Wki

Hur man rengör ett hus

Har du någonsin velat att städa ditt hus? Väl här artikeln kommer att hjälpa dig att komma igång!

Steg

Hur man rengör ett hus. Rengöring glas / speglar.
Hur man rengör ett hus. Rengöring glas / speglar.
 1. 1
  Få igång. Bestäm hur ren du vill att ditt hus ska vara och hur mycket tid du har. Detta kommer att hjälpa dig att bestämma hur du ställer in din städning schemat. Var ärlig mot dig själv om vad du kan göra.
  • Försök att delegera uppgifter. Om du bor med andra människor, borde städa huset inte vara enbart ditt ansvar! Du kan behöva ta på ledarskap genom att inrätta en roterande städning schema, men det är bättre än att göra detta slitsamma arbete ensam.
  • En del människor föredrar att skjuta upp städning så länge som möjligt, sedan har en stor rengöring kampanj nu och då.
  • För den "genomsnittliga" upptagen person (inte ett snyggt freak) det fungerar bättre att göra lite varje dag så att arbetet inte stapla upp, och även har stor-städning dag några gånger i månaden. Vilken stil du föredrar är upp till dig (om du inte har rumskamrater förstås).
 2. 2
  Rengöring glas / speglar. Det är allmänt trott att fönsterputsmedel gör rengöring. Det finns inget substitut för tvålvatten!
  • Först, tvätta dina glas (inklusive fönster och speglar) med en lösning av varmt eller hett vatten, diskmedel och en trasa, svamp eller gummiskrapa. Pulveriserad no-scratch renare fungerar fantastiskt för rengöring speglar, glas, keramik och metaller eftersom det scrubs off hårt vatten rest utan att repa ytan.
  • Torka ytan med en torr luddfri trasa eller luddfri pappershanddukar.
  • Om du vill rengöra glas och vara miljövänliga, rengöra glaset med ättika och vatten, torka med en luddfri trasa och gnugga glaset med tidningen. Inga strimmor! Kontrollera att du använder vissa vinklad fett - det kräver tryck för att ordentligt rengöra glas.
  • Alternativt spraya fönsterputs på en pappershandduk och rengöra glasytan. Glaset renare fungerar som en sköld för att hålla fläckar och damm lätt att ta bort. När missbrukas, kommer glas "renare" lämna ränder.
 3. 3
  Polska möbler. Liksom fönsterputsmedel, är möbelpolish inte avsett att vara en renare. Det kan dock användas för rengöring. Om du vill använda möbelpolish, se till att noggrant läsa etiketter och hitta en gjord speciellt för vad du behöver.
  • Vissa möbler kan hantera vatten, och de som kan bör användas med den tvållösning från steg två. Var noga med att snabbt torka av dessa ytor.
  • Applicera därefter den föreslagna mängden möbelpolish och torka bort enligt anvisningarna. Detta kommer att hålla damm från magnetisering till dina möbler.
 4. 4
  Använda allrengöringsmedel. Var försiktig med allrengöringsmedel. De är inte alltid säkra för alla ändamål du har i åtanke. Se till att noggrant läsa etiketter innan du köper så att de passar dina behov.
  • Blanda inte städare! Använd dem en i taget och följ anvisningarna på etiketten.
 5. 5
  Arbetar utanför. Utomhus aktiviteter kan bidra till att skapa en bättre livsmiljö. Kratta löv bidrar till att förebygga mögeltillväxt som händer i våta klimat efter regn. Kratta regelbundet kommer också hjälpa till att tappa bugg räkna i din trädgård. Kratta kommer också att lämna din trädgård ser snyggt och vårdas och erbjuder mer utrymme för gräset att växa och solljus att nå.
  • Trimning / beskärning Trimma tillbaka växter (häckar, rosenbuskar, etc.) kan hjälpa till att förhindra vatten linjer och smuts på väggarna i ditt hem.
 6. 6
  Gör tvätten med en tvättmaskin eller för hand. Följande är allmänna instruktioner för en tvättmaskin:
  • Först börjar vattnet vid den nödvändiga temperaturen och nivå.
  • Nästa, häll i den nödvändiga mängden tvättmedel där vattnet strömmar.
  • Om du använder sköljmedel, är en stor sak att använda sköljmedel bollar som du häller din mjukmedel i och bara kasta in i början. (Detta gör att du slipper vänta på sköljningscykeln.) Om du använder en, gör detta med diskmedel. Om du sätta dina kläder i första, riskerar du stänker ner dina kläder med färg i dessa vätskor.
