Wki

Så för att behålla din pool

Om dina ögon bränner, känns huden torr och du märker att vattnet är mindre än-kristallen när du simmar i din pool, kan det vara så att du inte har varit att behålla din pool ordentligt.

Steg

Så för att behålla din pool. Behåll dina klor nivåer på.
Så för att behålla din pool. Behåll dina klor nivåer på.
 1. 1
  Behåll dina klor nivåer på 1 - 31> ppm. Klor måste ständigt läggas till poolvattnet, eftersom när det kombineras med organiska föroreningar i din pool-som det har att göra för att döda dem-den blir inaktiv Klor måste tillsättas gradvis,. Den får aldrig dumpas i vattnet PPM.>, och pinnar eller tabletter bör aldrig enkelt placeras i bräddavloppet-eller det kommer att passera genom din VVS starkt koncentrerad innan de späds ut i poolen och fräter dina rör och utrustning. Flytande eller automatisk klor matare är det bästa valet för att se din klor tillsätts gradvis och säkert.
 2. 2
  Kontrollera pH. PH-värdet är den relativa surheten eller baseness av din poolvattnet. Din poolens pH-nivåer bör vara mellan 7,6 och 7.8.7.6> Om nivån är för låg, blir vattnet frätande-och du kan se skador på din pool utrustning. Om det är för högt, ser du skala uppbyggd på dina brickor. Vatten med en off-balance pH kommer också skada din Sanitizer-så det kommer att ta mer och mer klor för att hålla din pool ren. Merparten av den information du har att berätta för dig att hålla din pH mellan 7,6-7,4. Denna information är baserad på ett index som används för offentliga vattensystem, inte simbassänger.
 3. 3
  Kontrollera alkalinitet. Alkaliska ämnen lösta i ditt poolvatten bidra till att balansera pH-och gör din pH-nivåer mer resistenta mot förändring. Dina alkalinitet nivåer bör vara mellan 80 och 12080> ppm (vilket står för "parts per million"). Om dina alkalinitet nivåerna är för låga, ser du att ditt poolvatten rullar från lågt till högt pH nivåer-som kan utlösa förödelse på din utrustning. Om alkaliniteten är för hög, kommer du att ha mycket svårt att justera pH-nivåer när de behöver bytas.
 4. 4
  Övervaka kalciumhårdhet en gång om året. Kalcium kan också orsaka korrosion, molnighet och fula uppbyggd i din pool. Dina kalciumnivåer bör vara mellan 150 och 250.150> ppm. Det är oftast inte svårt att ändra dina kalciumnivåer om de är avstängda, kontrollera nivåerna en gång om året eller ta ett prov på ditt vatten till en professionell, eller helt enkelt ringa din lokala vattenbolaget och be dem att vattnets hårdhet

Tips

 • Använd näsan. Om din pool vatten luktar det har för mycket klor, det förmodligen inte har tillräckligt. Först som kanske låter ologiskt, men det är sant. När du lägger till klor till vatten några förblir "fri", eller "tillgängliga", för att göra det jobb och desinficera, och en del av det fäster ammoniak och andra molekyler, bildar "kombinerade" klor, eller "kloraminer". Om du fortsätter att lägga klor, så småningom kommer du att nå vad som kallas "brytpunkt", varefter tillsats av mer klor resulterar endast i en ökning av fritt klor. Det är vad du vill! Fritt klor är luktfri. Kombinerad klor luktar. Lägg till mer, inte mindre, klor i vattnet. Se dina kemiska tillverkarens rekommendationer för "chockerande" poolen.

Varningar

 • Glöm inte att regelbundet testa ditt vatten. På så sätt ingenting kommer att smyga upp på dig och du kommer inte att fångas upp med en grön pool.