Wki

Hur du återvinner

Återvinning är ett medel för att säkerställa att de punkter vi är klar med komma tillbaka till resurser poolen och antingen få förvandlas till något annat eller rengörs och återanvänds. Återvinning bidrar till att hushålla med råvaror och ofta hjälper till att spara på extra energi som tillverkarna annars skulle använda för att producera nya produkter från grunden. Återvinning minskar också mängden material som går in i deponier, vilket är en stor bonus med tanke på att många länder snabbt håller på att ta slut på utrymme för deponi. Dessutom kan återvinning minska föroreningar inblandade i avfallshanteringen och minska förbrukningen av råvaror bidrar till att bevara våra naturresurser.

Ändå känns inte alla motiverade att återvinna och faktiskt, kan det ibland verka som en komplicerad uppgift. Ändå, i kombination med att förstå nyttan, när du vet hur man återanvänder, kommer du att inse att det är inte så svårt och det blir snart andra vana. Börja med att göra ett åtagande att återvinna i ditt hushåll och arbeta dig rätt genom att övertyga andra om dess fördelar också.

Steg

Hur du återvinner. Gör ett åtagande att återvinna så mycket som du kan i ditt hushåll.
Hur du återvinner. Gör ett åtagande att återvinna så mycket som du kan i ditt hushåll.
 1. 1
  Gör ett åtagande att återvinna så mycket som du kan i ditt hushåll. Tillsammans med att minska din konsumtion och återanvända allt som du kan, kan återvinningen bidra till att minska den mängd poster som går in i dina sopor varje vecka och kommer att säkerställa att du bidrar till en hållbar och långsiktigt engagemang från många samhällen över hela världen till göra det mesta av våra resurser. Genom att återvinna regelbundet, visa andra människor att det är möjligt, en bra sak att göra, och att det gör en skillnad.
  • Om du har barn, prata med dem om fördelarna med återvinning. Det finns utmärkta böcker för barn om fördelarna med återvinning, många i barnens miljödelen av ditt lokala bibliotek eller bokhandel.
  • Börja se sopor själv som en resurs. En massa skräp som inte kan återanvändas kan återvinnas eller omvandlas till ett helt nytt objekt. Exempelvis blir smält glas nya glasbehållare, kakel, marmor, surfingbrädor och mer. Metallföremål kan omvandlas till en ny bil, köksredskap, fler burkar och reservdelar cykel. Plastflaskor kan förvandlas till en myriad av saker, bland annat kläder som utomhus och skidjackor. Använt papper kan förvandlas till nytt papper och kartong.
  • Tjäna pengar från skräp. Några av de objekt som du kan återvinna kan ta dig tillbaka pengar! Turning skräp till kontanter är ofta förknippad med dryckesförpackningar men du kan också få pengar för metaller, mobiltelefoner, bläckpatroner, kläder och andra föremål, beroende på var du bor och vilka lagar som reglerar återlämnande av sådana föremål.
 2. 2
  Engagera dig. De flesta hushåll i utvecklade länder stadsområden är nu en del av en kommunal eller liknande återvinning insamlingssystem. Om detta är fallet för dig, har du redan ett grepp om grunderna i återvinning dina husgeråd. Men även här kan det finnas en viss förvirring om vad som är återvinningsbara och vad är inte, eftersom det inte är samma mellan olika zoner, än mindre regioner och länder. Mycket av det är beroende av tillgången på lokala eller rimligen nära återvinningsanläggningar, inte något som kan tas för givet. Och om du har flyttat runt lite, kan du bli förvånad över att något du kan återvinna på ett ställe inte kan återvinnas någon annanstans. I grund och botten, läs medföljande information i samband med dina samlare hushållens återvinning, som kan tryckas på återvinning container, tryckt i broschyrer, på webbplatsen för rådet eller insamlare eller hos någon plats. Om du inte kan hitta den informationen någonstans, ring samlare direkt.
  • Tillbringa några minuter snabbt lära sig vad som kan och inte kan samlas i din återvinningsplats.
  • Följ instruktionerna som samlaren stipulerar t.ex. snabbt skölja används burkar eller ta bort locken från flaskorna, bromsar etc. Smutsiga och osorterade återvinning ned hela processen och kan presentera skada de anställda som arbetar i återvinningsanläggningar. En liten bit av ansträngning din slut kan göra en enorm skillnad totalt.
  • För poster som uppger att de är återvinningsbara, men kan inte tas ut av ditt hushåll samlare, det finns fortfarande några alternativ. Den första är att ta reda på om det finns en distinkt återvinning depå någonstans i ditt område som kommer att ta sådana objekt direkt från dig (du kan göra en vanlig stadsdel insamling för att spara på att tappa engångskostnader). Andra, fråga din kommun eller insamlare varför de inte kan ta andra återvinningsbara produkter och börja kämpa för en förändring, om det verkar vara en önskvärd förändring för ditt område. Ge inte upp, de behöver veta att det finns intresse för att samla dina andra återvinningsmaterial. Tredje, se om de icke-collectible objekt kan återanvändas på något sätt. Till exempel kan kläder som är inte något bra för välgörenhet vändas till trasor, ofta en sida-funktion välgörenhetsorganisationer som samlar kläder.
