Wki

Hur man vara beredd på naturkatastrofer

Det är bäst att sätta två katastrof kit tillsammans: en för din bil i händelse en katastrof slår medan du är borta från huset, och en annan (extra) för huset. Satsen för vägen bör innehålla tillräckligt med förnödenheter för 2-3 dagar, och kit för huset bör innehålla tillräckligt med förnödenheter för 5-7 dagar.

Steg

Hur man vara beredd på naturkatastrofer. Bestäm de faror du kan ställas inför.
Hur man vara beredd på naturkatastrofer. Bestäm de faror du kan ställas inför.
 1. 1
  Bestäm de faror du kan ställas inför. Också överväga farligt material spill, kraschar planet, urspårningar tåg, dvs de faror som kanske inte är "naturlig". Lokala akuta chefer och Europeiska Röda Korset kan hjälpa dig avgöra vilka risker i ditt område.
 2. 2
  När du har identifierat de faror, skriva en plan. http://www.ready.gov är en plats att börja med en plan för mall i "Are You Ready" bok. Gör din plan baserat på de faror, ex. tsunami är inte troligt i Oklahoma medan lokaliserad översvämning kan inträffa.
 3. 3
  Få tre sätt att få varningar. Sirener är out-of-dörr varningar bara. Få textvarningar på din mobiltelefon och e-post på datorn. Många kommuner erbjuder dessa gratis. Ha en batteridriven AM / FM-radio med extra batterier.
 4. 4
  Har du en out-of-state kontakt som alla i din familj vet att ringa? Detta är konceptet bakom Safe and Well från Europeiska Röda Korset <https: safeandwell.communityos.org="" cms="" index.php="">
 5. 5
  Håll ett öga på nyheterna speciellt om du arbetar med en jordbävning, orkan, tornado, en vinter storm, en värmebölja / värme storm.
 6. 6
  Hitta en väska, om din bil blir inaktiverad och du måste gå, för att hålla alla leveranser.
 7. 7
  Packa dina varor i en ryggsäck för din bil-pack och packa dina varor i en hink för huset. Gå till den lokala hem leverans butik och få 5-gallon hinkar med snap-on lock.
 8. 8
  Tänk leveranser i kategorierna av kläder, mat, tak över huvudet, och säkerhet.
 9. 9
  Var beredd på att klä sig i lager så att du kan lägga till eller ta bort kläder beroende på vädret. Var noga med att packa långa och korta T-shirts, ett par shorts, ett par jeans, bra skor att gå och strumpor och en vind-breaker regnjacka. Ytterligare objekt kan läggas till / tas bort beroende på säsong och typ av potentiell katastrof i ditt område, såsom långkalsonger, ärmlösa skjortor, eller vatten / paddling skor (skor som gör det lättare att gå i vatten).
 10. 10
  Packa icke-färskvaror som är lätta att äta såsom protein eller energi barer, kött ryckiga och konserverad snack-sized frukt. Var noga med att packa tillräckligt med vatten.
 11. 11
  Packa en sovsäck med plast på marken dukar och tält för skydd, och packa lite pengar för båda kit.
 12. 12
  Packa ficklampor och en vev radio för säkerheten. Överväga att köpa sol eller vev uppladdningsbara lampor och radioapparater, och kanske några pinnar glöd. Ljus ska aldrig användas. Stationära ficklampor av Highway Safety typ bör användas för tillfällig belysning.
 13. 13
  Överväg att köpa en LED-strålkastare. Ficklampor med flera lysdioder har visat sig vara musten tillförlitliga lampor jämfört med konventionella lampor. LED-lampor håller länge om batterier, och en strålkastare lämnar båda händerna fria att laga mat, diska, läsa, eller många andra saker.
 14. 14
  För huset kit, packa extra mat och vatten, och vet vad viktiga punkter du vill ta med dig om du behöver evakueras. Håll ett kolfilter vatten kanna i kylskåpet, och flera färska filterinsatser står vid. Detta ersätter inte kokande vatten, eftersom det är tänkt att vara en efter koka filter. Även i huset kit, se till att du har "skydd i stället" objekt, ex. silvertejp, plast material för fönster och kunskap om hur och när man använder dem. Denna information från Federal Emergency Management Agency hjälper: http://www.fema.gov/hazard/hazmat/hz_during.shtm
 15. 15
  Inse att du inte kan räkna med vattnet från kranen är rent. Vatten kan vara kontaminerade, så du behöver lagra tillräckligt med vatten för att dricka, och ytterligare vatten för matlagning (om du har ett läger spis), spolning en kommod, och tvätt. En reflektor ugnen skulle vara en god investering. De finns på någon bra camping butik.
 16. 16
  Ha en vattentät, box brandsäkert lock där du hålla alla dina viktiga papper. I nödfall kan du ta tag i lådan och gå, eller det kan återvinnas intakt senare.
 17. 17
  Gör en lista över saker som du skulle ta om du har tid att evakuera (foton, familjens arvegods). Hålla listan med dina andra objekt katastrof kit.
 18. 18
  Inkludera en leverans av nödvändiga mediciner och rotera dem för att hålla dem fräscha.
 19. 19
  Placera satsen på en plats där du kan ta den om du behöver lämna i en hast. Om du är i en tornado-hotade området, och på en högre nivå om du är orolig för översvämningar eller jordbävningar, och du kan rimligen tänker överleva på plats, lägg din sats i en övre nivå garderob.
 20. 20
  Glöm inte dina husdjur, och se till att ha tillräckligt med mat och vatten för dem. Du kan förbereda kit för ditt husdjur till! Var noga med att inkludera, skulle ett paket med mat, vatten, och allt annat din hund behöver en säker, tillgänglig plats. Förvara dem i en passande husdjur-bärare så att du kan ta tag i farten.
 21. 21
  Överväg att ta ett skjutvapen och ammunition. Plundrare tar ofta nytta av överbelastade räddningstjänsten.
 22. 22
  Glöm inte kontanter. Se till att ha kontanter i små räkningar såsom ettor, femmor och tior. Detta är avgörande i fallet bankomater är funktionshindrade och bankerna är stängda. Dessutom accepterar många närbutiker inte stora räkningar.
 23. 23
  Nu när du har gått så här långt, öva din plan. Har du ett sätt att ringa din ut av statens kontakt för att låta dem veta att du är OK? Fungerade det? Visste du öva evakuering? Vad var några hicka? Visste du öva en brand evakuering vid tre på morgonen? Fick alla komma ut OK? Träffade du på rätt plats?

