Wki

Så för att förenkla ditt liv

Önska din skulle gå smidigare? Som en berg-och dalbana, har livet sina upp-och nedgångar. Och medan livet aldrig kan vara problemfri, kan det förenklas. Den här artikeln innehåller en rad olika sätt som du kan hitta som gäller för din egen situation, och som kan hjälpa dig att förenkla ditt liv. Och med tanke på detta är en subjektiv uppfattning, och inte något där one-size-fits-all, använda ditt eget omdöme och måste välja vilka åtgärder som fungerar bäst för dig, det är tveksamt att alla åtgärder kommer att gälla eller gynna en individ, så enkelt hoppa det som inte gäller för dig.

Steg

Så för att förenkla ditt liv. Prova den förenklade metoden för att förenkla.
Så för att förenkla ditt liv. Prova den förenklade metoden för att förenkla.

Börjat

 1. 1
  Prova den förenklade metoden för att förenkla. Det handlar om att identifiera vad som är viktigast för dig och eliminera, eller nedskärningar allt annat. Medan resten av den här artikeln ger konkreta exempel på hur du kan förenkla ditt liv, inte svettas förenklingsprocessen, eller kanske du frestas att lägga det åt sidan också, överväldigad av att ändra alla de saker du hittar alltför komplex i din liv. Det är viktigt att inse från början att:
  • Förenkla ditt liv är en resa, inte en destination. Vad kan fungera för dig detta decennium kanske inte passar nästa.
  • Du kommer att hitta några återvändsgränder som inte fungerar för dig. Det är väl bra, bara hålla lärande och vänja sig när du går. Döm inte dig själv hårt i processen.
  • Ibland andra runt omkring dig kommer att känna sig hotade av ditt behov av att förenkla. Var försiktig med dem, eftersom de förmodligen känner fast i komplexitet djupt ner och önskar att de kunde förenkla alltför. När du är redo, kan du hjälpa dem att förenkla alltför.
 2. 2
  Skapa en enkelhet uttalande. Vad vill du att ditt enkla liv att se ut? Skriv ut den.