 3. 3
  Vet vad som kan återvinnas. Många objekt är återvinningsbara och över tid, finns fler objekt läggs till i listan över vad som kan återvinnas. Även rejuicing är beroende på din lokala insamlingsplats kapacitet och resurser, som regel, de flesta av följande punkter är återvinningsbara, men du behöver läsa den politik relevanta i ditt område:
  • Glas dricka flaskor (lämna locken off)
  • Mjölkkartonger och andra kartonger
  • Papper, inklusive tidskrifter, tidningar, avfall kontorspapper och böcker Kontakt (Kontakta böcker kan ha en speciell samling tid på vissa ställen), och glöm inte dina gratulationskort och lådor spannmål
  • Aluminum dryckesburkar, på vissa ställen folie brickor och folie wrap kan samlas, men inte alla återvinningsföretag kommer att samla dessa senare artiklar
  • Stål konservburkar (även känd som "burkar" på vissa ställen), färgburkar, sprayburkar (minus lock och notera inte alla platser acceptera dessa), kaffe burkar, kapsyler och lock burk - hur vet du att det är stål? Använd en magnet. Om den fastnar i burken, det är stål.
  • Plast med återvinningsbara symboler på dem, oftast PET eller typ 1 plast och HDPE eller typ 2 plast; lämna locken från flaskorna
  • Några stormarknader samlar plastpåsar (om de inte har varit helt förbjudna, i vilket fall, ta med egna påsar)
  • Men se nästa steg för undantag, vilket kan inkludera återvinningsbara produkter bara för att det inte finns några genomförbara återvinningsanläggningar i ditt område.
 4. 4
  Vet vad som inte kan återvinnas. Vissa objekt kan inte återanvändas för orsaker allt från komplexitet till faror. Även om tekniken fortsätter att förändras hela tiden (i vilket fall, hålla ett öga på vad nya objekt kan återvinnas), det finns fortfarande vissa saker som inte kan återvinnas. Sätt inte dessa i återvinning behållare eftersom de skapar problem, och kan potentiellt förorena recyclables också. Några av dessa poster ingår (och detta är beroende på din lokala samlare politik, så se till att läsa dem noga):
  • Glödlampor (även om vissa platser ger avlämning områden för lågenergilampor, för att undvika kvicksilver kontaminering av deponin)
  • Plast utan återvinningssymboler kanske inte kunna återvinnas
  • Dricksglas, porslin, Pyrex eller annan ugnsfast glas, keramik
  • Karbonpapper, folie omslag, laminerat papper, gåva band, presentpapper
  • Dekaler
  • Folie potatischips / skarpa väskor
  • Aerosoler accepteras inte av alla återvinning platser
  • Speglar och fönsterglas
  • Krossat glas
  • Föremål som kontaminerats med mat spill såsom ta ut containrar och pizzakartonger, vilket kan variera beroende på kommun men
  • Poster såsom Tetra-Paks (vaxbelagda eller fodrade kartonger), batterier, målarfärg (burkar), olja, polystyren, aluminiumfolie, kläder etc. kan vara återvinningsbart beroende på vilken bearbetningsanläggningar är i din närhet. I de flesta fall, dessa poster behöver separat sortering och kräver ofta en viss drop-off i stället för att samlas in från ditt hushåll, även då kan de inte att kunna återvinnas alls i vissa områden... ännu.
   • Om ditt område inte hämtar mjölk eller kartonger dryck, återanvända dem för många hem använder inklusive trädgård användning eller donera till en skola eller dagis för konstprojekt. Dito för skum jordnötter, polystyren och kläder.
  • Och vissa saker som inte ens borde behöva sägas men tyvärr har vänt upp i återvinningen från gång till gång - döda djur, medicinskt avfall, begagnade blöjor (blöjor) eller sanitetsporslin, sprutor och oönskade levande djur. Lägga till sådana artiklar (och i det senare fallet levande varelser) är helt enkelt oansvarigt, grym eller okunniga.
 5. 5
  Ta reda på vad återvinningsprogram eller centrum finns i ditt område. Om du inte redan är en del av en organiserad återvinning samling kan du behöva leta efter vilka möjligheter som finns i ditt område, eller kanske du letar efter någonstans som kan ta de återvinningsmaterial som din lokala samlare kan inte. Internet är det bästa stället att börja när man söker återvinningsprogram:
 6. 6
  Ställ in din egen personliga återvinningssystem som fungerar bäst för ditt hem. Återvinning tar upp plats i hemmet, så det är viktigt att räkna ut hur man ska hantera detta på ett sätt som inte påverkar utrymmet vardagsrum eller skapa en fara på något sätt. Det finns massor av bra alternativ som du antingen kan köpa eller göra för att hålla återvinningen sorteras och trygg i ditt hem innan du lägger ut det för insamling. Några av dina val kan bero på preferenser samlare - i vissa områden, blanda återvinningsbart är bara bra, medan det i andra, kommer de bara samlar separerade återvinningsbart eller kanske bara samlar olika typer av återvinningsmaterial på olika veckor. Om blandning din återvinning inte är ett alternativ, behöver du lite extra sortering utrymme. Några idéer för att hålla ditt återvinning hemma är:
