Wki

Hur att återplantera en ros

Hur många gånger får man vackra rosor bara att frukta att de måste dö? Tja, är det möjligt att plantera dessa vackra rosor i din egen trädgård. Du måste ha god jord, massor av solljus, vatten, och den mest speciella ingrediensen av allt, lite tålamod.


Steg

Hur att återplantera en ros. Markera de tuffaste stjälkar.
Hur att återplantera en ros. Markera de tuffaste stjälkar.
 1. 1
  Markera de tuffaste stjälkar. När rosor ges eller köps, hitta ro med de tuffaste stjälkar, och se till att bladen förblir intakta.
 2. 2
  Trimma rosorna. När du har helt separerade arrangemanget, trimma den nedre delen av rosen i en vinkel (ca 25 grader).
 3. 3
  Gräv ett hål. Med en trädgårdsarbete spade, gräva ett hål ungefär lika rund som en tekopp fat.
 4. 4
  Fyll hålet 1/4 full med vatten.
 5. 5
  Placera ca 3 rosor omkring en tum ifrån varandra i hålet.
 6. 6
  Placera steg så långt ner i marken där ett blad "filial" är begravd också. Kontrollera dock att bladet självt måste avslöjas utan jord.
 7. 7
  Byt försiktigt ut jorden mellan utrymmen i rosorna.
 8. 8
  Vatten igen tills marken är fuktig.
 9. 9
  Hålla vattna rosorna två gånger en vecka innan solen är uppe eller efter att solen har gått ner.
 10. 10
  Observera att blomman av ros kommer att dö, men bladet kommer att vara grön och levande. Den gren som håller rosen blir brun och torr, är det okej. Men om blad dör, kan du ha en död tillväxt. Det är där de andra två rosorna spelar in. Minst en kommer att överleva, om lämplig vård tas.
 11. 11
  Tenderar rosorna under åren. Följande år kommer ros växt bära mer blad. Rosor får inte blommar samma år, men följande våren får den.

Tips

 • Om du vill att din rosenbuske att fylla ut i mitten, trimma tillbaka bladen när de börjar växa, kommer de att komma tillbaka nästa vår fylligare.
 • När du trimmar den starka bestånd från rosenbuskar utomhus, kan du även använda denna teknik för att plantera dem i en annan del av din trädgård. Efter ett år, att följa dessa instruktioner, bör du ha en annan rosenbuske sprida vilt.

Varningar

 • Fortsätt att vattna rosenbuske (ES) en gång i veckan när solen inte längre lyser på den. Detta är viktigt eftersom om du vattna den i solljus, det vatten som finns kvar på bladen värma upp och döda växten. Så noga med att vattnet när solen inte skiner på den.