Wki

Hur att plantera rosor

Konsten att plantering behöver inte vara en komplicerad sak att göra. När du har rätt kunskap finns det ingen gräns för hur vacker en trädgård eller rosenbuske som du kan skapa. Nu har du all den skönhet och utsökt doft som rosor kan ge dig med dig hela tiden.

Steg

Hur att plantera rosor. Prata med din lokala trädgårdsskötsel center eller att ta reda på vilka är den bästa typen av rosor att växa i ditt klimat.
Hur att plantera rosor. Prata med din lokala trädgårdsskötsel center eller att ta reda på vilka är den bästa typen av rosor att växa i ditt klimat.
 1. 1
  Prata med din lokala trädgårdsskötsel center eller att ta reda på vilka är den bästa typen av rosor att växa i ditt klimat. Om du är nybörjare, söka efter sjukdomsgener resistenta typer av rosor eftersom de behöver mycket mindre underhåll.
 2. 2
  Bestäm vad paketet typ du vill ha. Vilken förpackning du väljer är baserad på din trädgård behov. Rosor finns i tre typer av förpackningar:
  • Plantable låda
  • Förpackad
  • Krukväxter eller Container
 3. 3
  Lära sig att vid plantering rosor, välja en plats som är väl upplyst på morgonen. Du vill också en plats som har solljus under minst 6 timmar per dag. Rosor behöver mycket ljus för att växa ordentligt.
 4. 4
  Välj ett område med väldränerad jord. Bra jord har ett pH-nivå på omkring 5,5 till 7,0. Test kit är billiga och tillgängliga vid varje garden center.
 5. 5
  Försiktigt ta din rosenbuske från behållaren. Blötlägg rötterna i vatten i 8 till 10 timmar. Ta bort eventuella trasiga eller skadade rötter eller käppar, och käppar mindre än penna-storlek i tjocklek.
 6. 6
  Förbered din ros säng genom spading djup. Spading är helt enkelt att gräva ett hål med en platt huvud spade. För varje anläggning, gräva ett hål ca 14 till den 20 "bred och djup beroende på storlek. Lägg organiskt material och blanda väl med den befintliga jorden. Organiskt material är oftast i form av gödsel, fragmenterat blad, eller torv (strimlade blad är billigast om du kan samla in och lagra dem själv). Om inte, kommer din närmaste plantskola eller gård har det näst bästa.
 7. 7
  Fyll botten av hålet med en kon av marken för att vila rötterna på och placera knopp unionen på omkring marknivå. Placera rosen på marken pyramid så knoppen unionen (svullnad vid stammen basen) är precis ovanför marknivå. I klimat där vintern temperaturen sjunker under 0 ° C, är det bäst att placera steg 1 "till 2" inches lägre.
 8. 8
  Fyll vägen hålet hälften med jord och vatten. Vänta för vattnet att filtrera ner och fylla hålet med den återstående jorden. Denna process säkerställer fullständig rottäckning med inga luftfickor. Gör inte tramp ner i marken. Dålig cirkulation för dina rosor kan orsaka svampsjukdomar. Använda ett större hål också gör det lättare för dig att dra upp dem senare och Pot dem om du vill. Efter vattnet rinner kontrollera om knoppen unionen fortfarande på rätt nivå. Fyll resten av hålet med jord.
 9. 9
  Vatten dina växter ofta för de första 3 till 4 veckor efter plantering dina rosor. Vanligtvis är då de bästa 2 inches av marken är torr. För att hålla sig frisk dina rosor behöver mycket fukt och mat.
 10. 10
  Fyra veckor efter plantering, bör du börja blötläggning sängen var 2 veckor eller så. Gör detta på morgonen för bästa resultat.
 11. 11
  Börja med att gödsla ca 3 månader efter plantering. Använd 3-6 inches av kompost för att reglera fukt, temperatur, och att stopp ogräs från poppar upp. Kompost hjälper också till att låsa in de viktiga näringsämnen dina rosor behöver för att förbli friska. Läs.

Tips

 • Några steg odlare rekommenderar att spraya rosenblad med vatten för att förhindra bladlöss.
 • Vissa ros odlare använder också en tvål spraya vatten blandning för att förhindra bladlöss. Kontrollera med lokala trädgårdsmästare om råd.
 • Du hittar inramade och förpackade rosor är bättre att ta itu med tidigare under säsongen. Krukväxter rosor är tillgängliga när vädret blir lite varmare och så bättre för senare plantering.
 • Rosor älskar vatten, men kan få många svamp-och bakteriesjukdomar, om de inte får tillräckligt med solljus för att torka av sina blad och kronblad. Plantera dina rosor i morgonljus och minnas minst 6 timmars solljus.
 • Rosor göra bra i öknen men de kräver djupa vattning.
 • Det är bäst att plantera rosor i våras. Välj ett område som växt som väl cirkuleras med luft. Dina rosor växer inte i ett slutet eller snäva område.
 • Inte vattna inte rosorna sent på dagen för att förhindra svampsjukdomar.
 • Kontrollera med en lokal jordbruket förlängning kontor för att hitta en Master Gardener för hjälp.
 • Mästare Gardener program är vanligtvis tillgänglig på lokala universitet.

Varningar

 • Kontrollera alltid din ros växter för sjukdomar.