Wki

Konsten att njuta av rengöring ditt hem

Denna artikel är avsedd att hjälpa dig att få till den bästa sinnesstämning att göra rengöring ditt hem verkligen roligt snarare än en rutin som du följer eftersom det måste göras. Det är en metod som inte kräver någon stam eller smärta men mycket att vinna! Denna metod kommer också att få dig i bättre fysisk form och hjälpa till med kroppshållning problem.

Steg

Konsten att njuta av rengöring ditt hem. Glöm att du måste fylla i en viss del av hushållsarbetet i någon tid.
Konsten att njuta av rengöring ditt hem. Glöm att du måste fylla i en viss del av hushållsarbetet i någon tid.
 1. 1
  Glöm att du måste fylla i en viss del av hushållsarbetet i någon tid. Ta bort alla klockor från din arbetsplats!
 2. 2
  Fokusera inte på att få en uppgift gjort. Fokusera på din andning och låt ditt sinne att "driva". Håll i några tankar och tillåta några besvärande eller oroande tankar att passera genom ditt sinne - men inte ge dem någon energi.
 3. 3
  Fortsätt att andas på ett avslappnat sätt och böj som om det är första gången du har böjd, vilket gör att dina muskler att sträcka och är fullt medveten om den fysiska känslan av stretching din kropp istället för att flytta i obekväma ställningar för att få jobbet gjort snabbare.
 4. 4
  Börja fokusera mer på det arbete du faktiskt gör. Istället för dreading de uppgifter som ligger framför minns trevliga minnen av nära och kära i rummet som du rengör. Detta kommer att göra ditt jobb så mycket roligare när du städa mässar gjorda av andra som lever med dig.
 5. 5
  Lägg alla försändelser i olika behållare för olika destinationer, t.ex. barn sovrum. badrum, kök, etc. verkligen titta på de objekt som du hittar och försöker minnas var den kom ifrån. Om det var en present säga tack i ditt sinne till den person som gav den!
 6. 6
  Börja damma uppifrån och arbeta dig nedåt.
  • Håll fötterna på golvet nådde så högt du kan utan att gå på tårna. Din kan försiktigt röra på tårna om du inte kan nå ett område efter att du har sträckt till din förmåga när du står plant foten. Låtsas att du är ett litet barn som sträcker för första gången utan att anstränga. Flytta som om det är första gången du har flyttat, med fokus på känslan fullt levande. Du borde börja vakna muskler som kan ha varit spända i det förflutna och är stela. Fortsätt att andas på ett avslappnat sätt och låta luften försiktigt in genom näsan och andas ut långsamt ur munnen.
 7. 7
  Börja på golvet.
  • Sopa eller dammsug mitten av rummet. Du kommer att upprepa detta senare så bara få majoriteten av smutsen för nu.
  • Flytta möbler till mitten av rummet. Flytta inte tunga möbler med hast! Stick din bak ut så långt du kan och använda några rumpa makt! Så många människor misslyckas med att fullt ut använda den största muskel i kroppen - gluteus maximus! Glöm inte att hålla andas! När du drar en stor eller tung post bly med din bak. Förvara inte du tillbaka böjd och har axlarna bakåt så långt som möjligt.
  • Börja torka trä trim med en fuktig trasa i varje hörn. Se hur långt du kan böja utan att anstränga när du torkar damm från träslöjd. Fortsätt runt i rummet tills du har dammat alla trim.
  • Sopa och fuktig mopp eller dammsug de områden som normalt omfattas av möbler. Låtsas att det är första gången du har gjort dessa uppgifter och fokusera på hur du rör dig. Nå bara så långt du kan med kvast, mopp, eller vakuum med armarna. Håll din torso stå rakt och flytta fötterna om du behöver nå längre än armarna tillåter. Vid bockning för att sopa damm i sopskyffel, låt din rumpa så högt upp i luften som det kan gå. Fokusera på att känna en sträcka i dina hamstrings. Låt dina knän att böjas något om det är mer bekvämt.
  • Flytta möbler på plats med rumpan metoden med andning avslappnad. Nu kan du verkligen sopa och fuktig mopp eller dammsug mitten av rummet med hjälp av de metoder som tidigare beskrivits.
 8. 8
  Stå i mitten av rummet, ta ett djupt andetag, och titta på det arbete du har åstadkommit utan att någonsin anstränga eller förlora din andedräkt!
 9. 9
  Spela din favoritmusik medan rengöring, och försöka hitta en favorit val som du lyssnar på enbart vid rengöring. Detta kommer att göra städningen roligare och underhållande.
 10. 10
  Tänd ett doftljus eller använda aromaterapi vid rengöring, och tillämpa parfymerade rengöringsmedel för trä och möbler, där så är lämpligt.
 11. 11
  Rengör i 15 minuter varje morgon och en annan 15 minuter varje kväll för att se till att en minimal av hög standard upprätthålls. Rengöring regelbundet förhindrar uppbyggnad av städning som blir ännu mer komplicerat och betungande att ta itu med.
 12. 12
  Gör en lista på rengöring aktiviteter i den ordning du räknar gör dem. Se listan när vid en punkt av förvirring över vad man ska göra härnäst. Detta håller energin flödar och rengöring i aktion.
 13. 13
  Gör något speciellt att fira din rengjord hem. Ha en speciell middag med musik och ljus för hela familjen, eller gå och lägga sig ner och läsa eller göra något annat roligt aktivitet för en inställd tidsperiod.
 14. 14
  Sjung och le medan rengöring. Öva sjunga din favoritlåt vid rengöring, även om du inte vet hur man sjunger. Det kan lysa upp din sprit och gör rengöringen mindre betungande.
 15. 15
  Överväga att titta in feng shui böcker om hur du gör ditt hem ännu vackrare. Även om du har en nedgångna hem, kanske investera i några kreativa idéer ta fram en skönhet i ditt hem som gör att du trivs under sitt tak. Färg och dekoration kan lägga till upplevelsen av att vara hemma, vilket gör det som en flykt.
 16. 16
  Vet att messiest person kan bli en städad hemmafru med rätt dagliga disciplin. Du kan förvandla ditt hem och emotionell känsla av välbefinnande genom att göra din omgivning bekväma och rena.
 17. 17
  Köp förvaringslådor för oanvända objekt och lagra dem bort. Kasta ut, eller ännu bättre, donera till välgörenhet, gamla kläder objekt och varor som du inte längre använder eller behöver. Kategoriserar objekt i ditt hem till förvaringslådor och hålla dem utom synhåll.
 18. 18
  Investera i doftande rengöringsmedel, luftrenare och aromaterapi tvål skålen. Dessa gör rengöringen ännu mer av en njutbar upplevelse.
 19. 19
  Lagra alla dina rengöring leveranser tillsammans i en hink. När du har alla dina rengöringsmateriel tillsammans på ett ställe, blir rengöringen mycket mer effektiv uppgift att utföra.
 20. 20
  Köp tillräckligt maträtt trasor så att du kan byta disktrasa efter varje dag är värt diskning. Du kan köpa ny maträtt trasor eller helt enkelt skära upp gammalt material i fyrkanter och förvara dem under diskbänken för ändamål diskning.

Saker du behöver

 • Rengöring leveranser
 • Broom eller vakuum
 • Fuktig disktrasa
 • En tydlig och villig själ