Hem och familj

 1. 1
  Förenkla dina dagliga sysslor. Tänk på alla de saker du gör hemma. Ibland vårt hem uppgiftslista är precis så länge som vårt arbete lista. Och vi kommer aldrig att få det gjort heller. Så fokusera på det viktigaste, och försöka hitta sätt att eliminera de andra uppgifter (automatisera, eliminera, delegera, eller hyra hjälp).
 2. 2
  Förenkla din garderob. Äga färre kläder av bättre kvalitet innebär att du alltid kommer att se bra ut och må bra och du kommer att spendera mindre tid på att bestämma vad man ska ha.
  • Ha en mångsidig, men grundläggande garderob.
  • Välj några grundläggande väsentligheter och stilar.
  • Mixa och matcha två eller tre färger.
  • Lägg olika toppar till svarta byxor eller jeans.
 3. 3
  Downsize ditt liv.
  • Har en liten, men bekvämt hem., Mer utrymme att röra sig, andas, och göra de saker du verkligen bryr sig om att göra.
  • Lär dig att leva med mindre. Köp mindre, njuta kvalitet mer, och lägga extra pengar på sparkonto för en regnig dag eller en belöning semester.
  • Hyr istället för att köpa ett hem eller objekt som du behöver använda. Då reparationer, priser och röta är någon annans problem, inte ditt.
  • Handel din bil till en mindre. Hitta något som fungerar för din familj, men är mindre än en SUV.
  • Äga färre saker men se till att det du gör egna har större mångsidighet. Föremål som kan göra dubbel, trippel, etc., tull är det mest önskvärt att ha runt. Kom ihåg att arbeta för att betala för objekten är inte en idealisk metod för att leva lyckligt, över dina prioriteringar.
 4. 4
  Förbered snabba måltider. Hitta recept som går snabbt att tillaga. Spendera fritiden njuter av måltiden och din familj i stället över-komplicera tillagningen.
  • Utnyttja internet för snabba recept fynd. Titta i ditt skafferi för att se vilka ingredienser du har. Bestäm den huvudingrediens som du känner för tidskrävande för denna måltid och skriva det (och kanske några av de andra ingredienserna) i en sökmotor med ordet "receptet". Inte arbetskraft inte sökprocessen - kolla upp till 5 recept och välja en för den måltiden. Detta kan vara mycket snabbare än bläddrar i kokböcker.
 5. 5
  Förenkla ditt föräldraskap. Många moderna samhällets förväntningar har lett till ett föräldraskap revolution där föräldrar gör allt för sina barn, från sina läxor, att knyta sina skosnören, att låta vuxna barn stanna hemma när de har länge vuxit ur den. Sluta göra allt för dem och förenkla ditt föräldraskap, trygg i vetskapen om att göra så, du också höja en påhittig och barn snarare än ett barn som förväntar sig att allt ska göras för dem.
  • Undervisa genom försummelse. Gör inte lunch, inte rengöra de smutsiga kläderna, inte sätta leksaker bort. Förvänta ditt barn att börja göra saker för sig själva på ålder-lämpliga skeden. Det är inte lätt att "bara göra det" för ditt barn i det långa loppet, eftersom det lär ditt barn att du alltid gör det och att de inte behöver. Säg dina barn där de kan hitta saker att göra uppgifter om sig själva, visa dem hur de första gångerna, men låt gå.
  • Skapa en syssla diagram för alla barn att följa och slutföra varje vecka. Involvera dem i sitt skapande och de kommer att vara mer redo att köpa in använder det.
  • Sluta läsa föräldraskap manualer, böcker och bloggar. Andra människors föräldraskap råd kan ofta vara en källa till oro och perfektionism som du kan göra utan i ditt liv. Vi har den medfödda förmågan att vara bra föräldrar, och du är mer sannolikt att vara en bra förälder om du söka ut andras råd än inte. Så lita på dig själv mer och göra det som är självklart. Dina barn kommer att uppskatta att inte se "Hur man tämja besvärliga barn" öppnar på soffan!
  • Låt dina barn att upptäcka naturen oftare och driva dem utomhus. Det finns mycket att hålla dem trollbundit i naturen och det är gratis, intressant och friska. Många barn berövas tid i naturen lider av "naturen Deficit Disorder", vilket påverkar föräldrarna också eftersom du alltid är på löpbandet för att hitta saker att hålla dina barn från att bli uttråkad eller upplever livets små stötar och repor. Släpp dina rädslor och hitta fördelar för både av er.
 6. 6
  Räkna med alla i huset att dra sin egen vikt. Efter allt, det är allas hem och alla är ansvariga för dess underhåll. Undvik att låta någon slippa undan. Om du har gjort så, det är aldrig för sent att ändra. Sitt ner och håll en familj möte om hur hela familjen kommer nu att förenkla hemliv och diskutera tillsammans vad varje persons roll kommer att vara.
  • Acceptera att folk inte kommer att förändras. Men, visa för dem att det inte handlar om att ändra. Det handlar om att göra sysslor och uppgifter som är allas ansvar och att ingen är mer kvalificerad än någon annan att utföra städning, rensa bort, och tvätt, vilket innebär att alla passar lika bra!
 7. 7
  Förbered fester och presenter i förväg. Undvik sista minuten ångest och galenskap genom att ha dessa saker redan organiserade i god tid. Håll en gåva skåp för att hjälpa dig under hela året, tillsammans med en lista över favorit hemlagade gåvor som kan produceras snabbt och enkelt.

Ekonomi

 1. 1
  Förenkla ditt ekonomiska liv. Ekonomi ger oss möjlighet att blomstra genom att äga ett hem, kör en bil, sätta våra barn genom utbildning, som gör det möjligt för oss att ta semester på intressanta platser, och se till att vi kan överleva med alla grunderna. Istället för att ta till frestelsen att sticka huvudet i sanden och hoppas att din ekonomi kommer att förenkla själva, här är några bra sätt att förenkla dem:
  • Skapa en minimalistisk budget. Lär dig att hantera dina pengar oavsett din inkomst. Spara för framtiden.
  • Betala kontant. Om du inte har pengar, kommer du att tillbringa inte det.
  • Tänk innan du köper. Du kanske inte verkligen behöver det.
  • Spara kvitton i sex månader till ett år och lagra dem i ett stort kuvert eller skokartong. Håll viktiga kvitton med garantier. Gör det lätt att hitta allt kommer att ta bort den panik om du behöver gå tillbaka trasiga eller oönskade objekt.

