Wki

Hur du använder munvatten för hushåll problem


Gör din munvatten arbeta lite hårdare. Du kanske inte inser det, men det är nyttigt för en hel del jobb runt huset och lämnar en härlig doft bakom också! Munvatten är inte bara för att göra din mun verkar vara ren och fräsch!

Steg

Hur du använder munvatten för hushåll problem. Rengör datorns skärm och inga minty doft (men INTE för LCD-skärmar!).
Hur du använder munvatten för hushåll problem. Rengör datorns skärm och inga minty doft (men INTE för LCD-skärmar!).
 1. 1
  Rengör datorns skärm och inga minty doft (men INTE för LCD-skärmar!). Med en vit papper fuktat med en mintsmak munvatten, kan du ta bort fläckar och damm från skärmen på din skärm. Som en skärmrengöring, är munvatten ett fynd. Baserat på ett pris på bara US5€ för 42 gram - något mindre än 5 cent ett uns - det kostar mindre än ett öre för att rengöra din datorskärm. Bara en viktig anmärkning - detta trick fungerar bäst på glas skärmar och rekommenderas inte för datorskärmar som använder en LCD.
 2. 2
  Använd den i badrummet utanför munnen. Plack-busting ingredienser i munvatten effektivt rengöra toalett skålar och döda badrum bakterier. Häll två uns av munvatten i toalettstolen och låt vätskan sitta i 30 minuter. Följ upp med en snabb swish med en toalett borste och sedan spola.
 3. 3
  Gör en lukt-eater i köket. Arbeta med vitlök och lök kan lämna dina händer med en stark lukt långt efter maten har tillagats. Zappa doften, blöt en bomullstuss med munvatten och tillämpa den på dina händer. Detta tips fungerar bäst när du låter munvatten torka innan sköljning. Likaså kan munvatten eller bara vanlig alkohol förvisa även armarna lukt under en middagstid nödsituation.
 4. 4
  Förvandla det till en stor tvättstuga stöd. En kopp av alkohol-baserade munvatten är bra för att döda bakterier i tvätten, speciellt om du tvättar mycket smutsad tvätt. Lägg till den vanliga cykeln.
 5. 5
  Skapa ett anti-svamp behandling. En blandning av munvatten och vatten (25 procent munvatten och 75 procent vatten) kan sprutas på växtblad lider av mögel och svamp. Använd en gång i veckan. Under tiden kan lindriga fall av fotsvamp och tå svamp behandlas med munvatten. Blöt en bomullstuss med (sockerfri) munvatten och tillämpa den på foten flera gånger om dagen. Den fotsvamp kan försvinna i dagar, men tå svamp behöver professionell medicinsk rådgivning.
 6. 6
  Använd den som en billig hud behandling. Alkoholen och bakterie-fighting ingredienser som finns i de flesta sockerfria munvatten är bra för fräscha upp din hud, enligt Readers Digest. Munvatten är bra på att ta bort smuts och rester från ansiktet. Skölj med kallt vatten.

Tips

 • Testa alltid ett område av huden först innan du använder som en behandling för huden. Om du har problem hud, kan detta göra problemen värre.

Saker du behöver

 • Munvatten val
 • Gnugga duk (i förekommande fall)
 • Bomullstussar (i förekommande fall)