Wki

Hur man skapar ett grönt hotell


Om du kör ett boende företag, oavsett om det är ett hotell, motell, bed and breakfast, loge, resort eller annan typ av gäst anläggningar, vilket gör din verksamhet mer hållbar är en bra affär val. Program som Det Naturliga Stegets Organisationen har redan visat hur införande hållbara metoder förbättra affärsresultat och hjälper till att skydda den lokala miljön.


Många kunder lockas till miljövänliga hotell metoder och många av de metoder kan spara ditt företag pengar och göra den mer effektiv, en win-win resultat. Den här artikeln ger några starter förslag på grönare ditt boende företag.

Steg

Hur man skapar ett grönt hotell. Återvinn dina gamla sängar och madrasser.
Hur man skapar ett grönt hotell. Återvinn dina gamla sängar och madrasser.
 1. 1
  Återvinn dina gamla sängar och madrasser. Det kommer att sänka dina kostnader nere, skapa en konkurrensfördel, intressera dina gäster, och spara miljön. Det tar över 20 år för en madrass för att bryta! Se till att det företag som återvinner sängar och madrasser som faktiskt gör det och inte bara skickar delar av det till deponi. Tips: Wow! Kontraktet är en branschledare som återvinner och ersätter gamla sängar och madrasser med 100% återvinns.
 2. 2
  Starta ett program linne återanvändning i alla rum. Det är nu vanligt i många hotell och är en kostnadsbesparande, vattenbesparing och tidsbesparande åtgärd som fungerar bra. Många kunder använder sig av möjligheten att hänga upp sin handduk istället för att kasta den i badet omedelbart för byte. Placera skyltar i dina rum som indikerar att programmet är i drift, gör antingen din egen eller har dem utskrivna lokalt. Det finns också webbsidor som kommer att sälja färdiga skyltar.
 3. 3
  Spara vatten. Det finns flera sätt att minska vattenförbrukningen i varje rum. Vissa inkluderar:
 4. 4
  Spara energi. Minska energianvändningen minskar dina bränslekostnader, så det är sunt förnuft. Här är några sätt du kan uppnå detta:
  • Byt till LED (Light Emitting Diode) belysning för att minska elanvändningen. Lysdioder har lägst klimatpåverkan, sista 5-20 gånger längre, och är säkra (kompakta lysrörslampor alla innehåller kvicksilver, ett farligt heavy metal) på rummen, foajéer och korridorer. Använd sensorer och / eller timers för områden som sällan används.
  • Utbilda din personal att släcka lampor och stänga ned uppvärmning / luftkonditionering när rummen är lediga. Även under sommarmånaderna, för att stänga draperier.
  • Använd dagsljus uteslutande i din lobby, bar och restaurang för så mycket av dagen som möjligt. Överväga att installera takfönster om det behövs.
  • Montera fönsterfilm till lägre värme-och kylbehov och minska bländning på rummen.
  • Byt exit skyltar med ljus (LED) Emitting Diode exit skyltar.
  • Köp "Energy Star" apparater där det är möjligt. I Europa, se Energy Star For Hospitality webbplats. Den ger detaljerad information om apparater energisparande och övervakningssystem.
  • Byt ut gamla tvättmaskiner med både vatten-och energibesparande modeller.
  • Om hotellet har en pool och / eller bubbelpool, installera en sol vatten värmesystem och använda pool och badtunna täcker när poolområdet är stängd.
  • Använd ett energiledningssystem (EMS) för att knyta i luftbehandlingsaggregat, VVS och belysning för att förhindra konditionering utrymme när det inte är nödvändigt. Byt elektriska paket terminal luftkonditionering (PTAC) enheter med effektivare värmepumpar eller andra geotermisk teknik. Samråda med externa källor för att utvärdera hela systemet vid byte större mekanisk utrustning (t.ex. kylaggregat, vattentorn, etc). Ofta kan detta leda till nedskärningar och andra möjligheter för att minska både den initiala investerings-och driftskostnader.
  • Använd ordentlig isolering och reflekterande taktäckningsmaterial.
 5. 5
  Övervaka, registrera och Post av energi-och vattenanvändning. Göra reparationer eller ersätta utrustning när ränteförändringar indikerar problem. Inkludera filterbyten, rengöring av batteri, termostat kalibrering, och justeringar spjäll i din löpande underhållsplan.