Arbete

 1. 1
  Skär ner på den tid som ägnas åt arbete. Om du arbetar fler timmar än vad du får betalt för, är det dags att omvärdera varför. Fråga dig själv vad du får ut av och vara ärlig. Om du fortsätter att berätta själv "just denna gång", hur många gånger det tar innan den ursäkten går torr?
  • Se om du kan arbeta färre timmar än nu. Be om en deltid roll. Justera dina utgifter vanor för att klara av den minskning i lön, ökad tid för dig själv.
  • Lämna ditt arbete på jobbet. Sluta ta med den hem varje dag. Om det inte blir gjort på jobbet, är det dags att omvärdera dina arbetsvanor. Fråga dig själv vad värde du och din arbetsplats får från att ta arbete hem varje dag.
  • Sluta jobba helger. Även om du älskar ditt arbete, dra arbete i dina helger börjar obalans andelen i ditt liv. Det kanske inte känner det just nu, men så småningom kommer det att leda till utbrändhet och / eller passion minskning. Blockera varje helg för de kommande sex månaderna. Inte en enda av dessa helger kan innefatta arbete härifrån på.
 2. 2
  Förenkla arbetsuppgifter. Vårt arbete dag består av en ändlös lista av arbetsuppgifter. Om du bara försöker att slå ut alla uppgifter på din att göra-lista, kommer du aldrig att få allt gjort, och ännu värre, får du aldrig det viktiga saker gjort. Fokus på de viktigaste uppgifterna och eliminera resten.
 3. 3
  Försök pendling mindre. Se om du kan utföra vissa för en förändring, även bara ett par dagar i månaden.
 4. 4
  Ta raster. Oavsett ditt jobb, hur mycket du älskar det, raster är en viktig del av föryngrande ditt liv. Livet blir mycket mer komplicerat när du slutar se saker på nytt. Så, se till att ta alla raster, från morgon te och lunch, till semester tider. Ditt arbete kommer inte att känna hälften så komplicerat när du kommer tillbaka.
 5. 5
  Rensa skrivbordet. Om du har en rörig skrivbord, kan det vara distraherande och oorganiserade och stressigt. Rengör bort det regelbundet, kanske varje fredag ​​eftermiddag innan de lämnar arbetet.

Teknik och kommunikation

 1. 1
  Förenkla ditt liv online. Din online-liv kan snabbt upplösas i en enda röra. Bokmärken här och där, e-post belamra inkorgen (många olästa), webbplatser som du har anslutit och har inget minne om, etc. Allt detta har potential att minska nytta och glädje av tiden spenderas på nätet och ger dig en känsla av komplexitet som egentligen inte borde vara det med tanke förmåga tekniska lösningar för att rensa i röran. Undvik detta genom att förenkla ditt online-liv enligt följande:
  • Declutter ditt digitala packrattery. Gör en massiv utrensning av de saker som är belamra din dator, börja hålla saker och ting enkla och upprätthålla en regelbunden rensning regim.
  • Försök att hålla din e-rutan tom. Svar, fil, eller ta bort e-post vid läsning.
 2. 2
  Förenkla din media kost. TV, internet, radio, tidskrifter, tidningar, podcasts - det finns en hel del media tillgängliga. Tricket är att använda medier effektivt utan att låta det dominera ditt liv.
  • Ta regelbundna media fastan. Har helger där du är helt saknar anknytning till Internet,, dina elektroniska spel.
  • Placera timers på elektroniska saker som suger din tid utan att du märker det. Om du kan spendera fler timmar än du vill på nätet, installera en timer - och använda den! Du kanske blir förvånad över din nivå av intensitet. Även om du helt enkelt lägga in påtvingade regelbundna pauser, kommer din användning av tekniken förenklar omedelbart.
 3. 3
  Förenkla din kommunikation. Kommunicera med andra människor är en viktig del av livet, men det kan vara alltför lätt att låta det ta över i form av IM, e-post, sms, osv begränsa tiderna för kommunikation kan hjälpa dig att hålla denna del av ditt liv enklare och effektiv.
  • Håll e-svar till vissa tider på dagen bara. Sluta kontrollera dem med några minuters mellanrum. Stäng av ping buller att stoppa din reaktion för kontroll.
  • Gör alla samtal återvändande telefonsamtal vid en inställd tid av din dag.
  • IM eller text för en begränsad tid varje dag.

