Skörd

 1. 1
  Skär lavendel stjälkar som har blommor. Gör så här tidigt i blomman cykeln, och på morgonen, efter att daggen har torkat men innan solvärmen drar ut för mycket av eteriska oljor (du kommer att vilja dem intakta att frammana doften i ditt hem).
  • Områden med mindre variation lavendel tenderar att blomma i fläckar, och bör skördas i rätt tid så att sättet att främja återanvändning ~ blomning. I allmänhet kommer lavendel agera som alla andra blommande växter, då de är de-blommade tidigt, vid basen av blomman, växer en ny blomma, vilket ger dig 3-6 effektiva skördar i ett år.
  • Små lavendel blommar kommer att ha gröna baser stiger till vit, lavendel, eller andra färgade toppar, som bör skördas med sax på 1/4-1/2 ", lämnar gröna, gör ditt bästa för att få all färg på en viss blomma.
  • Blooms bör vara redo för re ~ skörd i 2 veckor till en månad, när re-blommande bromsar (till ca 1 månad.) Ta färg och grönt i "final" skörd. Du kan få en annan, beroende på förhållandena.
 2. 2
  Torka lavendel i knippen eller på skärmar.
 3. 3
  Torka och förvara på en sval, mörk plats. Vissa sorter är bäst för stjälkar och andra för blomknoppar.
 4. 4
  Den lilla variation gör den finaste slutliga produkten, men kräver mest ytterligare bearbetning. Crush-rulle mellan 2 1'x 2 "skivor av plywood och häll genom sil för att de-stem.

Tips

 • De bitar som du har avskurna kan göra sticklingar. Lägg dem i ett fack av jord, vatten dem ibland, och de bör växa.

Varningar

 • Akta fingrarna. Desto skarpare sekatörer, desto bättre.