Wki

Hur man gör en meditation trädgård

Syftet med en meditation trädgård är att tillhandahålla en plats för reträtt och att skapa en plats där allt är lugnande och fridfullt, en fantastisk plats att komma undan för att varva ner efter den dagliga stressen i livet. Och om det tilltalar dig, är det stor sak som du inte ens behöver veta något om meditation för att skapa en meditation trädgård, eftersom det väcker mycket väsen av lugnet på egen hand och allt du behöver göra är att vara i det att känna sig avslappnad och i fred. Här är några förslag för att få din meditation trädgård började.

Steg

Hur man gör en meditation trädgård. Tänk vad en vilsam trädgård skulle se ut för dig.
Hur man gör en meditation trädgård. Tänk vad en vilsam trädgård skulle se ut för dig.
 1. 1
  Tänk vad en vilsam trädgård skulle se ut för dig. Tänk på vad du älskar att vara i trädgården när det gäller att koppla och lossning din stress. Ta dem och känslor och omsätta dem i praktiska idéer om hur du vill visa en personlig trädgård syftar helt på avkoppling och lugn. Om några idéer uppstår, (till exempel, skulle en blå och gul tema vara attraktiv för dig, eller en trä parkbänk ), införa dessa saker i din inbillade trädgård. Om du ska dela den här trädgården med familjen eller andra, få sina idéer och input också. Och alltid komma ihåg att det är din trädgård, det är din avsikt som räknas när du skapar en meditation trädgård. Det finns inget rätt eller fel sätt att göra en meditation trädgård, hela målet är att göra en trädgård som både lugnar och dig och när du öppnar dina ögon, inspirerar dig ännu mer.
  • Försök att se denna trädgård som ett "uterum". Det är en plats där du kan gå för att koppla av, vila, och, så det måste ha funktioner i den som du tycker är bekväm, tröstande och säker från nyfikna ögon.
  • Det är bäst att börja din fantasi med villkor som "det måste passa in min budget" så du vet att inte gå vilt i att förfölja dyra, och därför ouppnåelig, drömmar.
  • Titta igenom trädgården böcker med bilder på andras trädgårdar. Vilka element i dessa trädgårdar vädjar till er så lugna och fridfulla idéer som du kan införliva i din egen plats?
 2. 2
  Gör den grundläggande grunden först. Det är några grunderna som du behöver tänka på först för att göra det mesta av trädgården utrymme du har tillgängligt och att hålla sig inom budget och sfärer av vad som faktiskt kan uppnås. Till exempel:
  • Storlek på trädgården: Räkna ut hur stor din trädgård är så att du kan arbeta efter dess storlek. Och, om du inte bor ensam, kommer din trädgård att användas av andra personer, så det är en bra idé att även planera hur du ska dela upp din meditation eller lugn trädgård från den vanliga hustle jäkt resten av trädgården. Tänk på hur du kommer att göra tydliga divisioner med sådana poster som krukväxter i rader, häckar, stora palmer, bänkar, staket och så vidare.
  • Ljudnivåer i trädgården: Fundera på hur tyst det är redan eller om du kanske behöver för att skapa buffertar med staket, häckar, vallar, eller andra ljud-dämpande strukturer. Din trädgård behöver inte vara stor, men om du är i ett tillförlitligt lugnt som du förmodligen har en naturlig fördel. Ljud kan vara ett irriterande hinder eller ett objekt i fokus för meditation.
  • Terräng: Är trädgården sluttande, platt, gräsbevuxen, enbart jord, etc. Alla dessa kommer att skapa särskilda behov och frågor av sina egna som du behöver för att arbeta med att skapa en känsla av frid och tröst.
  • Visningar: Vilka synpunkter finns i din trädgård som du kanske vill använda som en funktion punkt och hitta sätt att "frame". Vyn kan vara horisonten, eller en härlig grupp av träd, eller något annat som inspirerar dig. Om du inte har någon av dessa, anser en grön bambu häck (klumpar formulär) för att dölja bristande hänsyn, eller de vardagliga vardagliga saker som kompost, grannens vägg eller en ful staket.
 3. 3
  Titta på exempel på trädgårdar i olika delar av världen för inspiration. Du kan hitta riktigt bra inspiration i traditionella trädgårdar från andra delar av världen. Även om det inte finns något behov av att följa ett tema, kan ha en ingjuta en känsla av lugn genom ordning och fokus. Det finns flera sätt att ta reda på vilka typer av trädgårdar odlas någon annanstans: låna biblioteksböcker visar trädgårdar i bilderna, leta på nätet efter bilder, besök öppna trädgårdar som har specifika exempel på trädgårdar, eller besök ditt lokala botaniska trädgårdar eller specialiserade offentliga trädgårdar för inspiration. Tänk om elementen i dessa trädgårdar som inspirerar känslor av lugn och lycklig ensamhet i dig. Vissa trädgårdar att överväga att inkludera:
  • En japansk trädgård - det kan innehålla sand eller fint grus mönster, Zen element, körsbärsblom, den japanska lönnen, och geometrisk enkelhet.
  • En kinesisk trädgård - det kan innehålla en, överhängande träd, små broar, små pagoder, naturliga stenskulpturer (dvs. icke-huggen sten) och vägar.
  • En sydvästra Europa Desert Garden - detta kan innefatta enkelhet, cactii, vatten-tåliga växter (bra för en trädgård i ett område låg i vatten), och ett skuggigt träd.