Personlig hälsa och välbefinnande

 1. 1
  Förenkla din hälsa. Det finns ett antal sätt att göra din vård mindre komplicerat:
  • Välj en hälsosam kost och dagligen.
  • Övervaka ditt blodtryck och hjärtfrekvens hemma. Håll reda på jämförelse för din läkare.
  • Undvik rökning, alkohol och risktagande beteende, såsom bas hoppning eller fortkörning.
  • Ha regelbundna lyxiga behandlingar, såsom massage.
  • Meditera. Detta har långsiktiga fördelar och hjälper till att hålla dig fokuserad på vad som verkligen betyder något.
 2. 2
  Spara för en nödsituation. Ett kreditkort och 750€ bör vara tillräcklig för en oväntad bil eller hem reparation.
 3. 3
  Hitta en bra läkare. Var säker på att de lyssnar noga innan behandling föreskrivs.
  • Begär kopior av dina läkarbesök och tester för granskning.
  • Din exakta historien gör en läkare för att göra ett bättre beslut.

Tid med andra

 1. 1
  Umgås med människor du älskar. Omvärdera tid med människor du kan inte mingla med och väljer att tillbringa mer tid med människor du kan njuta av. Huruvida dessa människor är en make, en partner, barn, föräldrar, andra familj, bästa vänner, eller vem, hitta tid att göra saker med dem, prata med dem, vara intim med dem.
 2. 2
  Spendera tid ensam. Ensam tid är bra för dig, även om vissa människor är inte bekväm med det. Det kan ta praktiken att vänja sig den lugna, och göra plats för din inre röst. Även om det kanske låter new age-liknande, är det oerhört lugnande. Och detta lugn är nödvändigt för att ta reda på vad som är viktigt för dig.
 3. 3
  Förenkla dina interaktioner. Det finns några absoluta grunderna som kan göra dina relationer betydligt enklare, långt mindre försöker på nerverna och tid:
  • Lär dig att säga nej. Om du inte kan säga nej, kommer du alltid den person som försöker fixa alla andras problem samt din egen. Lär dig att urskilja vad som är viktigt nog att gå med på och säga nej till resten.
  • Förvara inte ge till människor som alltid tar och misslyckas med att återgälda. Försök inte att behaga andra genom att försumma själv.
  • Använd dina instinkter. Var inte lätt ledd. Om du känner att det är något fel, är det antagligen.

Tips

 • Begränsa oroande. Det förändrar lite men använder upp en enorm reserv av energi och komplicerar saker i onödan. Istället, vara proaktiv om vad det är som gnager på dig. Upprätta handlingsplaner i listor och bara få aktiva att hantera det. Oroande och stress går hand i hand så sluta oroa att undvika stress
 • Spela in din dag om du inte är säker på var de timmar som försvinner till. Att hålla en kalender kan också förenkla din dag eftersom du inte behöver rack din hjärna att komma ihåg allt kontinuerligt.
 • Alla säger "var dig själv". Det finns en anledning till detta upprepas ofta klyscha, är det i huvudsak att när du förneka din verkliga jag ett utlopp genom att låtsas vara en personlighet stil eller typ som du inte är, det handlar om att ständigt arbete med att inte låta fasaden slip. Om du är mer sann mot dig själv, då är det troligt att du kommer att vara mycket lyckligare insidan, och en mycket mindre bundet i komplikationer.
 • Göra vettiga val om husdjur. Till exempel, hundar behöver mer uppmärksamhet än katter eftersom de måste utövas varje dag. På den positiva sidan, men kan denna övning vara en form av avkoppling och återanslutning med omvärlden för dig.