  • Baljor eller utdragbara lådor förvaras under diskbänken. Dessa kan köpas eller skräddarsydda.
  • Papperskorgar eller andra behållare hålls precis utanför dörren till ditt kök, bakdörr eller annan utgång område.
  • Behållare hålls i en tvättbalja skåp på golvet, bakom en dörr.
  • Försök att använda kärl som omfattas, för att undvika risken för spill, nedskärningar eller lukter som härrör från behållarna medan återvinningen bygger upp varje vecka.
  • Om ditt område använder påsar i stället för lådor för insamling, hålla påsarna på en solid ensidig behållare samtidigt samla och helt enkelt dra ut säcken innan samlingen. Självklart ska du vara försiktig om eventuella vassa hörn på burkar, etc.
  • Medan det kan vara lätt att stapla papper upp, kan detta snart bli fula och om alltför hög, en fara för mindre människor och husdjur, om den faller. Försök att hålla papper i en container eller bort från ett område som människor och djur gå, krypa eller tulta närheten.
  • För poster som måste vidtas för att en bearbetning område, utse någon som ditt garage eller en bakgård skjul eller utrymme för att låta dessa ackumuleras tills det finns tillräckligt många punkter att ta tillsammans.
  • Se till att återvinningen zonen i ditt hem är tillgänglig för alla som har möjlighet att använda den. För papper, hålla returpapper soptunnor nära alla bänkar i hemmet.
  • Uppenbarligen, håller kvar en soptunna för det som inte kan återanvändas, restyled eller återvinnas.
 7. 7
  Var en ren och tankeväckande re-användare. Innan du lägger några objekt till återvinning, se till att de är rena. Skölj mat eller dryck rester av flaskor, burkar och dricka vatten. Gör detta i slutet av din disk, för att spara vatten och att dra nytta av att använda skummet.
  • Lägg inte krossat glas eller vassa föremål för återvinning.
  • Lägg inte till icke-återvinningsbara poster bara för att du inte orkar göra något annat med dem. Detta sänder ett föga meddelande till återvinning myndigheterna att medborgarna inte är så kapabel att sortera! Vara återvinning stolt och använd sunt förnuft om tillägg till din återvinning.
 8. 8
  Lämna återvinningskärl, påsar eller behållare i lämplig uppsamlingsplats området. Hedra alla förfrågningar om var att lämna samlingsobjekt eller du kanske upptäcker att samlare inte kommer att ta dem. Var noga med att ha sorterat ordentligt innan de lämnar de objekt ut. Om du bor i ett blåsigt område, se till att objekten inte kan blåsa bort på gatan, ingenting ger återvinning ett sämre rykte än att se det strödda överallt.
 9. 9
  Dela ansträngningen. Det är en bra idé att fråga dina grannar om de har varor som behöver gå till en återvinningsstation depå så att fler går i ett fordon resa varje gång. Var noga med att dela arbetet med att släppa ut sådana varor på en roterande basis, kanske sätta ihop ett diagram på ett moln webbplats som Google Docs eller en wikipedia webbplatsen för att dela sådan information och planering.
 10. 10
  Få aktiva, inte frustrerad. Återvinning kan vända något frustrerande om du är i en kommun med mycket strikta gränser för vad som kan och inte kan återvinnas på grund av brist på lokala anläggningar. Och ju mer farligt avfall, desto svårare kan det vara att återvinna, även om många anläggningar dyker upp för att ta hand om batterier, elektronik och liknande. Det är dock viktigt att hitta sätt att komma runt sådana frågor, som fungerar för både dig och din grupp. Du kan lobba för fler och bättre återvinningsstationer och mer som du knuffa och skjuta och visar genom en demonstration av samhällets stöd som ditt område vill ha bättre återvinning möjligheter, desto mer är det troligt att ditt område kommer att få dem, och att återvinning blir lättare för ditt samhälle.
 11. 11
  Hjälp dem som inte håller med återvinning för att se dess fördelar. Det är alltid lättare att hitta hål i åtaganden att ändra våra rutiner, det är en naturlig mänsklig reaktion. När det gäller återvinning, kommer det alltid att finnas de som informerar dig någonsin så allvarligt att återvinningen använder för mycket energi, att återanvända produkter måste resa långa sträckor, etc. Vissa av deras problem är mycket giltigt och sant, men dessa farhågor behöver höjas på ett balanserat sätt, genom att också se vad som fungerar och genom att erkänna att oron återvinning ständigt bemöts lika snabbt som teknik, resurser och tillstånd kunskap. Det är mycket bättre att vara dedikerad till att få på med det än att gnälla om det meningslösa i det hela! Dessutom kan för mycket negativitet om värdet av återvinning motverkas med solida fakta om dess fördelar, särskilt på områdena sysselsättning, minskning av föroreningar och allmän säkerheten i samhället. Några av de saker som du kanske gillar att hjälpa andra att förstå om återvinning inkluderar:
