Wki

Hur att plantera blommor

Hur att plantera en - det är väldigt enkelt! Det är också väldigt roligt att göra med din familj! Låt oss börja och ha lite kul! Gå ut, köpa några blommor, och få plantera!

Steg

Hur att plantera blommor. Välj din plantering område enligt solen / skuggan krav växten du köpt.
Hur att plantera blommor. Välj din plantering område enligt solen / skuggan krav växten du köpt.
 1. 1
  Köp en krukväxt! Du kan få det till en butik eller ett växthus - det är upp till dig. Se över anläggningen väl innan du köper den, men se till att den inte har skadedjur och att det är friskt och livskraftigt. Om en anläggning har vissnat och har en hel del gulnade blad, är det bäst att gå på den och leta efter en bättre exemplar. Kontrollera också på etiketten att se till att du köper en anläggning som kommer att överleva i din klimatzon.
 2. 2
  Välj din plantering område enligt solen / skuggan krav växten du köpt. Om du väljer att ha det inuti du kan lägga den i ett fönster eller använda en glödlampa växt ljus. Arbetet jorden till ett djup av minst 12-18 inches runt plantering området. Om marken är för hård eller torr, kan du ändra det med torv, kommersiellt säckar jord, och / eller kompost för att förbättra strukturen. Pulverformiga eller extremt sandig jord kan för fin eller poröst för att hålla vatten. Den andra ytterligheten är tung lera som håller för mycket vatten och kan kväva rötterna. Du vill jord som är smulig och mjuk och som kan packas tätt runt roten bollen.
 3. 3
  Du kan lägga till om du vill att din anläggning att blomma mer kraftfullt. De flesta växter har dock gödningsmedel kristaller eller pärlor redan på marken när du köper dem. Det finns produkter som ökar rottillväxt som du kan lägga till vid tiden för plantering. Läs etiketten noga för rätt dos. Var noga med att inte overfertilize, vilket kan bränna växtrötter.
 4. 4
  Gräv ett hål, ungefär dubbelt så stor som diametern av blommans kruka. Om anläggningen är rootbound (rötterna är tätt lindade runt roten boll), ta en skarp trädgård kniv och skära sidan av rotklump från toppen till botten på åtminstone fyra sidor, även skivning av bottnen av roten bollen om det också, är trassligt med rötterna. Placera växten i centrum av hålet. Om rötterna är löst, sprida rötterna försiktigt under och runt anläggningen.
 5. 5
  Sprid ett skikt av lös smuts runt basen av roten bollen. Med din trädgårdsslang eller hink, tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka smuts. Lägg ett lager av smuts i hålet och mer vatten för att täcka. Upprepa tills tillräckligt jord har lagts till hålet för att helt täcka rotklump. Jorden kan vara mjuk och lerig. Låt det sitta en bit tills vattnet rinner ner, och tryck sedan ner runt kanten av rotklumpen med din knytnäve eller din fot tills anläggningen hålls tätt i hålet. Tillsätt sedan smutsen fram till den punkt på stammen av anläggningen där dess naturliga marken linje skulle vara (du kan oftast säga eftersom stammen förmörkas med smuts upp till den punkten och sedan rengör ovanför). Lägg inte smuts ovanför marken linjen eller växtens rötter kan inte överleva. Tryck ner igen runt rotklumpen.
 6. 6
  Kompost anläggningen till ett djup av cirka två inches med en bra tät marktäckning, ungefär två inches ut från stammen till kanten av de yttre bladen eller filialer. Inte kompost intill stammen för att minska risken för insekter eller gnagare aktivitet. Tryck ner igen runt rotklumpen. För att testa om anläggningen är ordentligt i hålet, ta tag i det på sin bas och försiktigt ryck. Om anläggningen lossnar eller wiggles runt, har du packat inte jorden tillräckligt hårt. Om det ligger fast, är anläggningen belägen korrekt.
 7. 7
  Vatten din anläggning en gång genom kompost och sedan regelbundet var tre eller fyra dagar eller så, om du upptäcker att jorden blir torr. Vattna inte. Det kan dränka rötterna.
 8. 8
  Sol och värme och anläggningens egen energi kommer att göra arbetet från och med nu med bara lite hjälp från dig. Njut, eftersom din trädgård är din fristad!

Tips

 • När du köper växter, bär ett vitt pappersark med dig och placera den under bladen. Skaka försiktigt anläggningen och om en hel del buggar kvar eller röta faller av, inte köper anläggningen eftersom det kommer att smitta de andra växterna i din trädgård.
 • Om du har husdjur, bifoga plantering område med en barriär som hindrar dem från att trampa de nyplanterade blommor.
 • När man tittar på siffrorna på gödselmedel, är det oftast 5-10-5 vilket är en bra kombination att hålla med. Den första siffran är% kväve, vilket är bra för gröna löv och gräs. Den andra siffran är för% Fosfor och det tredje talet är för% pottaska. Fosfor och kalium är mycket bra för blommor och fruktplantor bärande. Gödsel tar flera månader att bryta ner och om du har bråttom, köpa några av konstgödsel istället.
 • Även om din jord ser bra ut (svart, wormy, med konsekvens inte alltför sandig eller lerig), det skadar aldrig att lägga till lite kompost till plantering området för att spara vatten och ge näring till växterna.
 • Använd inte gräs gödsel på blommande växter och buskar eftersom det gör bladverket alltför gröna men retard blommorna. Gräs gödselmedel har samma procentuella andelen kväve som fosfor, så undvik 10-10-5 eller 14-14-5 för blommor.
 • Du kanske vill köpa ett kit markundersökning från en trädgård center för att avgöra vilka ändringar din jord kan behöva, men generellt det är inte nödvändigt.

Varningar

 • Vissa blommor är giftiga för människor och husdjur, så om du inte är säker på, att hålla barn och djur borta från anläggningen.
 • Följ instruktionerna på lite plast markör. Specifikt, se till att blomman är planterad i sol eller skugga, beroende på vad den behöver.

Saker du behöver

 • Ett par trädgårdshandskar, såvida du inte har något emot att få händerna smutsiga
 • Din anläggning
 • Gödsel (tillval)
 • En trädgård spade
 • Kultivator
 • En vattenkälla (t.ex. en slang, en vattenkanna eller flaska)