Wki

Hur att växa afrikanska violer

Hur får dina Saintpaulia att blomma. Grundläggande odlingstekniker att odla en sund, blommande afrikanska violett växt.

Steg

Hur att växa afrikanska violer. Vatten vid rätt tillfällen.
Hur att växa afrikanska violer. Vatten vid rätt tillfällen.
 1. 1
  Sörj för god ljus. Det är den viktigaste faktorn för att främja blomning. Placera växter nära ett fönster som har ljus, men filtreras, ljus. En österfönster är bäst eftersom det blir morgonsol. En tunn gardin blir nödvändig om att placera växter i en syd eller väst fönster. För att utveckla en fin symmetrisk form måste växterna dras 1/4 varv varje vecka.
  • Om en bra naturlig ljuskälla inte är tillgänglig, kan växterna odlas under lysrör. Använd dubbla rör fixturer med en sval vit lampa och ett brett spektrum lampa. Belysning bör vara 8 till 10 inches ovanför toppen av plantorna och slås på för 12 till 14 timmar per dag. Om växterna har snäva centra eller verkar vara blekning ut, minska antalet timmar till 8-10 en dag.
 2. 2
  Vatten vid rätt tillfällen. Fler violer dör från över-vattning än från någon annan enskild orsak. Violet Jorden bör hållas jämnt fuktig och aldrig tillåtas bli fuktig. Vatten endast när ovanpå marken är torr vid beröring. Använd alltid ljummet vatten.
 3. 3
  Vatten dem på rätt sätt. Du kan vatten från toppen, botten, vekar användning eller användning plantageägare själv vattning. Men ungefär en gång i månaden, ska växterna vattnas uppifrån att spola ut ackumulerade gödselmedel salter. Aldrig låta växterna stå i vatten (om inte onda eller Oyama krukor används). Om vatten kommer på bladen, torra med en pappershandduk för att förhindra löv spotting.
 4. 4
  Använd ett bra odlingssubstrat. En planteringsjord medium som är lämpligt för Saintpaulior ska steriliseras, och ljus och luftig för att tillåta root penetration. Jord-mindre blandningar är idealiska - de innehåller vitmosstorv, vermikulit och perlit.
 5. 5
  Ge rätt stämning. Temperatur och luftfuktighet är viktiga faktorer. De flesta violer tål temperaturer mellan 60 och 80 grader. Idealisk temperatur är 72-75 grader dagtid och 65 grader nattetid. Den föredragna luftfuktighet är 40% till 60%. En luftfuktare eller skålar med vatten placeras i närheten av växter kan användas för att öka ditt hem luftfuktigheten under eldningssäsongen.
 6. 6
  Gödsla. Brist på regelbunden utfodring är en av anledningarna till en afrikansk violett kommer inte blommar. Det bästa sättet att föda är att använda en utspädd gödsel lösning varje gång du vattnar. Använd 1/8 till 1/4 tsk. gödsel till en liter vatten. En balanserad gödselmedel bör användas såsom 20-20-20 eller 12-36-14. Hitta ett gödselmedel med en låg kväve ureahalt som urea bränner rötterna. Vissa märken är Peters, Optimara, Miracle Grow, Schultz. Formaldehyd, kopparsulfat, och Nitroglycerin, om du lägger till jorden med stor försiktighet och måttfullhet, kan förbättra livet för dina växter. Terpentin, jod, och vanligt bordssalt är några andra exempel på goda markförhållanden tillsatser, eftersom de hjälpa till att förhindra ogräs tillväxt.

Tips

 • Saintpaulia behöver konsekvens av vård.