Wki

Hur man skapar en zen sovrum

En ruggig sinne gör en rastlös kudde. ~ Charlotte BrontëEn Zen sovrummet är en främjar sömn och föryngring, ett rum där dina aktiviteter innan sova försäkra sleeper-till-vara av en lättare faller i sömn och en trevlig, oavbruten sömn hela natten.

Det finns många sätt att förbättra ditt sovrum utrymme och nattliga rutin för att hjälpa till att skapa en Zen sömn atmosfär. Här är några tips.

Steg

Hur man skapar en zen sovrum. Gör det till en ljudlös kokong.
Hur man skapar en zen sovrum. Gör det till en ljudlös kokong.
 1. 1
  Rensa skrivbord. Din sängbord ska inte vara som en dumpningsplats för krimskrams och växande högar av "stuff". Det bör inte heller tjäna någonsin som en förlängning av ditt kontor. Lägg bort filerna, telefon, dagbok, överstrykningspennor, barnens leksaker och mediciner. Behåll bara de saker som är väsentliga för sömn och vila: en bok, fuktkräm, en bild, ett glas vatten. Ju färre saker bredvid din säng, desto färre distraktioner och mer benägna att sova du kommer att vara.
 2. 2
  Gör det till en ljudlös kokong. Ditt sovrum bör vara en fristad. Detta kan vara svårt om grannarna "ståhej kan höras genom väggen. Det är lite för dyrt i de flesta fall att överväga ljudisolering i rummet men du kan dämpa något ljud från andra rum genom att sätta upp hyllor och klä dem med böcker. Böckerna kommer att absorbera en del av bruset. Även om, sade Su T'ung Po, en zen mästare en gång "Alla ljud är ljud av Buddha". Försök att tänka på detta när man hör att skällande hund på gatan.
 3. 3
  Ta bort elektromagnetiska störningar. Den klockradio, TV, mobiltelefon, dator osv - alla dessa apparater avger elektromagnetisk förorening även då i stand-by-läge eller avstängd. Detta kan störa sömnen och blockera produktionen av melatonin. För att inte nämna den besvärliga blinkande eller glödande lampor avger från vissa apparater som stör sömnen. Bäst att flytta alla sådana apparater till ett annat rum. Och få en wind-up väckarklocka!
 4. 4
  Lämna bekymmer vid sovrumsdörren. Inte få din dag oro i sovrummet. Istället, skriv en lista över de saker som behöver göra eller stör dig i prioritetsordning som du kommer att ta itu med i morgon. Denna lista kommer att hjälpa dig att klargöra idéer och ger dig en känsla av att behärska situationen och därigenom undvika värdelös stress på den tid du vill ska somna.
 5. 5
  Kom till din zen sovrummet avslappnad. Detta kräver avlindning förväg. Ta ett bad havssalt. Släng i flera nävar havssalt i ett bad av 36 º C (97 º F) temperatur. Inte bara är detta säker avkoppling som det varma vattnet uppmuntrar fysisk avkopplande men havssalt penetrerar huden barriär för att stimulera blodcirkulationen och koppla dessa trötta muskler. Du kommer att må bra och sömnig efter ett havssalt bad.
 6. 6
  Ta zen övar i zen sovrummet. Meditation är tillåten i ett Zen sovrummet. Såsom är massage och inte bättre än en sömngivande massage. Enligt traditionell kinesisk medicin, en 5 - hittade 10 minuters massage av den ihåliga strax bakom örsnibben kommer att stimulera dina ögonlock att stänga. Prova det!
 7. 7
  Kyla rummet. På sommaren, kasta skal och spritz din kropp med vatten innan du drar över arket. Även på vintern, är ett svalare rumstemperatur bättre för god sömn än alltför varmt.
 8. 8
  Adoptera en zen sovställning. Liggande på din sida är det bästa för medhjälp god sömn och matsmältning. Ligga på rygg tenderar att uppmuntra snarkning och ömma nackar, samtidigt som ligger på magen kan hämma andningen och plats press på magen regionen, förebygga lätt matsmältning.

Tips

 • Det är en bra idé att gå upp tidigare än vad du vill, det är hur du skapar en sömnskuld som gör det lättare för dig att vilja gå till sängs tidigare och somnar snabbt. Se Bli en morgonpigg för mer hjälp.
 • Använd kvalitet, ekologiska (om möjligt) linne att sova i. Det kommer att öka din lust att gå till sängs och det kommer att bidra till att förhindra dig från att svettas eller klåda under sömnen.
 • Få en katt istället för en väckarklocka - Det finns ett talesätt som säger att "det finns ingen snooze-knapp på en katt som vill ha frukost" (författare okänd).
 • Lägg en inomhus vattenfall eller en tv för ett mer "zen" rum utseende.

Saker du behöver

 • Declutter
 • Kvalitet sänglinne, företrädesvis hög räkna bomull och ekologiskt ursprung
 • Sea Salt för badkar
 • Penna och anteckningsbok för bekymmersfri lista
 • Sprayflaska för spritzing (tillval)
 • En katt (tillval)