Wki

Hur man gör ett återanvändbart kaffefilter

Här är ett enkelt sätt att minska din dagliga avfallet: Använd återanvändbara kaffefilter! Du kan också använda filterless system, permanenta återanvändbara filter, eller ett, men vissa människor föredrar smaken av kaffe som har filtrerats. Den stora nyheten... du kan göra en på mindre än 10 minuter med minimal sömnad erfarenhet (och spara några träd när du ändå håller på)!

Steg

Hur man gör ett återanvändbart kaffefilter. Använd ett pappersfilter som ett mönster.
Hur man gör ett återanvändbart kaffefilter. Använd ett pappersfilter som ett mönster.
 1. 1
  Använd ett pappersfilter som ett mönster. Placera ena kanten längs en vikt bit förtvättad naturliga 100% bomull (undvik blekt eller färgad material). Lägg till en extra 1 "längs den övre kanten om du vill ha en färdig kant.
  • Du kommer att avsluta med något som detta när det är uppvikt.
 2. 2
  Sy en fåll längs den övre kanten av den öppna väven (om så önskas). Det fungerar bra utan en, men ser mer färdigt detta sätt.
 3. 3
  Vik filtret i hälften igen på viklinje. Sätt räta om du har gjort en fåll. Om ingen fåll, spelar det ingen roll vilken sida som är ute. Sy längs de två öppna kanten sömmar.
 4. 4
  Nu har du en ny 100% återanvändbart kaffefilter! Denna kaffefilter kommer att förhindra grunder (och grumlighet) i ditt kaffe, kommer det smakar bra och är lätt att skölja ur. Det stannar där i kaffebryggare och du kommer att ha något avfall efter grunderna. Om du vill ha en ännu mer färdigt utseende, kan du lägga kantband till toppen.
 5. 5
  Använd den färdiga sidan IN så att kaffesumpen inte fastnar i sömmen. Här är en efter några veckors användning (märker oavslutade kanten fortfarande fungerar bra, bara inte lika söt!). Bara skölja, och lägg på tork. Den torkar mycket snabbt och är klar att använda igen nästa dag, men med två är förmodligen bättre så att du kan rotera dem. Eftersom det är bomull, kan du också maskin tvätta och torka den om du vill.

Tips

 • Använd en naturlig, oblekt tyg för att undvika att kemikalier som överförs till ditt kaffe.
 • Du kan välja att maskinen tvätta och torka filtret, bara använda en helt naturlig tvättmedel att undvika starka kemikalier kvar på filtret och gör det till ditt kaffe! (Dessutom, om du använder en doftande rengöringsmedel, som kan påverka smaken på ditt kaffe)
 • Se också upp för torktumlare ark och sköljmedel, de kan lägga kemikalier i ditt filter, så att inte utsätta ditt filter till dem.
 • Pre-tvätta tyget för att ta bort något kvar av tillverkningsprocessen, och att i förväg krympa den.
 • dina kaffesump för ett verkligt slöseri fri kanna kaffe
 • Basket formade filter är ännu enklare, bara skära ut en cirkel av muslin så stor som din pappersfilter krossade platt! Vecken ske naturligt när du lägger den i kaffebryggaren, eller så kan du sy i triangulära dart att permanent göra det stå upp.
 • Denna tutorial är för konformade filter, inte korgen vinklade.