Wki

Hur att dekorera ditt sovrum

Är du trött på att komma hem till en tråkig, gammal sovrummet, eller har du haft samma stil i år och vill ge ditt rum ett nytt utseende? Här är några bra sätt att ge ditt sovrum en ny look utan att spendera för mycket pengar eller ens använda det du redan har.

Steg

Hur att dekorera ditt sovrum. Rengör rummet ordentligt.
Hur att dekorera ditt sovrum. Rengör rummet ordentligt.

Initial process

Innan du ens börjar dekorera ditt rum, finns det några saker du bör göra för att spara lite tid och eventuellt huvudvärk.

 1. 1
  Rengör rummet ordentligt. När var sista gången du sugits under din säng? Du kanske vill överväga schamponering mattan. Följ och du har mycket mer utrymme i ditt rum än du insåg! Det kommer att se bättre direkt.
 2. 2
  Bestäm ett tema för ditt rum. Möjligheterna är nästan oändliga här. Några idéer är girly-flicka, tomboy, sport eller musik entusiast och safari / djungel. Du kan också blanda och matcha teman baserat på dina preferenser.
 3. 3
  Bestäm vad du vill behålla och bli av med. Du kan ha massor av bra bitar eller objekt som kommer att göra underbara tillägg till ditt rum. Om du vill bli av med något, inte kasta ut om det verkligen är skräp eller inte längre har användning. Lägga undan dem någonstans där de inte kommer att gå sönder eller ta dem till en Goodwill / välgörenhet center.
 4. 4
  Ta ner gardinerna och väggdekorationer. Detta inkluderar bilder och alla naglar du har kört in i väggen. Du kan alltid sätta dem tillbaka upp, men det är bra att ge rummet en ren skiffer först när man beslutar vad som ska göras. Om du bestämmer dig för att göra något nytt med det området, måste du sedan fylla hålen med Polyfiller eller något liknande och sedan sandpapper ner dem för att få en slät yta.
 5. 5
  Flytta alla möbler till mitten av rummet. Även om rummet är litet, försök att låta en meter walking utrymme mellan kanten på rummet och möblerna i mitten.

Gör det mesta av ditt utrymme

Om du sovrummet är en vanlig storlek, du har antagligen inte en ton av utrymme att arbeta med. Enkla justeringar i hur dina möbler utnyttjas eller objekt ordnas kan lägga värdefullt utrymme och låt ditt rum verkar mycket större än den faktiskt är.

 1. 1
  Gauge utrymmet. Mät upp rummet och ta reda på hur mycket utrymme du har att arbeta med. Detta kommer att diktera storleken på de objekt som du köper efteråt om det behövs. Till exempel kommer storleken på din sänglampa bestäms av storleken på din säng.
 2. 2
  Välj en höjdpunkt i rummet. Om den är vinklad i rummet ordentligt, kan en fin möbel fungera som en samlingspunkt för rummet som allt annat kretsar kring.
 3. 3
  Få konstverk. Konstverk eller bilder är ett bra komplement till väggar och kan göra ett rum sticker ut. Om du är på en budget, är detta en enkel gör-det-själv-projekt.
 4. 4
  Få föremål som kan fästas väggar. Sängbord och justerbara lampor kan fästas på väggar och är ett utmärkt sätt att spara utrymme.
 5. 5
  Utnyttja golvet. En färgglad matta är ett underbart sätt att göra ett rum sticker ut. För de flesta rum, är en 4x6 fot matta ideal.
 6. 6
  Utse nya roller för möbler. Till exempel kan bokhandlare tabeller dubbelt så stödbäddar och bokhyllor.

Ge ditt rum lite stil

Ditt sovrum är ofta en direkt återspegling av vem du är, så du vill att stilen i ditt sovrum för att vara lika moderiktiga och polerat som möjligt. Lyckligtvis kan detta göras på ett antal enkla sätt.

 1. 1
  Välj din färg färg eller tapet. Se till att det inte är så ljust att det ger dig en huvudvärk eller så mörkt att det gör ditt rum dyster. Måla dina väggar.
 2. 2
  Sätt mönster att arbeta. Ett smakfullt tryckt överkast gör ett rum sticker ut och ger det lite extra flärd. Du hittar dessa på nästan alla sängkläder butik i landet.
 3. 3
  Dekorera med konsekvens. Du kan ha stora objekt eller bitar, men om de är inkompatibla, kommer det att göra ditt rum ser rörigt och oorganiserat. Stick med ditt tema genom hela dekorera processen.
 4. 4
  Lägg färger. Det är inte ett fel sätt att göra detta, men att lägga till färg är viktigt att dekorera ditt rum. Vill du införa pops av olika färger i hela ditt rum, eller har rummet blivit mättad med en viss färg?
 5. 5
  Lägg värmen med neutrala toner. Mjuk storbildsprojektor eller ett clip-on overhead lampan är ett bra sätt att uppnå detta.
 6. 6
  Anpassa ditt utrymme. Du vill inte din hela rummet för att se ut som du bara stormade Ikea katalogen. Hitta ett par udda bitar i en sparsamhet butik eller butik möbelaffär för att ge rummet en eklektisk look.