  • En traditionell engelsk trädgård - tänk på en muromgärdad trädgård i en universitetsstad som, Cambridge, eller Durham som ett exempel.
  • En australiensisk infödd trädgård - detta kan innefatta tandköttet träd, australiensiska infödingar (leta efter de doftande växter att väcka dina sinnen), och massor av skuggade områden att skära ut värmen från solen. Eucalyptus träd är bra för att lyssna till ljudet av vinden, liksom för deras doft.
  • En nordeuropeisk garden - det kan fyllas med snidade trädetaljer, lönn, gran, björk, och ekar, massor av lövträd färger i höst, massor av växter och matare för fåglarna att livnära sig på, och så vidare.
  • Annan minimalistisk typ trädgård planer inklusive "Mellanöstern" eller "islamisk" trädgårdar och många andra olika varianter är idealiska format.
 4. 4
  Starta en plan. Införliva alla plus i din befintliga trädgård (till exempel, kanske du redan har ett trevligt lugnt område eller en fiskdamm som du kan arbeta runt), och börja planera för de önskade funktioner som du ännu inte har fått. På ett stort papper, rita en skiss på hur du uppfattar din trädgård, inklusive de funktioner du tänker lägga. Planen kan uppdateras och ändras när du går, men det är en bra idé att börja med en grundläggande idé att arbeta från.
  • Håll planen i en mapp eller pärm. På så sätt kan du glida också i tidningen sticklingar, och pamfletter för idéer, produkter och tjänster som du vill infoga i din meditation trädgård med tiden.
 5. 5
  Använd strukturer och linjer träd som fristad skapare. Genom historien har människor använt små trädgård byggnader såsom sommarvillor, loggia, pergolor, och trädkantade områden och ingångar för att skapa små fristad för fred eller för att lugna ögat när de ses. Vid tillsats av sådana strukturer (både levande och döda), skapar du skönhet och funktionalitet på en gång:
  • Plantera ett "" område. Detta är i grunden en liten avskild liten lapp av träd uppradade antingen vid slutet av en gräsmatta, ned en bana, eller i någon annan formation som fungerar väl inom trädgård utrymme. En lund är en härlig plats att koppla av eller för att visa, och kan ofta avvärja ögonen från några större distraktioner som huset, din grannes sola, eller något röriga områden etc.
  • Vine Arbors och pergola är en korsning mellan trädgård utrymme och utrymme inomhus. De kan ge skydd från sol, vind och regn, samt lagt otroligt djup och skönhet till en trädgård utrymme.
  • Tänk dig en innergård. Detta halvslutna miljön kan vara perfekt för att märka ut din fristad med tydlighet och för att skapa barriärer mot yttre rörelse och ljud. Gårdarna kan du överväga en takterrass med trädgård, en laneway trädgård, och även en trädgård kläm i ett litet utrymme mellan väggarna som andra alternativ för att placera din meditation trädgård.
  • Lägg en sommarstuga, loggia, eller en sluten paviljong. Platser som ger skydd från solen och regnet är idealiska tillägg till en meditation trädgård, om det är för bullrigt, varmt, vått eller kallt i din trädgård, överväga att bygga en liten sluten paviljong. Om du har en befintlig sommarstuga dra nytta av att använda det som redan finns. Det fina med att ha en paviljong eller sommarstuga typ struktur är att du kan fylla den med mjuka möbler, såsom en matta, kuddar, kuddar, osv, för att göra det en bekväm fristad för liggande och vila i, oavsett vilken tid på år kan vara.
 6. 6
  Tänk på ytorna. Om du ska kunna koppla av i den här trädgården, den yta på vilken du går, sitter, ligger ner, och slappna av frågor en hel del. Ytor som är för varmt, kallt eller hårt kommer att förstöra upplevelsen, så planera denna del med stor omsorg. Vissa ytor att överväga att inkludera:
  • Mjuka, gräsbevuxna ytor - detta skulle kunna skapas av gräsmatta, infödda gräs, kamomill, knapp gräs osv
  • Bricks - härliga gamla tegel gör en underbar sol-varma ytan. Över tiden tegelstenar locka mossa, lavar, etc. Det kan eller inte kan vara att passa men det tillför karaktär och det skapar en känsla av samhörighet med naturen.
  • Asfaltläggare - dessa kan drabbas och missa om valt dåligt. Äldre, handgjorda och kära är förmodligen härlig. Betong-gjutna kära i intetsägande färger kan vara ett fruktansvärt val om de ser billiga och känns otäckt. Var mycket försiktig med att välja gatstenar, de kan se fantastisk om du skapar mönster med dem och väva in dem i bland andra ytor och inte bara förlita sig på dem ensam.
  • Mosaik - om du har tid och pengar för mosaik, kan dessa användas för att göra en liten (eller stor!) del av meditationen trädgården. Välj mönster som är meningsfulla för dig.
  • Andra möjliga ytor inkluderar småsten, trä, skiffer, grus (mycket bra), sand, mönstrade beläggning.
  • Komplexitet används bäst i enlighet med karaktären hos en person. För mycket kan vara störande för vissa, för lite kan vara svårlästa för andra. En mycket komplex bild kan vara ett objekt i fokus, fungerar ungefär som en mandala.
 7. 7
