Wki

Hur man vinner ett äta contest


Konkurrenskraftigt äta (även känd som hastighet äta) är ett populärt tidsfördriv i Europa och Japan, där prispengarna kan göra det en mycket givande strävan. Om du är angelägen om att vinna en amatör äta tävling, kommer den här artikeln hjälper dig att få en flygande start.

Steg

Hur man vinner ett äta contest. Vara i god fysisk och psykisk form.
Hur man vinner ett äta contest. Vara i god fysisk och psykisk form.

Förbered

 1. 1
  Vara i god fysisk och psykisk form. Det är viktigt att se till att du är frisk och passar innan du försöker en äter contest. Rådgör med din läkare innan tävlingen och få deras råd. Se till att du inte är på medicin som inte bör tas tillsammans med mat. Kontrollera med tävlingen tjänstemän som Ambulanssjukvårdare och en ambulans kommer att finnas i händelse av kvävning eller allergiska reaktioner, eller tredje gradens brännskador på taket i munnen från brännande heta taco nötkött.
 2. 2
  Leta efter äta tävlingar som är nära dig. Ta reda på hur man ansöker och vilka saker du behöver veta för att delta genom att ringa eller ringa personligen att se arrangören. Förutom de lokala nyheterna, kan du titta på nätet på platserna för de professionella äta organ, såsom Major League Eating och Association of Independent Konkurrenskraftiga ätare, för att se vilka tävlingar de kör eller stödjer. Som amatör, saker som du kanske gillar att titta efter i tävlingen är:
  • Korta (inte mer än 7-8 minuter)
  • Mat som du gillar att äta (det finns inte mycket pekar äta mat du avskyr)
  • Picnic-stil äta (detta innebär att äta utan att göra en enda röra, i god takt och inte respektlöst)
  • Ett roligt tillfälle, med människor inte tar det för allvarligt, men vill njuta av det.
 3. 3
  Öva hemma en kort stund innan du deltar i en tävling så att du vet hur det känns och vad som väntar när man äter maten snabbt. Prova samma livsmedel som används i tävlingen, och viktigare, bör dessa vara livsmedel som du tycker om att äta och redan är bekant med. Överdriv inte denna "praxis run"-bara behandla det som en förtrogenhet övning. När trialing, kan det vara till hjälp att leta efter sätt att göra maten gå ner snabbare och lättare. Till exempel (och omfattas av tävlingsreglerna):
  • Kan du vika maten för att göra det lättare att svälja?
  • Kan du riva det i bitar för att göra det gå ner snabbare? Öva samordna dina händer och mun så att dina händer kan riva mat till mer ätbara delarna, medan munnen håller tugga. Du kommer inte ha tid att tänka på det.
  • Kan du göra en del av maten driva andra delar av maten ned snabbare, som att använda ost för att glida pizzabotten ner?
  • Kontrollera dina tugga och svälja tekniker och se om du kan göra något för att förbättra dessa för tävlingen.
 4. 4
  Träna din hjärna. Det kan inte skada att göra några mentala limbering upp för att hjälpa dig att förbereda för tävlingen. Visualisera lyckas och njuta av tillfället i upptakten. Proffs tränar också för att försöka övervinna vår hjärnans naturliga "stop-äta"-signaler, men detta är inte en sund strategi för amatörer att ta och kan leda till ohälsosamma matvanor i ditt dagliga liv.
 5. 5
  Ät normalt innan tävlingen. Svältande själv är ohälsosamt för kroppen, så äter lätta måltider fram till tävlingsdagen. Fastan kan också orsaka magen att strama upp, som du absolut inte vill!
 6. 6
  Försök att motionera regelbundet innan tävlingen. Motion kommer att hålla dig flexibel, fokuserad och i bra form.
 7. 7
  Lär dig att andas genom näsan om du inte gör detta normalt. Du kommer inte ha tid att mun andas medan du äter.
 8. 8
  Före tävlingen, konsumera så få vätskor (vatten, läsk, alkoholhaltiga drycker, osv.) Som möjligt. Alltför många vätskor kommer bara fylla magen, skapar mindre utrymme för mat. Däremot avråder vissa yrkesutövare att det är bra att dricka upp till en liter vatten för att expandera i magen, och att ha örtte för att lugna och rengöring. Dessutom dricker inte mjölk under tävlingen eftersom du riskerar kräkningar genom näsan.

Välj din mat

 1. 1
  Börja "mjuk" när du börjar. Om du är ny till att äta tävlingar, kan det vara en bra idé att börja med mjuka föremål såsom pannkakor, gryn, köttbullar och tratttårtor. Du kan gå vidare till hårdare och flera livsmedel som du känner dig mer självsäker.
 2. 2
  Undvik att skriva in någon tävling där maten inte är rätt för dig. Om det känns sjukt, om du är allergisk mot det, om du bara vanlig hatar det, var är det roliga eller mening med det? Var selektiv!
 3. 3
  Vet hur man äter maten på bästa möjliga sätt. Att veta hur maten beter sig när ätit är viktigt, och om du har övat hemma redan, bör du ha en god uppfattning om vad som fungerar och vad som inte fungerar. För ytterligare några tips:
  • Varmkorv - se Googles artikel om att vinna en varmkorv äter contest
  • Matzo bollar - försöka undvika buljong och sikta enbart för kulorna, och använd dina händer, inte de redskap!
  • Pies - se Googles artikel om att vinna en paj äta tävling.

