Wki

Hur korrekt klippa gräsmattan (rad eller kolumn metod)

En trevlig klippa gör någon gräsmatta ser mycket bättre. Här är hur man klippa gräset på rätt sätt.

Steg

Hur korrekt klippa gräsmattan (rad eller kolumn metod). Få en gräsklippare.
Hur korrekt klippa gräsmattan (rad eller kolumn metod). Få en gräsklippare.
 1. 1
  Få en gräsklippare.
 2. 2
  Om du köpt en bensindriven gräsklippare, sätter gas och olja i gräsklipparen i lämpliga kärl. Kontrollera luftfiltret för skräp, rengör eller byt vid behov.
 3. 3
  Clean gård någon pinnar, grenar osv. För att säkerställa livslängden på knivarna.
 4. 4
  Om du köpt en bensindriven gräsklippare, starta klipparen genom att dra i sladden. Om du köpt en cylinderklippare, helt enkelt börja skjuta, och rullen börjar snurra att klippa gräset.
 5. 5
  Den viktigaste regeln av alla är att se till att kanterna har jämnats med hjälp av lämplig utrustning, såsom en whipper snipper. Att göra detta kommer att etablera en omkrets av varvet så när du börja klippa du kan se var du måste gå. En annan anledning till varför du bör klippa först är gräsklipparen då kommer att plocka upp alla röran på snipper har gjort, gör att det ser professionellt.
 6. 6
  Klipp i rader eller kolumner, gå hela vägen till andra sidan och sedan vända. Missa inte något gräs eftersom det kommer att se oprofessionellt.
 7. 7
  För att hålla dina rader eller kolumner rak och jämn, välj ett hjul på den andra änden och sikta din gräsklippare på den rad du redan gjort. Arbeta stadigt och sikta rakt mot oklippt gräs. När du når slutet av den raden och vända, välja en annan linje på den andra änden för att sikta på när du klipper. Detta kommer att hjälpa till att hålla dig i en rak linje.
 8. 8
  Kontrollera om missade fläckar och gå tillbaka över dem. Om du lägger din hjulet på toppen av den rad du redan gjort, kommer du missar knappt något gräs.
 9. 9
  Stäng av gräsklipparen, och lägga undan den i garaget eller en byggnad efter rengöring av.
 10. 10
  Upprepa vid behov för att bibehålla ett enhetligt utseende på gräsmattor höjden.
 11. 11
  Alternativt - Betala en trädgårdsmästare som borde redan ha ovanstående utrustning och kunskap, tillsammans med lämpliga klippresultat färdigheter, och kanske en erkänd examen.

Tips

 • För att börja enkelt och säkert, bara starta gräsklipparen på en trottoar, uppfart eller annan fast mark.
 • Klippning kan "träna" grässtrån att lägga i en riktning snarare än stå upp. Så, alternera vilken riktning du klipper. Till exempel, en vecka klippa i rader. Nästa vecka klippa i kolumnerna. Den följande veckan, klippa diagonalt, nästa vecka omkretsen arbetar i.
 • En längre slagna gräset kräver mindre vatten under torka säsonger. Det kommer också att "skugga" ogräs, förhoppningsvis hindrar dem från att växa. Thusly, kan du klippa gräset kortare under regnperioder. Detta kommer att möjliggöra maximal vatten att nå gräs rötter.
 • För en frisk gräsmatta, aldrig bort mer än 1/3 av den totala längden av ett grässtrå. Om gräsmattan har blivit väldigt långa, skär 1/3 och sedan klippa en annan 1/3 tre dagar senare. Upprepa tills önskad höjd uppnåtts. Som en allmän regel, minns "1/3 -. 3 dagar"
 • För att underlätta och för att skära ned på gödsling, inte överväga uppsamlare gräsklipp. Överväga att köpa en mulching blad, vilket gör gräsklippet tillräckligt kort för att förhindra kväver gräsmattan.
 • För en enklare och snyggare jobb, klippa först runt omkretsen. Om du kan göra det med urladdning fotografering i, kan du minimera rensning.
 • Separera det område som ska klippas in i en stor rektangel (s) och sedan göra det i rader, och klippa det som är kvar efter.
 • Ta bort eventuella stora pinnar eller skräp från gräsmattan innan du klipper så att de inte i vägen, skada din gräsklippare, eller skada dig.
 • Ställ klippaggregatet ca 4 inches för skuggiga områden och 3 inches för solljus för att klippa Augustinus gräs. Bermuda gräs ska klippas på runt 1.5 "- 2" för god tillväxt.

Varningar

 • Håll husdjur och barn borta från det område som mejade och operativsystemet gräsklipparen.
 • Välj hörselskydd noggrant. Medan du vill skydda dig från bullret av en gasdriven motor, du vill inte heller vara så avskurna från ljud som du är omedveten om din omgivning. En kvalitet öronpropp set, som erbjuder skydd samtidigt i varningsljud, t.ex. en bil horn eller en person skrika, är perfekt.
 • Läs tillverkarens instruktioner. Förstå klipparens makt, funktion och begränsningar. Förstå sina säkerhetsanordningar, hur de fungerar och hur de bör bibehållas. Förstå hur säker drift är skild från osäker användning.
 • Var särskilt uppmärksam när du drar gräsklipparen mot dig själv att du inte snubblar eller faller och dra gräsklipparen på topp på dig. Hellre än att dra gräsklipparen mot dig, överväga att stå till den icke-ansvarsfrihet sida om klipparen, och sedan gå framåt samtidigt som du drar gräsklipparen bredvid.
 • Alltid bära hörsel-och ögonskydd och tuffa skor under klippningen. När du klipper gräset gör för heta arbeten, undvika frestelsen att bära korta kläder, öppen tå skor, flip-flops eller sandaler, eller göra jobbet utan en skjorta. Professionella produkter för Park och sjukvård experter bära långa arbete byxor och lätta, långärmade tröjor för att skydda dem från makten utrustning, skräp och insekter.
 • Se upp för bladet, det kan skära dig. Om ditt blad blir igensatt med gräsklipp eller annat skräp, inte använda händerna för att frigöra bladet. Istället vänder klipparen av och använda vatten från en trädgårdsslang att lösgöra bladet av en bensindriven gräsklippare.
 • Motordrivna gräsklippare är farlig utrustning. Används felaktigt, kan de orsaka allvarliga skador, inklusive dödsfall.
 • Lyssna på en bärbar musikspelare, som en iPod, medan klippning är ett dåligt val. Medan hörlurar kan blockera ljud, lyssna på en sådan anordning ger, som en mobiltelefon till en förare, en farlig mental distraktion i en tid då total fokus som krävs för att korrekt styra farlig makt maskiner.

Saker du behöver

 • Hörsel-och ögonskydd
 • Grästrimmer
 • Gräsklippning utrustning, däribland tillräckligt med bränsle