  • Återvinningsindustrin är en skapande bransch. I Europa ensamt skapar återvinningsindustrin över en miljon arbetstillfällen. Återvinning minskar också behovet av gruvdrift, är en av de farligaste jobben.
  • Återvinning sparar timmer, vatten och mineraltillgångar för framtida generationer. Det innebär att dina barn och dina barnbarn (de flesta människor inte riktigt tänka förbi dessa nivåer av framtida generationer, så tala om det där det påverkar mest).
  • Krig utkämpas över resurser, återvinning minskar behovet av stridslystnad om resurser och bidrar till att visa att det finns tillräckligt för att dela runt med det vi redan har (tillsammans med en minskning av förbrukningen).
  • Många återvunna produkter använder mycket mindre energi att återvinna än det tar för den råa produkten som ska skapas. Exempelvis kräver återvinning aluminium 95 procent mindre energi än man tillverkar det från råvaror. Återvunnet stål sparar 60 procent av energin, återvunnet tidningspapper 40 procent och återvunnet glas 40 procent. Sådana besparingar uppväger alla resultat från förbränning och deponi.
  • Kontrollera enskilda återvinning fakta som är relevanta för ditt område och ditt land. Dessa varierar kraftigt beroende på var du bor, så se till att ha de mest relevanta fakta för ditt område, desto närmare är det till hemmet, desto mer fördelar kommer att bli populär med dem du är ute efter att övertyga.
  • Håll dig till fakta och undvika att bli känslomässigt. Du hittar ofta det finns känslor nog kommer från människor som bryr sig om "för mycket förändring" i sin inställning till vardagliga livsstilsval. Det är alltid bäst att fokusera på enkel återvinning, fördelar och även visa dem slutresultaten av återvinning.
  • Kom ihåg att även om din anti-återvinning utmanare verkar inte bry sig om de positiva fakta som du delar med dem, är det ingen anledning för dig att ge upp i förtvivlan och ansluta den negativa sidan. Håll dig uppdaterad med vad du gör och föregå med gott exempel.
 12. 12
  Sprid ordet. Om du har tid, bli en mästare för återvinning genom att adressera lokala grupper, skolelever, förskolebarn och andra berörda grupper om värdena för återvinning och hur människor kan göra det lättare att göra. För sessioner med barn och tonåringar, det finns bra böcker och filmer som du kan använda och överväga att föra tillsammans människor från återvinningsindustrin för att prata om sin roll och vad de gör.
  • Använd en blogg eller en webbplats för att marknadsföra ditt egna återvinningsanläggningar tips och information för att hjälpa andra. Var noga med att dela tips på Twitter, Facebook och andra sociala medier som andra kan lära av och dela runt lite mer. Alltid hålla meddelandehantering positiv och aktiv, visar av din egen "komma-på-med-det" exempel.
 13. 13
  Köp återvunna produkter över icke-återvunna versioner där så är möjligt. Hjälp återvinningsindustrin att blomstra genom föredrar de produkter som kommer ut av det. Vissa stora återvunna produkter som du kan köpa är:
  • Återvunnet papper. Välj de varumärken med högsta avfall efter konsument (PCW) innehåll. Den PCW innehåll syftar på hur mycket återanvänds massa har använts för att göra papper jämfört med att träden.
  • Isolering. Det finns olika typer av återvunnet isolering på marknaden.
  • Kläder. Vissa märken är specialiserade på att vända PET-flaskor till nya jackor och liknande. Titta på etiketterna på kläderna.
  • Pennor.
  • Bänkskivor. Leta efter storslagna motiv som inkluderar glasbitarna - dessa kan se helt fantastisk!
 14. 14
  Flytta bortom återvinning. Minska vad du använder och återanvända det som du redan har saken lika mycket som återvinning och när de kombineras med återvinning kan göra en stor buckla i hur mycket hamnar i deponi. Alla textilier som kläder och klädseln från möbler kan återvinnas till hushåll inredning som kuddar och täcken med ackord. Tvätta användas fyllning i ett bundet örngott innan du använder det för att stoppa leksaker eller kuddar, tvätta alla gamla kläder och textilier innan du skär upp för att göra täcken, kuddar eller andra projekt hantverk där tyget. Skrotet väska kan ta en massa bulk av deponier i sig själv och om du har för många projekt färdiga, de gör bra presenter som kostar bara tid. Denna artikel är inte inriktad på att minska och återanvända åtgärder utan för att lära dig mer, här är några artiklar till att börja med:

