Wki

Hur säkert avyttra färg


Efter renoveringar, efter touch-up har löpt ut, efter att du har helt glömt bort det, det sitter dina högar av gamla färgburkar, farligt avfall albatross hängande runt ditt hus. Så vad kan du göra med det?

Steg

Hur säkert avyttra färg. Kontrollera på etiketten att se om några bly eller farliga material är i den.
Hur säkert avyttra färg. Kontrollera på etiketten att se om några bly eller farliga material är i den.
 1. 1
  Kontrollera på etiketten att se om några bly eller farliga material är i den. Några gamla lacker kräver hantering av farligt avfall.
 2. 2
  Ta av locket och låt färgen lufttorka i burken. För att påskynda processen, rör i ett absorberande material, såsom lera kattsand, sågspån, eller överblivna betongblandningen.
 3. 3
  Titta att se när färgen är helt torr och visar ingen fukt alls, linda torkade klump i tidningspapper och placera i din vanliga soporna. Placera inte tillbaka locket på burken. Slå in locket och kan separat i tidningen för omhändertagande. Det här alternativet fungerar bäst för latexfärger eftersom oljebaserade färger kräver en omfattande tid för att torka.
 4. 4
  Om du behöver bli av med en massa latexfärg du kanske vill överväga att köpa "härdare avfall paint" (). En kopp eller så av detta pulver som blandas in med en gallon av färg kommer att få den att hårdna upp inom några timmar.

Tips

 • Blanda en snabbtorkande betong produkten enligt instruktionerna. Lägg inte mer än två liter av färgrester. Blanda väl och häll i blanketter för att göra pastellfärgade språngbrädor.
 • Ge färgen bort som ett sätt att återanvända. Om du inte har en vän som kommer att måla snart, överväga att donera till en lokal teatergrupp eller skola scenkonst avdelningen. Din område kan ha religiösa grupper eller välgörenhetsorganisationer, som Habitat for Humanity, kan det använda färgrester.
 • Det kan vara möjligt, efter det att färgen har torkat, för att rengöra behållaren och återvinna den.
 • Ring tillverkaren. Ofta är dessa företag har återvinning egna program. Hellre än att slösa bort färgen genom att torka ut, kan de återvinna eller återanvända den.
 • Eller använd din blandning som en grundfärg. En nyans av grått eller brunt kan göra en bra bas för vidare målning beroende på den slutliga coat du tänker använda.
 • Titta in lokal målarfärg återvinning eller utbytesprogram. Ibland kan du få gratis färg eller bets att ta hem.
 • Blanda ljusa färger med andra ljusa färger, eller mörka färger med andra mörka färger och använda kombinationen för att måla ett rum som ett garage eller annat område där utsmyckning är inte de rigueur.
 • Många lokala "dumpar" har ett område för att möjliggöra för färg omhändertagande så ring din kommun (om i Storbritannien) för att kontrollera om detta är tillgängligt i ditt område

Varningar

 • Det kan vara olagligt, och en del skulle säga att det är omoraliskt att smyga din färg ut med hushållssoporna eller kasta den i någons container. När du placerar dina sopor i någon annans container, du stjäl tjänster papperskorgen tas bort. Denna typ av beteende är ofta belagda med hård böter. Felaktigt placerade färg utgör en miljörisk som kan dröja eoner.
 • Latex färg är inte farligt. Efter härdning latexfärg kan placeras i hushållssoporna. Oljebaserade färger måste tas till din lokala center för riskavfall eller förbrukas.
 • Måla kastas i vanliga soporna kan göra en fruktansvärd röra när sopbilen komprimerar burkarna och färgen frigörs. Detta är ett av de viktigaste skälen flesta kommuner kräver färger som ska torkas ut eller stelnade innan den kasseras.