 7. 7
  Torkning din tvätt. Sättet du överföra dina kläder i torktumlaren kan påverka hur de kommer ut. När hela tvättprogrammet är färdigt, skaka för att ta bort vridning av tyget och de tunga rynkor sedan slänga in i torktumlaren. Denna process kan bidra till att förebygga rynkor och hjälper dina kläder att torka mer effektivt. Det hjälper också till att tömma torktumlaren medan kläderna är fortfarande varmt.
 8. 8
  Rengör golvet.
  • Dammsugning är det mest effektiva sättet att städa upp allt damm och annat löst skräp som samlas på golvet (och det är praktiskt taget en daglig nödvändighet när du har kasta husdjur). Om du alltid skjuter dammsugning, prova att använda en torr mopp (i microfiber typ fungerar bra) om du har kakel / trägolv.
  • Du kan använda en matta sopmaskin (icke-elektriska maskin du driva som har borstar på undersidan) om du har matta. Båda innebär mindre krångel än att få ut det vakuum och kommer att låta dig gå längre mellan dammsugning.
 9. 9
  Tvätta ditt golv. Några nya och innovativa substitut för moppning kan vara till hjälp, men de är fortfarande inget substitut för en bra trasa mopp för att bli av med påklistrade grime.
  • Om du har kakel eller texturerat golv, kommer ingenting annat få smuts ur sprickor och fördjupningar.
  • Det finns ett stort antal alternativ för rag moppar. Rag moppar med riktiga tyget skrubba bättre och håller längre än moppar med en svamp. Med en bra trasa mopp, är en sak garanterat, när du använder en liten armbåge fett, kommer ditt golv ser fantastisk ut. Använd varmt vatten och lämpligt rengöringsmedel för golv (igen, läs etiketterna).
 10. 10
  Diska. Dessa sparar en hel del arbete när du använder dem rätt. Diskmaskinen fungerar bäst när du laddar den helt och köra det direkt efter att du använder dina rätter.
  • Stora saker som grytor och pannor är oftast bäst handtvättas eftersom de inte passar väl i diskmaskinen.
  • Rätter slits snabbare när tvättas med maskin än för hand eftersom diskmaskinen tvål är slitande, så släktklenod porslin, fina glas vin, och andra riktigt ömtåliga saker bör noggrant handtvättas istället.
 11. 11
  Handtvätt rätter: Det är mycket lättare att tvätta dina rätter, om du gör det rätt när du använder dem, kommer du sällan att behöva suga något eller skrubba hårt eftersom maten juicer inte kommer att ha en chans att torka och härda.
  • Bara fukta din svamp eller skrubber borste med varmt vatten, spruta på lite diskmedel, torka varje maträtt (båda sidor!), Och skölj noga med varmt vatten.
  • Om du använder den blötläggning metoden, föreställa detta: en hink med brunt vatten med smuts, fett, matrester, miljontals bakterier, och en massa andra saker som kommer upp dina smutsiga rätter. Nu vet du hur äckligt (och ohälsosamma) att blötläggning vatten kan vara. Om du behöver dra en gryta som har bakat-on gunk för tio eller femton minuter, det är okej, men när du kan, är det oftast bättre att bara diska snabbt och undvika blötläggning.
  • Hursomhelst du gör det, placera noggrant sköljas rätter i en ren torkställning och låt lufttorka.
  • Var noga med att låta din pensel, svamp och handduk torr mellan användningarna för att hålla dem från att samlas bakterier också (se tips nedan).
 12. 12
  Fighting loppor. Ditt bästa försvar mot loppor är din dammsugare! Förutom att inte ha mattan, är det. Mattan är en grogrund för loppor (för att inte nämna alla andra saker det är bra för att hålla). Om du har husdjur, vakuum dagligen. Detta kommer att hålla dem borta från den plats de är framgångsrika i avel, där det finns sällskapsdjur och mänsklig ilska.
  • Att döda loppor utan att använda gifter, efter varje dammsugning, strö borax på dina mattor och låt den arbeta sig in i mattunderlag. Du behöver aldrig loppor i huset om du gör detta. Du hittar Borax i tvättmedel området livsmedelsbutiker, oftast på översta hyllan.
 13. 13
  Gå igenom ditt hus och fyll eventuellt kvarvarande rum-specifik rengöring behövs. Dessa inkluderar:

Tips

 • När du rengör, gå runt huset med en plastpåse och en tvättpåse. Detta gör att du kan plocka upp när du går och kommer inte att behöva gå fram och tillbaka.
 • Arbeta uppifrån och ner, om det alls är möjligt. Du vill inte vakuum och sedan få smulor över golvet, eller damm botten av något och knacka mer damm ner när du arbeta dig upp på de tidigare rengjorda områdena.
 • Använda omaka strumpor för dina möbler duster är perfekt och kan spara pengar. Gamla t-tröjor kan skäras i trasor, alltför.
 • Gör en vana av att sätta saker tillbaka där de hör hemma efter användning.
 • Kasta inte din svamp i med disken medan de torkar. Din svamp är kraftigt nedsmutsade med bakterier och bakterier. Om du har en diskmaskin, kan svampar rengöras genom att tvätta dem med dina rätter. Det är mycket viktigt att ersätta svampar ofta. Glöm inte att skölja dem i varmt vatten, vrida ur dem. Sterilisera din svamp genom att zappa den i en minut i mikrovågsugn. Kontrollera din svamp är våta innan microwaving det! Inte väter det första kan starta en brand. Det behöver inte vara drypande våt, är fuktigt bara bra.
 • Diskmedel är ett utmärkt sätt att bli av med avskum i botten av badkaret, precis som det skär fettet bort dina rätter! Fortsätt sedan rengöra som vanligt med Lysol eller andra antibakteriella rengöringsmedel.
 • Rengör så att du kan dammsuga, sopa och torka alla rum tillsammans så att ditt varmvatten inte blir kallt och du behöver inte gå från en uppgift till en annan.
 • Många svär vid ett skrynkligt boll av tidningen för användning med din fönsterputs (istället för pappershanddukar).
 • Tvätta inuti kylskåpet med bikarbonat för att bli av med alla dofter.
 • Bär en caddie med dig när du rensar. Detta gör det lätt att nå för de saker du behöver och kommer förmodligen att spara din rygg en hel del stress!
 • Om dina vänner är villiga att hjälpa till, kan rengöring med vänner hjälper fördriva tiden, och ge dig någon att prata med när du städar huset.
 • Om du rengör du kanske vill städa vardagsrummet först eftersom folk ser den levande typiskt innan resten av inredningen.

Varningar

 • Vissa städare är inte säker för din hud, linoleum golv, trägolv, ytor och många saker. Detta kan inte nog betonas, läsa etiketter. Det tar bara en sekund, men kan spara hundratals dollar i händelse av ett misstag. Om du har läst etiketterna och fortfarande är osäker, testa på en undanskymd yta först.
 • Se till att din svamp är fuktig innan du placerar den i mikrovågsugn. Också vara försiktig med hanteringen av svampen efter att den varit i mikrovågsugn eftersom det blir varmt!
 • Blanda ALDRIG rengöringsmedel! Att göra detta kan skapa mycket farliga kemikalier. Använd dem en-på-en-gång och följ säkerhetsföreskrifterna på etiketten.

Saker du behöver

 • Fönsterputsmedel.
 • Möbelpolish.
 • Badrum renare.
 • Diskmedel.
 • Hushållspapper, trasor, tidningar eller svampar.
 • Upbeat musik som du väljer att göra rengöringen mycket roligare! Tillval
 • Glöm inte om andra medlemmar i hushållet. De kan hjälpa till att städa också! Tillval
 • Stämningen att städa ditt hus