Gör ditt rum bekväma

Kanske viktigast av allt, bör ditt sovrum vara en reträtt. Det ska vara en plats där du går att koppla av och varva ned från livet. Det finns några saker du kan göra i utsmyckning som kommer att göra ditt sovrum så bekväm som möjligt.

 1. 1
  Pile på kuddar. Lägga några extra kuddar är ett bra sätt att göra din säng en ännu mer avkopplande plats.
 2. 2
  Få lyxiga omslag. Top din säng med omslag gjorda för kura som ett duntäcke.
 3. 3
  Få en bekväm stol. Stoppa en stol i ett hörn av rummet för att skapa en omedelbar viloplatsen. Några silke draperier omger det blir utrymmet i en kokong.

Tips

 • Fundera på om du kommer att gilla ditt tema under 3-9 år. Om du ska bo i ditt hus ett tag och kan inte inreda ofta, kommer du fortfarande gillar det tema du har nu?
  • Alternativt, om du går igenom stadier, faser eller modenycker, välj ett allmänt tema (färger och mönster du gillar) och uttrycka dina nuvarande tvångstankar med mindre saker kan du enkelt och billigt kan förändras. Med andra ord, inte måla rummet färgerna i din nuvarande favorit rockband. Måla rummet färger du gillar och hänga några affischer av rockbandet som du sedan kan arbeta på passa in i din budget.
 • Försök att återanvända objekt du har, speciellt om du är på en budget. Om du har en vanlig byrå du kunde måla en annan färg, byta handtag hårdvara, eller placera en bordsduk eller löpare över den för att ändra dess utseende. Du kan bygga en enkel kapell för en säng du redan har.
 • Var dig själv! Vem bryr sig om dina vänner hatar det? Det är ditt rum.
 • Håll det enkelt.
 • Ditt sovrum bör vara ett uttryck för din egen stil, men om du bor i dina föräldrars hem, kan de ha sista ordet. Närma sig dem med en plan, inklusive en budget och en uppfattning om hur mycket du ska betala och hur mycket du vill att de ska betala. Du bör vara redo att förhandla.
 • Använd basmaterial som sarees och färgglada tyg för att göra graciösa gardiner i sovrummet
 • Be om hjälp med en del av arbetet. Några av de saker du kan använda kan skada dig om du inte använder dem på rätt sätt.
 • Inte omedelbart betala stora priser när dekorera ditt rum. En överraskande mängd sovrummet objekt kan köpas secondhand eller till förmånliga, big-box-butiker.
  • Om du inte har råd med hela projektet direkt, kan du också göra lite i taget. Det kommer att underlätta arbetet för. Lägg saker som överkast och tillbehör gradvis när du har råd med dem.
 • Ditt rum är något som definierar din personlighet, oavsett om det är en zen håla eller en festlokal är upp till dig.
 • Om du inte gillar din färg vägg papper, lägg konstverk och foton för att uppmärksamma de saker på väggen i stället för färg på väggarna.
 • Inte allt måste matcha! Gör det din egen stil!
 • Vara konstnärlig, speciellt med saker som du inte kan ändra. Till exempel, om du vill måla dina väggar, men dina föräldrar (eller deras hyresvärd) kommer inte att tillåta det, se om du kan hänga några dekorativa tyger eller intressanta bilder att lägga till färg och tona ned den vidsträckta slätten off-white.
 • Prova några DIY tips och videos för att verkligen anpassa ditt utrymme.
 • Extravagant är inte alltid nescassary. Och ofta en hel del av vad du kan använda du kanske redan har.
 • Försök att hålla på några väggdekorationer som matchar ditt tema och vägg färg.

Varningar

 • Rum som är särskilt små, smala, eller tafatt formade kräva anpassade strategier för att dekorera.
 • Lägg inte så mycket grejer i ditt rum som du inte har utrymme att gå.
 • Var försiktig. Du kanske inte gillar hur ditt rum hamnar ute. Det kan vara färger som krockar, eller för mycket eller för lite av ett visst element.
 • Om du bor på dina föräldrars hus hem, kom ihåg att be om lov först, eftersom de kanske inte vill att du ska göra något med ditt sovrum direkt.