Wki

Hur att rengöra en oerhört stökigt rum

Du kanske har läst artikeln Hur att städa ditt rum, men fann att det bara inte är tillräckligt "! Ditt rum ser ut som en elefant klättrade igenom det! Det är så outhärdlig, kan du inte ens öppna dörren! Din säng har stora högar av kläder under, och din garderob är fylld med skräp! Följ dessa steg för att äntligen ha lite livsrum.

Steg

Hur att rengöra en oerhört stökigt rum. Vad är så rörigt om det?
Hur att rengöra en oerhört stökigt rum. Vad är så rörigt om det?
 1. 1
  Vad är så rörigt om det? Leta efter de stora sakerna först. Inse vad som gör ditt rum rörigt i första hand är en bra start för att rengöra den. Nu har du de viktigaste saker, är du redo att börja städa.
 2. 2
  Sätt dina smutsiga kläder i Tvättservice påsar. Du kanske är kvar med en massa kläder, leksaker, etc. Du verkligen inte göra mycket men rensa ut de svåraste delarna. Ta dina smutsiga kläder från golvet och lägg dem i en container, eller, om du har en, en tvättkorg. Ta din rena kläder och stapla upp dem någon annanstans. Också, inte bara lämna dina smutsiga kläder i tvättkorgen, se till att de faktiskt får tvättas! Om du har några tomma galgar om runt, lägg dem i din garderob.
 3. 3
  Sätt upp dina leksaker. Om du är fortfarande ung, och läser denna guide och har leksaker, sedan ta dina leksaker och observera dem. Vill du dem längre? Är de i tillräckligt bra form för att donera? Sätt dina leksaker i 3 högar: leksaker för att hålla i ditt rum, leksaker att kasta ut, och leksaker för att donera. Nu hålla dina högar ut ur rummet och bort för nu. Återigen kommer vi att gå tillbaka till det senare.
 4. 4
  Sätt upp disken. En gemensam sak i stökiga rum finns rätter. Du har förmodligen glasögon liggandes med lite filmjölk fortfarande på botten, och plattor med sås över dem. Gå till "Tips" avsnitt om du har myror, kackerlackor, eller någon insekt i ditt rum. Hur som helst, ta dina rätter ned och tvätta dem. Se till att du gör det trevligt, och kom ihåg att sätta tillbaka dem i skåpet för nästa familjemedlem eller gäst använda. Ta en svamp och torka några glas märken (Från att inte använda en dalbana) eller spill från mat och dryck. Bra. Du fick den grövsta delen av rengöring ditt rum gjort. Nu ner till nästa steg.
 5. 5
  Ta alla dina böcker och damma dem. Se till att du bli av med alla "doggy-öron" (veck i hörnen på sidan) och lägg dem i ett ställ eller en hylla. Om du inte har en, lägg dem åt sidan för senare (där du lägger dina leksaker och kläder).
 6. 6
  Om du är upp till det här steget, och du har några djur, städa deras bur / tank. Om du har fisk, se till att vattnet är rent. Om det inte är, Läs Hur att rengöra ett akvarium. När det är rent, mata dem. Se till att de är friska. Om du har en fågel (s), ta ut dem för lite. Ta ut sina tidningar från botten (eller sand om du använder det) och kasta ut dem, ersätta dem. Om din bur fortfarande luktar, Ta din svamp igen och torka buren inifrån och ut. Sätta någon fågel leksaker tillbaka och placera dina fåglar, med det. Nu har du en ren fågelbur. Även på de sällsynta tillfällen har du en reptil, (Iguana, sköldpadda, orm, etc.) Rengör eventuella avföring ut. Om du har en sköldpadda, följ Hur att rengöra en sköldpadda tank. Du kan även ha en kanin. Följ den här artikeln i så fall: Hur att rengöra en inomhus kanin bur.
 7. 7
  Om du har en tv-apparat, använd en pappershandduk eller trasa för att torka bort damm från skärmen. Gör samma sak för resten av tv. Håll fjärrkontrollen någonstans där du kommer ihåg.
 8. 8
  Nu tar de kläder du lägga undan innan och sätta in i din låda.... Snyggt! Sedan tar de leksaker du lägga undan och ordna dem i ditt rum som du vill. Håll donera leksak högen för morgondagen, om du inte gjorde det tidigt på dagen. Böckerna kan stanna tills du har ett ställe att lägga dem.
 9. 9
  Rengör din säng. Om du följer denna artikel korrekt, brukar det vara mycket på din säng. Läs hur du gör din säng.
 10. 10
  Nästa hänga upp dina kläder
 11. 11
  Organisera dina skor se till att de luktar färskt och allt.

Tips

 • Spraya lite luftfräschare, eller lägga lite rökelse, eller koppla in doft för att göra ditt rum luktar bäst.
 • Bekämpa skadedjur. Myror och kackerlackor är ett problem. Vissa människor är rädda för dem, och de kommer att äta din mat. Om de är i ditt rum, överväga att få ut dem innan de når ditt kök skafferi och mellanmål på vissa spannmål. Få en insekt killer spray.

Varningar

 • Hålla belysningen! Du kan resa!
 • Inte chock inte dig själv när du rengör TV.

Saker du behöver

 • En svamp och lite tvålvatten
 • En vilja att städa ditt rum
 • (Valfritt) En kvast
 • En dammsugare
 • Massor av soppåsar
 • Music! (Tillval)
 • Vissa människor kan behöva en sko för att döda spindlar / andra insekter