Wki

Hur som värd för en fest mordgåta

Mordgåta parter blir mer och mer populärt. Det finns många sätt att producera en part Murder Mystery. Om du vill göra en liten fest hemma typ med upp till 20 personer, kan du alltid köpa en box spel, skriva egna manus och story, eller anlita en professionell företag att komma in i ditt hem och utför.

Nedanstående information gäller endast för de mer amatör, "Gör-det-själv" typ av små partier hem där du och dina gäster spelar alla skådespelare roller. Läser det här avsnittet av "Google" är inte den resurs att använda för att kasta en större eller mer professionell typ av parti. För större partier med professionella skådespelare, rekvisita, ljud och ljus, är du bättre att söka på internet bland urvalet av professionella agerar företag som utför heltid. Du kan skriva in sökorden: "murder mystery middag theater" och sedan namnet på din stad för att hitta ett mord nära mysterium företag till din plats.

Nedan är de viktigaste ingredienserna för en hemma fest. De nivåer av framgång och glädje kommer naturligtvis att variera, beroende på de personligheter av dina gäster och deras nivåer av agerar talang! Låt dig inte luras av smart reklam skriven av de företag som säljer box spel mordgåta. De måste göra en vinst som alla andra! Var medveten om att framgången för ditt parti är en okänd kvoten. Men ju mer tid och pengar du lägger i din fest planering, desto bättre ditt resultat vara.

Genom att följa nedanstående information, kommer du bidra till att minska några av stress och ångest i samband med att vara värd för en mordgåta parti. När allt, vill du ha en bra tid också.

Steg

Hur som värd för en fest mordgåta. Se till att du bara bjuda in folk till din mordgåta part som kommer att bli riktigt engagerade i det roliga.
Hur som värd för en fest mordgåta. Se till att du bara bjuda in folk till din mordgåta part som kommer att bli riktigt engagerade i det roliga.
 1. 1
  Se till att du bara bjuda in folk till din mordgåta part som kommer att bli riktigt engagerade i det roliga. Alla närvarande måste spela sina delar entusiastiskt. De behöver inte vara underbara skådespelare, bara villiga att glömma sina hämningar och låtsas vara någon annan för ett par timmar. Och du kommer att veta vilka av dina gäster kommer att njuta spela en karaktär som har ganska lite att säga och göra, och som föredrar en mindre, obetydlig roll.
 2. 2
  Som värd du måste ha förtroende och auktoritet för att hålla allt går smidigt. Det är alltför lätt för människor att glömma att det huvudsakliga syftet med kvällen (eller helg) är att demaskera den usla skurken som har begått brottet. Det är inte att stå på drinkar bord diskutera vad som var på TV i går kväll!
 3. 3
  Få ett bra manus. Du kan behöva skriva en egen... det måste vara något trovärdigt, skrämmande och intressant. Eller du behöver inte skriva en, och bara gå med strömmen-se bara till att allt går nära planen.
 4. 4
  Se till att det är möjligt att upptäcka skurken genom att ta del av de ledtrådar, ställa frågor till de andra huvudpersonerna och lappteknik ihop allt. Även om det kommer att finnas flera misstänkta, naturligtvis, bör endast den skyldige personen fylla räkningen.
 5. 5
  Värd en fest mordgåta som i tidstypiska kläder. Du hittar detta i hög grad bidrar till njutningen och atmosfär. Personer som gillar den här sortens saker tenderar att njuta klä upp och få outfit redo är ofta en stor del av det roliga.
 6. 6
  Ge inbjudningar ut minst sex veckor före evenemanget, särskilt om det sker i en tid då maskeraddräkter är i stora efterfrågan, e. G.., Nyår.
 7. 7
  Berätta alla dina gäster att hålla sina karaktärer en hemlighet, även från partner eller makar! Det blir verkligen partiet iväg till en bra start om ingen vet vem någon annan är till sista minuten.
 8. 8
  Låt gästerna få veta vem alla är genom att cirkulera och ställa frågor, det är en stor isbrytare för fester mordgåta.
 9. 9
  Mordgåta parter är bättre när de har en buffé måltid snarare än ett sammanträde-runda-bordet-affären. Den främsta orsaken till detta är att värden är mer kunna koncentrera sig på handlingen, att veta att maten är beredd och redo för gäster att hjälpa sig själva i rätt tid.
 10. 10
  Ge ett pris enbart, till super Skuggspel som avslöjar brottslingen. Vissa människor ger priser för bästa kostym, bästa prestanda etc. men denna metod koncentrerar gästernas tävlingsinstinkten på att vara den bästa detektiv!
 11. 11
  Se till att varje karaktär har sin egen bakgrund av arbetstillfällen, affärer, äktenskap, levde platser, osv. Så karaktärerna skulle kunna passa in med ledtrådar.

Tips

 • Intensiteten av spänning och humor i en levande, interaktiv mysteriespel med mycket erfarna, professionella aktörer kan inte jämföras med de flesta av de element som ingår i artikeln ovan. Det är omöjligt att jämföra två. Du måste först bestämma om du vill ha en ekonomisk hemgjorda fest, eller en mjukare, spännande professionella spela som oftast resulterar i att generera mer positiv kritik från dina gäster.
 • Se till att alla är delaktiga oavsett vem de är i den övergripande mysterium, eftersom ingen vill vara kvar ute på den icke-viktig taxichaufför.
 • Ovanstående artikel är begränsat till små, gör-det-själv-partier med korta skript och instruktioner från box spel, och där alla dina aktörer är alla frivilliga amatörer.

Varningar

 • Var inte den ledtråd-fynd hog! Det förstör det roliga för andra.
 • När det gäller underhållning, du får alltid vad du betalar för!
 • Om du tror att du kommer att förstöra överraskningen, begära ett syskon som inte är inblandad för att göra några av de detaljer som ger bort den! Det blir roligare för dig också.
 • Du kan alltid ge människor tecken som är till skillnad från dem, såsom att ge en blyg person en utåtriktad karaktär för att försöka föra dem ut ur sina skal. Se dock till att karaktärerna inte är alltför annorlunda - som kanske de kunde ha liknande intressen - för om dina gäster inte agerar, sedan ditt parti kan vara en flopp.
 • Försök att inte vara alltför diktatorisk för alla eller ingen kommer att vilja vara din vän längre.
 • Delta i någon annans fest mordgåta innan värd för din egen, så att du kan använda din egen förståelse för hur man kan garantera alla har en bra tid.