Tips

 • Tänk inte bara på de vanliga objekt som du kan återvinna, göra en del efterforskningar och expandera den.
 • Vissa sjukhus kräver att du tvätta objekt eller ta bort etiketter eller lock. Ta reda på vad din center kräver innan resan.
 • Återvinning av aluminium är fortfarande bra trots rykten du kanske har hört om motsatsen. Det sparar pengar och energi, det är därför de betalar dig för burkar.
 • Om du blir ombedd att separera, göra det eftersom det hjälper återvinningsprocessen oerhört. Det tar bara ett par sekunder mer.
 • Packning jordnötter (plast lös fyllning) kan ofta återvinnas vid lokala posttjänster. Du kan hitta en på http://www.loosefillpackaging.com/. Försök att donera dem till eBay eller andra online-säljare, de är alltid i behov av fler förpackningsmaterial!
 • Om du är i skolan eller på jobbet där du använder en massa papper och sedan kasta bort det, prova att ha en papperskorgen under skrivbordet, eller en återvinning ficka i din fil. Gör en mental anteckning att sätta allt återvinningsbart papper på det varje gång du känner för rubrik för normala papperskorgen.
 • Det är särskilt bra att återvinna frigolit eftersom det är en konstgjord produkt som inte bryts ned.
 • Försök att undvika att göra särskilda resor i bilen för att återvinna, eftersom du kommer att använda bränsle i onödan. Kombinera det med en resa du gör ändå.
 • Många stater i USA ger små kontanta belöningar för varje återvunnet objekt, så det är en bra idé att spara upp objekten tills du har tillräckligt för att köpa något med belöningar.

Varningar

 • När övertyga andra, försök att undvika formuleringar som väcker "rädda planeten". Detta är känslomässigt språk som tenderar att lämna människor känner sig överväldigad och skapar en önskan att undvika frågan eftersom det hela verkar alltför hårt. Bryt ner allt i genomförbart bitar och prata om hur vi alla arbetar mot att skapa en bättre, mer hållbar och säkrare värld för alla människor att leva i stället framkalla panik och förlust språk.
 • Kom ihåg att tvätta / skölja burkar och plast innan du lägger dem i sina lådor. Om facken är inne, Detta skär ner på någon lukt. Och om dina lådor är ute, minskar skölja sannolikheten för husdjur eller vandrande djur gräva igenom dem! Dessutom, vara hänsynsfull för dina medmänniskor som arbetar på återvinning depåer är märket på din egen mänsklighet.
 • Vissa objekt, även återvinningsbara, har några bearbetning centers tillgängliga. I så fall kanske du vill lobba för förbättringar som kommer att resultera i ökad återvinning, fler jobb och enklare återvinning tillgång för medlemmarna i ditt samhälle.

Saker du behöver

 • En lokal återvinningscentral
 • Vatten för att skölja poster, företrädesvis skål vatten som är på väg att kastas bort
 • Återanvändbara påsar
 • Papperskorgar, containrar, lagring föremål för återvinningsmaterial ligger i ett bra läge
 • Återvinningsbar objekt
 • Återvinning listan på din kyl eller någonstans lätt att se att hjälpa dig att veta vad man ska återvinna och vad man inte ska