Tips

 • Kolla in butiker camping utbudet nära ditt hus eller på webben efter objekt och idéer. Det finns försörjningskriser kit som har det viktigaste i hög energi barer och förpackningar vatten som du kan köpa som kan hjälpa ta bort gissningsleken från vad man ska packa.
 • Kontrollera att du har en back-up batteri mobiltelefon som är laddat.
 • Om du bor i ett område utsatt för katastrofer som orsakar längre strömavbrott allvarligt överväga att hålla en bärbar generator till hands. Generatorn ska ha en kapacitet på minst 5700-watt. Detta kommer att driva hela huset utom central luftkonditionering. Om du har tid att förbereda, fylla minst sex, 5-gallon plast gasbehållare med bensin för att driva generatorn. Bensin är en av de första varorna att bli knappa i en nödsituation, så planera i förväg. Bensin måste också vridas regelbundet. Se till att lägga en stabilisator till bränslet. Det kan också vara värt att byta ut detta varje 6 månader med färsk gas.
 • Om du har utrymme, överväga att lägga till något för att värma vatten till ditt pack för varma drycker eller omedelbar add-vatten endast livsmedel (havregryn, pasta, ris, etc). Glöm inte vattentät matcher, ett läger spis, en kruka, och en burk-öppnare.
 • Objekt som du behöver för att packa i kit: Extra kläder, bandage, recept och over-the-counter mediciner, toalettpapper, kontanter, konserver, icke ömtåliga matvaror, pulverdrycker, kopior av ID-kort, alla dina dagliga toalettartiklar, clorox för vattenrening, batterier, allt annat du kan tänka dig inklusive det självklara som kan stoppa ned din själ i en genomsnittlig lista. Du har inte råd att fångas utan när det är dags.
 • Får en amatörradio licens. "Skinka" har möjlighet att prata långa sträckor när mobiltelefoner är döda. Den europeiska Radio Relay League ( http://www.arrl.org ) erbjuder kurser genom lokala klubbar i ditt område.
 • Inte är beroende av mobiltelefon service. Torn och repeaters kan vara nere. Även om mobilmaster fungerar, kommer du inte prata med en död telefon. Finns tre sätt att driva din telefon.
 • Kontrollera att det inte finns några läckande rör, eller andra brandfarliga anordningar. Använd ingen öppen flamma tills du är helt säker på att det inte finns några gasläckor. Det är inte bra att vara bekymrad efter det går bang.
 • Har en plats du vet är säkert att gå under en jordbävning
 • Belysning och info:. Överväg att köpa självförsörjande radioapparater och lampor. De nyare lampor av denna typ använder lysdioder för att spara energi och radion kommer att hålla er informerade om eventuella komplikationer, såsom en brand, explosioner efter ett skalv, och tornado. Också överväga att köpa lysstavar också. Ljus är inte ett alternativ. Både självförsörjande belysning och egen strömförsörjning radioapparater och lysstavar kan hittas på alla lokala rabatt varuhus eller radio leverans butik.
 • Ha en plan för att rotera din katastrof leveranser. Staden Altus har en katastrof leveranser kalender finns på http://www.cityofaltus.org/images/uploads/dept_0111/calendar.pdf som kan användas för att bygga kit, en vecka i taget, och roteras lager, en vecka i taget.

Varningar

 • Om du är ute under en jordbävning, håll dig borta från stolpar och byggnader, och ligga platt, täcka huvudet med händerna.
 • Om du ansluter din generator i ditt hus. Se till att du stänger av huvudbrytaren.
 • Ljus, lyktor, lampor flamma, och lampetter är endast för utomhusbruk. Om du har en gasspis eller en gas värmare, använd inte dessa poster alls.
 • Om du har en generator, vara säker på att den är rätt installerad. Om man matar ström tillbaka till elnätet utanför ditt hem kan det skada eller döda utility arbetstagare som försöker återställa strömmen i ditt område.
 • Håll generatorer utanför ditt hus. Du behöver inte lägga kolmonoxid till den katastrof som redan finns där.