Wki

Hur bli av med möss naturligt

Avskräckningsmedel bort gnagare från ditt hem kan vara jobbigt, men här är några snabba och enkla instruktioner för att hålla gnagare borta i deras naturliga miljö!

Steg

Hur bli av med möss naturligt. Prova pepparmynta olja.
Hur bli av med möss naturligt. Prova pepparmynta olja.
 1. 1
  Prova pepparmynta olja. Peppermint olja är en naturlig avskräckande. Lukten är helt enkelt alltför intensiv för gnagare, och de kommer inte att försöka gå nära den. Det hjälper också till att maskera doften av några läckra munsbitar som har missat vid rengöring. Du kan få pepparmynta olja i de flesta hälsokostbutiker och även vissa större livsmedelsbutiker. Placera en droppe eller två på en bomullstuss. Placera bomullstussar i områden där möss sannolikt kommer att ange ditt hus, genom dörröppningar eller ventiler värme, etc. Ett annat användbart avskräckande är att växa pepparmynta växter nära entréer. Du kan använda mynta i matlagning samt det tjänar ett avskräckande syfte.
 2. 2
  Täta möjliga poster. Möss kan få igenom små hål (om huvudet kan få igenom, kroppen kan), men det bästa sättet att få en mössen fri hus är att stänga eventuella inträde. Även om detta kan vara svårt att uppnå i gamla hus, är det den mest effektiva lösningen. Ett bra sätt att gå ombord upp små hål är att använda gröna kök kuddar (de som används för rengöring av kastruller och sådant) kapas till rätt storlek.
 3. 3
  Stick stålull i mus hål. Stålull kuddar förhindrar möss från att använda hålet för att komma tillbaka in i ditt hus. Ännu bättre är det för tufft för möss att tugga igenom.
 4. 4
  Placera baljor av begagnad kattsand runt entréer huset. Mössen kommer sniffa lukten av katt urin och rensa bort i en handvändning.
 5. 5
  Använd torkad orm bajs. Besök en lokal reptil center, zoo, eller djuraffär och be om lite torkad orm bajs. Plats nära entréer och på platser där möss verkar gå, oåtkomligt för barn och husdjur.
 6. 6
  Dödande gnagare kommer inte att hålla möss borta för länge (när djuren dödas, kommer mer gå in för att använda tillgängliga resurser), och kan faktiskt resultera i en tillfällig spik i livsmedelskedjan, vilket kvarvarande gnagare till rasen. Detta skapar en ond dödande cykel där många djur lider och dör i onödan.
 7. 7
  Prova en human fälla. Det finns fällor som fångar musen i en låda. Musen kan komma in men inte ut. Detta kan vara ett humant sätt att fånga möss, när du fånga dem, du kommer att behöva släppa dem minst 1 mil från hemmet, kanske ett tungt skogsområde för att ge dem någon annanstans att gå.
 8. 8
  Zap med pip. Det är en elektronisk enhet som avger ett pipande ljud som gnagare hatar. Detta ljud är inte en fara för hundar och katter, och kan köpas i järnhandeln (t.ex. Home Depot i Europa har dessa för cirka US25€). Dessa fungerar mycket bra i de flesta hemmiljöer, vanligen en enhet på varje hem-nivå kommer att fungera.
 9. 9
  Håll hemmet rent. Om det inte finns något att äta, kommer de att vara mindre benägna att stanna. Varför inte gå ut för middag i stället? Allvarligt dock hålla alla livsmedel förvaras korrekt i lufttät behållare och på platser som är säkra från mus attack.
 10. 10
  Sätt dina soptunnor så långt bort som möjligt från ditt hem. Möss luktar det och bli attraherad av ditt hus.
 11. 11
  Blandning av organiska lösningar. Företag som http://www.earth-kind.com använda blandningar av organiska lösningar som inte skulle vara kostnadseffektivt att köpa för stora applikationer.
 12. 12
  Släng en handduk över musen. Det kommer att stanna under handduken för en kort tid. Sätt en inverterad papperskorgen över handduken. Tuck de exponerade bitarna av handduk under korgen så det är i kontakt med marken. Skjut en LP-skiva, eller stor bit kartong under korgen och handduk. Vänd försiktigt upp på rätt sätt. Ta ut och gå (eller springa!) Korgen, musen, och handduk så långt från hemmet som möjligt, när du är på minst 200 meter från ditt hem, släpper musknappen.
 13. 13
  En huskatt kan också ta hand om problemet: Speciellt om du har en utomhus / inomhus katt, används de till jakt för att hitta sin egen mat och kan spåra den mus, men akta dig, inte alla katter har tillräckligt med energi eller egenföretagare önskan att jaga möss.
 14. 14
  Hundar har olika immunförsvar än katter och därför kanske inte kan hantera de eventuella sjukdomar som möss bär, det är bäst att sätta upp möss repellerande medel snarare än fällor inne i ditt hem. Skulle inte du håller snarare mössen utanför i första hand snarare än att ta itu med dem i ditt hem?
 15. 15
  En tornuggla är bäst. En familj av ladugårdugglor kan äta 15 möss en natt! Bygga en kvinnojour ruta i din trädgård för att locka en del på din fastighet, men se till att skyddsrummet rutan har inga spikar eller säkerhetsrisker, vissa typer av ugglor är utrotningshotade, och du kan locka andra typer av ugglor än ladugårdugglor (om de är skadade, kan du betala en bra och du kommer att behöva betala veterinären räkningen för ugglan)

Tips

 • Håll ett rent hem.
 • Täta alla farstun en mus kan använda för att komma in i huset.
 • Försök att placera en "pepparmint boll" i eller i närheten av din papperskorg.
 • Färska Cab är en organisk blandning som kommer med en garanti om det inte fungerar för dig. Också gillra fällor med söta livsmedel du tror möss kommer att gå för liknande Fig Newton eller någon form av sött.
 • Rök i form av rökelse är en alternativ naturlig avskräckande, men du kan inte lägga den i samma trånga utrymmen som pepparmynta bollar.
 • Låna en väns katt, eller besöka den humana samhället och anta.
 • Killing stort antal av dem kommer inte att lösa någonting, såsom förklarats ovan.

Varningar

 • Vissa möss har förmåga att känna igen och undvika konventionella musfällor
 • Mus och råttgift kan vara giftiga för människor och andra djur.
 • Möss är ofta angripna av loppor, fästingar och / eller kvalster. Om en infekterad mus dödas via fälla eller gift, kommer dess parasiter lämnar så småningom kroppen på jakt efter en ny värd. Detta kan vara av särskilt intresse för djurägare eller de med små barn.
 • Ett djur som äter en förgiftad gnagare kan också bli sjuk eller dö av förgiftning.
 • Mus spillning kan vara farliga för din hälsa. Spraya några spillning med blekmedel eller andra desinfektionsmedel (t.ex. gnidning alkohol) innan rengöring upp dem och låt dem inte röra din hud eller kläder.
 • Vid läggning mus fällor, vara säker på att sällskapsdjur gnagare och andra smådjur (t.ex. grodor och ödlor) är i sina burar. Ännu bättre, har bo dem på en väns hus tills de lurviga inkräktare tas bort.
 • Möss kan vara resistenta mot anti-koagulerande gifter (t.ex. warfarin) eller arsenik.
 • Detsamma kan sägas om en död mus. Hantera inte djuret med bara händer.

Saker du behöver

 • Pepparmyntsolja
 • Stålull pads
 • Kattsand
 • Fällor
 • Bra kvalitet matförvaring
 • Gammal Handduk
 • Papperskorgen
 • LP-skiva eller liknande storlek bit av kort