Wki

Hur tar man bort avfall från ditt liv

Avfall är mer än de saker i din papperskorg. Du kan utsättas för avfall i många delar av ditt liv, inklusive tid, talang och ansträngning. I den här artikeln får du lära dig ett antal olika sätt att minska avfallet i ditt liv och att återställa en känsla av mening och balans. Här är hur.

Steg

Hur tar man bort avfall från ditt liv. Sluta slösa planetens resurser.
Hur tar man bort avfall från ditt liv. Sluta slösa planetens resurser.
 1. 1
  Sluta slösa pengar. Det är lätt att diskontera värdet av pengar och att spendera den med ohämmad överge. Ändå är pengar en del av ditt liv som du lätt kan få under kontroll och få det att fungera för dig, snarare än att du jaga efter den. För idéer om hur man kan sluta slösa bort dina pengar och att börja göra det mesta av dina inkomster och besparingar, här är några artiklar att läsa:
 2. 2
  Sluta slösa tid. Tiden är lätt förslösas men så en dag du vaknar upp och inser att du är ganska mycket äldre än den bild av dig själv i ditt sinne som en fri LODARE. Gripa dagen kräver att ha en känsla av mening i ditt liv och organiseras, samt ha ett fokus på var du är på väg samt njuta av ögonblicket. Här är några artiklar som hjälper dig att börja göra det mesta av din tid:
 3. 3
  Sluta slösa planetens resurser. Jordens resurser är ändliga, det är ett faktum, inte retorik. En utrangerats skördar disponibel kultur vad den tillverkar och kastar iväg - enorma högar fylla upp deponier, konstanta flöden av sopor, och en devalvering av återanvända saker hopar sig om oss. Mycket av det vi använder kan återanvändas eller återvinnas, och mycket mer kan repareras och ges chansen att tjäna oss längre. Om du är angelägen om att stoppa slöseri av resursen slag, läs:
 4. 4
  Sluta slösa goda möjligheter. Var inte den person som ser tillbaka på livet med ånger och önskemål att saker och ting hade gjorts annorlunda. Vi blir äldre för varje år men vi vet inte alltid erkänna denna verklighet. Och medan åldrande ofta ger vishet, medför den också mycket efterhand. Har din efterklokhet löfte "Jag önskar att jag hade besökt 100 länder och inte bara 99!" eller kommer det att föra "Jag önskar att jag hade brytt sig om att få ett pass och resa någonstans, var som helst."? Ta de möjligheter som finns nu och göra det bästa av dem. Du vet aldrig när det kommer plötsligt vara för sent.
 5. 5
  Lär dig att spendera mindre tid att slösa ditt liv på rädsla och oro. Rädsla och oro är vanliga samhälleliga förare, men i vissa delar av historien, de vävstol större än andra, till exempel under tider av lågkonjunktur. Och idag, trots, eller kanske på grund av, alla våra vetenskapliga framsteg och ökad förståelse för hur världen fungerar, det verkar finnas ett överflöd av råd om vad som kan döda, lemlästa, skada, förstöra, fördärva, utplåna, minska, eller allmänt förvärra våra liv och livet för våra nära och kära, tillsammans med en hög nivå av avlägsna eget ansvar. Lite försiktighet är exemplariskt, en rädsla överdos är förlamning. Lär dig att hålla rädsla och oro i deras ställe och leva ett rikare liv för det:
 6. 6
  Vara avfall medvetande. Lär dig vad som utlöser avfall reaktioner i ditt liv och beger dem innan de får ett grepp över dig. Använd en anteckningsbok för att hålla ett register över dina aktiviteter för en dag eller två, för att se vad du gör det är slöseri och vad som är proaktiv och konstruktiv. Genom att skriva ner vad du fokuserar på varje dag, kommer du att börja få en uppfattning om vad som är slöseri med din tid och energi, och vad annat är slöseri med de resurser runt omkring dig. Och när du får den uppskattning, vrid vara tacksam till en daglig vana och påminn dig själv om att det som du redan har är bra och att göra saker ännu bättre är inte om att skapa avfall.

Tips

 • Det finns så många saker du kan göra utan och ändå smyga in i ditt liv utan tanke. Saker som luftrenare, leksaker från dollar store, prylar kök du har ingen aning om hur man använder, modefluga kläder och musik du lyssnar aldrig. Tänk medvetet om dina köpbeslut innan dem - vilket värde kommer dessa saker faktiskt lägga till din livsstil?
 • Du kan donera det objekt du vill, tänk bara om du verkligen behöver det-så kasta inte bort den!

Saker du behöver

 • Återvinning bin
 • Debatt och markör
 • Time management diagram (tillval)
 • En budget dokument