På dagen

 1. 1
  Läs på reglerna innan de äter contest. Det finns några grundläggande saker som gäller för många konkurrerande äta tävlingar:
  • Ta reda på om "chipmunking" är tillåtet - det är praxis att fyllningen i så mycket mat som möjligt innan tuggar den och svälja - oftast kommer det att finnas en tidsgräns för hur länge du kan hålla detta i munnen;
  • Ta reda på om "dunking" är tillåtet - det är där du får doppa din mat i vatten för att göra det mjukare och lättare att svälja, vara medveten om, men att göra detta anses ganska respektlöst av livsmedel;
  • Veta om du kan göra en röra äta. Vissa tävlingar insistera på att du håller området rent (picknick-stil), andra låter dig göra en enda röra. Det beror helt på vilken typ av mat du äter och hur mycket oreda du tror att du kan göra. Picnic-stil är förmodligen bättre för amatörer, eftersom det uppmuntrar dig att takten själv och vara medveten om den äter process eftersom det händer, snarare än att bara smaska ​​dig dum.
  • Förstå att kräkningar anses vara en förlust av rättigheter i de flesta äta tävlingar. Om du kommer till denna punkt, är du förmodligen inte roar dig ändå!
 2. 2
  Ta det lugnt. Även om det kanske låter konstigt, är det viktigt att inte gripas av panik eller bråttom, men att äta stadigt med fart. Om du panik eller bråttom, kommer du att göra misstag och bli mindre framgångsrika.
 3. 3
  Njut av dig själv. Även om det är konkurrenskraftigt, är det tänkt att vara "kul konkurrenskraftig" och om du tar det för allvarligt, då är det nog bättre att spela en match för att släppa din uppdämd energi.
 4. 4
  Slappna av på kvällen och äter mycket lätt, om alls, och dricker bara vatten. Låt din kropp lösa tillbaka till sin normala rutin och äter som vanligt följande dag, eller när du känner dig redo.

Tips

 • När munnen är upptagen tugga se till att "tugga" maten på tallriken med händerna. Turning mat så grötig som möjligt sparar värdefull mun tid.
 • Om du äter något med bröd, prova att doppa den i vatten först. Det låter konstigt, men det fungerar! Det gör brödet och allt annat på det lättare att äta, svälja och smälta.
 • Prova denna föga kända tekniken för att göra mer plats i magen: Efter att ha ätit, när du börjar känna något fullt, stå upp och vicka höfterna från sida till sida i 5-10 sekunder. Tydligen gör maten gå ner matstrupen snabbare och plattar det upp i magen.
 • För att bidra till att utöka din mage innan någon tävling, äter runt en kopp full av rå vanligt ris och snabbt följa upp det med en annan kopp mycket hett vatten (så nära kokning som du tål).
 • Professionell konkurrenskraftiga eaters utbilda sina magar att expandera med en regim av motion, dricka mycket vatten och äta fiberrik mat, speciellt mat som kål. Kokt kål anses vara en stapelvara i många konkurrenskraftiga eaters, och många yrkesverksamma ofta gå på en tre eller fyra dagars diet av idel kål att låta gaserna i kål dags att utöka magen. Det är inte rekommenderat att du går denna väg som en amatör!
 • Tänk på allvar om du någonsin vill engagera dig i konkurrenskraftigt äta som en "sport". En gång-off prova för skojs skull är en sak, men behandlingen av konkurrenskraftigt äta som en sport har stora nackdelar, inklusive sociala och hälsorelaterade problem. En hel del kritik har riktats mot konkurrenskraftigt äta som en visning av frosseri i en tid när många människor svälter, och det är också källa till dåligt förebilder för barn som lider av fetma. Dessutom kan för att göra detta som en sport för någon längre tid äventyra din hälsa, speciellt om du har en predisposition för sjukdomar som diabetes.

Varningar

 • Att äta för mycket av något är mycket farligt och ohälsosamt. Det är också ett slöseri med god mat! Var mycket försiktig och känna till riskerna med att äta tävlingar.
 • Om du inte kan möjligen äta en annan bite, bara sluta. Tvångsmatning själv kan orsaka kvävning. Dessutom börjar maten smälta i magen när du äter, och en soupy, flytande blandning kallas CHYMUS börjar bildas som ett resultat av magen churnings och kemikalier som stöd i matsmältningen. Allt detta skulle kunna backa upp i matstrupen och orsaka kräkningar, men mat och CHYMUS tornar upp ovanpå varandra kan orsaka dem att spilla över till din luftslang. Det är bättre att förlora tävlingen än att bli sjuka över det.
 • Gå inte fem dagar utan att äta innan tävlingen. Det kan göra att du blir sjuk, och då du inte kommer att vara redo för att äta tävling alls.
 • Du kan omöjligen äta något torrt kontinuerligt, oavsett hur länge du försöker, så ta små klunkar vatten när du äter för att underlätta matsmältningen. Även Kobayashi, störst äta tävlingen legend, kan aldrig avsluta något att äta tävling utan dricksvatten.
 • Medan tävlingen arrangörerna bör stoppa någon som är berusad, bör du ändå vara medveten om att det är aldrig lämpligt att gå till en äta contest berusad, du kan dö försöker konkurrera i en onykter tillstånd.