Wki

Hur man stänger en påse chips genom att vika det

Party time efterlyser marker (chips) och dip. Öppna ett par påsar med olika marker att doppa är en bris. När det gäller att städa upp tid, finner vi att vi är kvar med alltför många öppnade chip väskor, och inte en påse klipp i huset för att täta dem med. Lämnar dem delvis öppna kommer att göra marker inaktuella innan vi får äta dem igen. Lyckligtvis finns det ett sätt att vika spånsäck så att du aldrig kommer att ha detta problem igen och kommer att hålla markerna så färsk som den dagen du köpte dem.

Steg

Hur man stänger en påse chips genom att vika det. Jämna ändarna så att de är släta, plana och lufttätt.
Hur man stänger en påse chips genom att vika det. Jämna ändarna så att de är släta, plana och lufttätt.
 1. 1
  Jämna ändarna så att de är släta, plana och lufttätt. Lämna inte någon luft inuti chipet väskan, eftersom detta kommer att orsaka dem att gå unken oavsett hur väl du försegla påsen.
 2. 2
  Vik väskan. Använd båda händerna och vik den öppna änden ner ungefär en tum (2,5 cm). Rulla inte.
 3. 3
  Tuck påsen. Tuck varje vikt ände under så du håller plattas ut och vika igen. Fortsätt på detta sätt tills du når precis ovanför området av flisen.
 4. 4
  Platta ut det. Platta luckan med händerna och vik hörnen mot mitten. Det spelar ingen roll vilken väg du viker dem, här visas de vikta mot den rullade sidan, men du kan också vika ifrån valsen.
 5. 5
  Gör en ficka. Samtidigt vikta hörn, rulla till slutet och vik den över hörnen så att det blir en tight ficka eller huva som håller ändarna i.
 6. 6
  Testa det. Kontrollera genom att vända påsen upp och ned. Det är tät och lätt att öppna nästa gång du behöver använda den.

Tips

 • De snyggare och stramare dina veck, den färskare dina marker.
 • Kontrollera att du jämna varje veck, avlägsna luft från det avsnitt du vänder ner.
 • Kan ta praktiken. Fortsätt att försöka (över en skål) eftersom detta kommer att komma väl till pass.

Varningar

 • Lämnar luften inuti gör marker inaktuella. Lämna inte luften inne med någon påse av denna typ (pretzels, spannmål, kakor).
 • Var försiktig när du testar din vikning, du inte vill att dina marker för att hamna på golvet!
 • Denna metod fungerar inte på böjliga påsar (som påsar). Den kommer att arbeta på folie och papperspåsar, och på vissa plastpåsar, men bara om de är mycket hård.