 6. 6
  Köp i bulk. När det är möjligt, köper mat och gästartiklar i bulk (dvs, använd påfyllningsbara hår och hud automater vård). Detta sparar extra resor och förpackningar.
 7. 7
  Återvinn. Återvinn din hotellets avfall i kök, rum, matsal etc. Det finns flera sätt som du kan uppmuntra gäster och personal att återvinna:
  • Ge korgar rum på återvinning för tidningar, vitt papper, glas, aluminium, kartong och plast.
  • Ge återvinningskärl både i allmänna utrymmen (dvs. vid poolen), i köket, och i back office (inklusive en vid varje skrivbord) för att göra återvinningen så enkel som möjligt.
  • Köp kontor och gäst produkter rekreationsområden som innehåller återvunnet material. För företagsförteckningar i norra Europa, tillgång till och / eller återvunnen plast produkt katalogen.
  • Använd returpapper (med hög återvunnet material) som är antingen oblekt eller blekt med en klorfri process. Minimera mängden papper som används för varje gäst (dvs. minska pappersformat av fakturor, etc.). Skriv ut med sojabaserad bläck.
 8. 8
  Köp ekologiska, rättvisemärkta, grymhet-fria produkter gästers rekreationsområden möjligt. Gör klart att du stöder sådana produkter och försöka få dessa produkter inom en rad olika produkter, till exempel:
  • sängkläder och gäst klädnader
  • hår-och kroppsvård
  • kaffe, te och choklad, etc.
 9. 9
  Rent grönt. Använd icke-toxiska eller minst giftiga rengöringsmedel, rengöringsmedel, målarfärg, bekämpningsmedel etc. i hela hotellet. Se till att alla kemikalier förvaras säkert i ett väl ventilerat utrymme.
 10. 10
  Få gästerna motiverade att använda gröna transportalternativ. Ge dina gäster med cyklar, promenader kartor och information om kollektivtrafik.
 11. 11
  Undvik engångsprodukter eller kasta bort användbara föremål. Engångsprodukter fylla upp deponier och skapa skräp på din fastighet. Det finns lämpliga alternativ:
  • Ge återanvändbara föremål såsom tyg servetter, glas koppar, keramiska rätter, etc. med all mat och dryck tjänster.
  • Ge glas koppar och keramik muggar (i stället för plast) i rummet drycker. Placera koppar och muggar upp och ned på papper tallriksunderlägg (istället för att täcka öppningen med ett plastomslag).
  • Donera matresterna till en lokal ideell organisation och / eller använd en kompostbehållare.
  • Donera överblivna gäst bekvämligheter, gamla möbler och vitvaror till välgörenhetsorganisationer.
 12. 12
  Försök grön matsal. Om ditt hotell har en restaurang, överväga övergår den till en certifierad grön restaurang. Köp ekologiskt, lokalt odlade livsmedel och / eller växt en ekologisk trädgård för att erbjuda färskvaror för dina gäster.
 13. 13
  Trädgård med hänsyn till skyddet av ekosystem och vattenbesparande. Växla till torka resistenta inhemska växter i trädgården områden. Ersätt mejade landskapsarkitektur med infödda marktäckare.
 14. 14
  Skapa ett incitamentsprogram för att uppmuntra din personal. Programmet bör utformas för att uppmuntra deltagande i och förbättra på miljövänliga metoder.
 15. 15
  Ge rabatter till eko-orienterade grupper. Erbjuda rabatterade priser till hållbara levande / miljöorganisationer som vill bo på och / eller hålla möten på ditt hotell.

Tips

 • När du gör konstruktion eller projekt ombyggnad i Europa, kontakta oss Green Building Council för att lära sig om de nationellt accepterade standarder för gröna byggnader (kallas LEED). Köp tidigare använt eller återvunnet-innehåll som möjligt.
 • Om tillgängligt, schemalägga en energibesiktning via din lokala energileverantör.
 • Använd ett miljövänligt webbhotell företag för hotellets reklam. Annonsera din gröna hotell på världsomspännande nätverk som främjar miljövänligt boende.
 • Om ditt hotell har en presentbutik, överväga att köpa rättvisemärkta produkter. Leta på nätet för grossister.

Saker du behöver

 • Återvinningsprogram
 • Energieffektiva apparater
 • Incitamentsprogram för anställda
 • Skyltar för gästerna att följa och lära sig om hotel praxis
 • Rättvis handel och miljövänliga inköpta produkter