  Investera i föremål som kommer att öka känslan av lugn i trädgården. Det finns många trädgård-vänliga produkter som hjälper till att verkligen skapa den "meditation" eller fredlig känsla av din trädgård. Perfekt tillägg inkluderar:
  • - Leta efter lokala konstnärer vars arbete behagar dig, detta är ett bra sätt att stödja lokala konstnärer samt få något unikt och speciellt för din trädgård, du kanske överväga driftsättning något med speciell betydelse för dig, såsom ett djur totem, eller ett minnesmärke till någon älskad. Och naturligtvis kan du alltid göra din egen skulptur!
  • Vatten funktioner - vatten är lugnande och avslappnande, både när det är fast och när den är i rörelse. Du kan överväga att vattenkoppar, fiskdammar, en fontän, en porlande vatten-funktionen, eller andra objekt som används eller display vatten.
  • Rocks - stenpartier, skulpturer sten, Inukshuks, och annan användning av stenar kan hjälpa lägga till soliditet och stabilitet av din fridfull trädgård zon.
  • Små socklar eller altare - dessa kan vara idealiska platser för dig att placera ett ljus, en vas med blommor, göra en liten helgedom, eller lämna rökelse, ljus eller andra andliga erbjudanden om det är din önskan. Vem du erbjuder dem är egentligen inte frågan till hands, är avsikten bakom det som räknas, men det är ändå bäst att välja en som inspirerar lugn i dig.
  • Statyer - det finns många möjligheter med statyer, helt enkelt välja dem som ingjuta en känsla av frid i dig. Buddha bilder eller statyer och små pagoder är bra idéer, men bara om de fungerar för dig.
  • Specifika tomma utrymmen. Dessa är små områden som är överraskande vilsam eftersom dessa är platser som inte behöver något att fylla dem.
 8. 8
  Välj växter som inspirerar dig. Engelsk stugaträdgård typ växter är lika giltiga som minimalistiska trädgårdar som har mycket få, om några, växter. De växter du väljer kan vara, blomning, växt, tropiskt, infödd eller öken stil. Det viktigaste är att växterna ska framkalla lugn i dig, så, om de är "kinkig" växter som behöver mycket arbete, kanske du vill lämna dem ur din meditation trädgård eller du kommer att känna sig tvingade att sålla och snyggt istället för att meditera och vila!
  • Använd dina fem sinnen för att räkna ut vilka växter kommer att vara mest tilltalande för dig i meditationen trädgården. Till exempel, om du är en person som älskar att röra saker, leta efter växter med härlig konsistens, såsom den sammetslena lamm öron. Om du är någon som älskar visuell stimulans, kanske du älskar färgglada. Eller, om du är någon som älskar dofter, välja ett område av doftande växter som blommar vid olika tider på året, för att se till att de kommer osar en vacker doft genom trädgården under alla årstider. Några av de natt-blommande växter är underbart doftande, och skapar en himmelsk känsla på månbelysta eller stjärnklara nätter.
  • Plantera former kan inspirera dig. När du väljer växter titta på former, mönster, linjer och färger för att inspirera en känsla av frid samt något att koncentrera sig när man mediterar (om du väljer att göra det).
 9. 9
  Använd miljövänliga trädgård lösningar och produkter. En meditation trädgård är en plats att vara ett med naturen och jorden, skulle det inte vara meningsfullt att dränka den i kemikalier såsom bekämpningsmedel (insekticider), fungicider, antimikrobiella och råttgift. Om du tränar en filosofi av icke-skada, eller en dygd system som buddhistiska buden använda sådana gifter kan påverka kvaliteten på meditation samt ditt välbefinnande. Istället leta efter miljövänliga alternativ för att hålla ogräs och andra skadedjur under kontroll i din trädgård, samt använder miljövänliga alternativ växtnäringsämnen.
  • Läs Hur du använder hemlagad trädgård sprayer säkert för några säkerhetstips.
  • Läs och Hur man gör kompost te för några miljövänliga idéer.
  • Läs om följeslagare växter som vissa stöd tillväxten av andra växter samtidigt locka nyttiga insekter.
 10. 10
  Håll uppdatera och ändra din meditation trädgård för att passa dina behov. Som med meditation i sig, vilket hjälper dig att växa och förändras med tiden, bör din trädgård inte fastnat i tiden. Fylla på och renovera din meditation trädgård som dina egna behov och önskemål förändras.
 11. 11
  När meditera, välj ett område som är cool, lugn och helst tyst. Använd en billig dörrmatta eller en gammal beach-handduk som en kostnadseffektiv meditation matta (så att du inte kommer att få fukt från att kontakta gräs eller jord när man sitter), sedan blunda, slappna av, fokusera och bara låta meditation hända. Försök inte stoppa dina tankar från racing, så försök gör det värre. Bara låta dem flöda och blekna.
  • För mer information om meditation, kolla andning och meditation avsnittet på Google. Det finns ett mycket brett utbud av meditationer för att passa alla typer av människor, en del för lugnande och stressreducering, några för andliga eller psykiska hälsa, vissa är insikt eller kontemplativa fokuserade och vissa är motion former i sin egen rätt, såsom Tai Chi, gående meditation eller yoga (etc). De har alla subtila skillnader, men det beror alltid på hur du använder dina erfarenheter för att göra dem värt.

Tips

 • Typer av skydd eller hinder kan innehålla skärmar, staket, spaljéer, loggar, ormbunke loggar, vävda hassel paneler, staket borste, en enda vägg placeras strategiskt, en häck, en linje av buskar eller träd, behållare med växter, bänkar, sittplatser, etc.. Även en damm kan bidra till att skapa en känsla av separation mellan å ena sidan av trädgården och annat.
 • Om du upptäcker att ett objekt är störande dig på grund av det buller som det gör, till exempel en bullrig fontän eller dinglande klockspel, ta bort dem. Dock antar inte att de inte kommer att fungera för dig. Deras konstant buller kan vara en källa till fokus och fred för dig, och de kan hjälpa till att överrösta trafiken eller stadsdel buller.

Varningar

 • Sträva efter balans mellan att skapa din trädgård och koppla in den. Du vill inte växa för att harmas det eftersom det kräver så mycket arbete att både skapa och underhålla.
 • Bambu ser lugn, men på många ställen är det anses vara en invaderande art som tar över din gård och skada inhemska arter. Se till att du forskning dina växter val!
 • Vissa träd, växter och blommor sägs locka ormar eller (vad vissa kan tänka) ovälkomna skadedjur.
 • Stående vatten kan attrahera mygg, vilket kan vara farligt om du bor i ett område som har haft problem med sjukdomar som sprids av myggor. Du kan behöva tömma din vatten-funktionen för en tid.
 • Stillastående vatten är aldrig en bra idé, så fågel-bad etc behöver regelbunden tömning och rengöring. Se till att vattnet samlar inte eller stagnera i urnor och krukor. Om du har fisk-dammar etc, se till att de hålls rena. Du vill inte ruttnande växtmaterial och (worse!) död fisk som flyter runt.

Saker du behöver

 • Trädgård utrymme
 • Ytmaterial
 • Växter
 • Möbleringar
 • Trädgård utrustning