Wki

Hur man rengör en patron typ filter pool

Ovan mark ger ett mycket roligt och motion på sommaren, men behålla dem kan vara en dyr sak. För dem som vill spara lite pengar, eller helt enkelt minska avfallet, rengöring, snarare än att köpa en ny är ett alternativ.

Steg

Hur man rengör en patron typ filter pool. Köp kvalitet patron typ.
Hur man rengör en patron typ filter pool. Köp kvalitet patron typ.
 1. 1
  Köp kvalitet patron typ Dessa kommer att ha en veckad glasfiber matta eller syntetiska filtermedia, inte papper. De rengöringsmetoder som beskrivs här kommer att orsaka billiga medier för att bryta ner, lämnar filtret värdelös.
 2. 2
  Kör systemet med filter som vanligt. När den blir smutsig, ta bort den ur-filter.
 3. 3
  Skölj eventuellt skräp från filtret med en trädgårdsslang och spraymunstycke före filtret torkar efter att du har tagit bort det. Torkning kommer att tillåta den uppsamlade skräpet att ställa in filtermediet, vilket gör det svårare att ta bort senare.
 4. 4
  Låt filtren torka ordentligt, helst i solsken, har som effektiva algaecidal egenskaper.
 5. 5
  Skaka eller använd en luftkompressor för att avlägsna lösa partiklar från filtrets tyget. Detta kan göras genom att trycka på den på en yta, borsta med en styv pensel eller annat sätt. Observera att detta steg är en förberedelse för själva rengöringen, så att få det perfekt är inte nödvändigt.
 6. 6
  Spara filter som du normalt skulle kasta i papperskorgen tills du har flera att rengöra. Eftersom rengöring innebär att man använder chlorinizer och tar tid, städning enskilda filter är inte effektiv. En fem liters plast färg hink kommer att hålla ca 5 typ C.
 7. 7
  Förbered en stor hink med ett tättslutande lock för att suga dina filter. Använd en lösning av en del pool klormaskin till 6 delar vatten. Sänk filtren i denna lösning, placera sedan locket på hinken.
 8. 8
  Låt filtren i blöt för att döda eventuella mikroorganismer som fastnar i filtret medierna, och att bryta ner eventuella organiska föroreningar. En dag är bra början, men 3 till 5 dagar kommer att ge bättre resultat.
 9. 9
  Ta bort filtren och skölj i en hink med rent vatten. Skaka filtren genom att hålla dem vid en ände, och dunking dem raskt in och ut i sköljvattnet. Du bör se ett moln av sköljda föroreningar som kommer från filtret.
 10. 10
  Häng eller placera filtren i starkt solljus och låt dem torka ordentligt. Någon mer smuts som fastnar på ytan av filtret bör borstas bort, med hjälp av en styv borst färg eller delar rengöringsborste.
 11. 11
  Täta hinken du blötlägga filtren i när den inte används så att du inte behöver lägga extra chlorinizer varje gång du rengör filtren. Vissa sediment ansamlas i botten av denna hink, men det påverkar inte användbarheten av lösningen.
 12. 12
  Blanda en lösning av saltsyra och vatten för att lösa mineraler som ackumuleras i filtermediet, minska nivån vatten kan passera genom filtret. Använd en annan ren hink med lock som sluter helt tätt. Lägg cirka 2/3 av en hink med rent vatten och sedan försiktigt hälla i tillräckligt saltsyra för att ge dig en 1 del koncentrerad saltsyra och 10 delar vatten lösning. I en typisk 5 liters hink, innebär detta ca 3 liter vatten till 1 1/2 liter syra.
 13. 13
  Blötlägg dina filter i den sura lösningen tills det slutar bubbla. Bubblorna är en indikation syran reagera med mineralfyndigheter, och när den bubblande har slutat, bör de mineraler skall upplösas.
 14. 14
  Täta denna behållare när du är klar med det. Om du håller dina behållare förseglas tätt, kommer de kemikalier (antingen syran eller chlorinizer) försvagas inte och kan återanvändas flera rengöringar. Att låta behållarna förblir öppen kommer att tillåta klor avdunsta ur din lösning, gör den oanvändbar i en kort tid.
 15. 15
  Skölj de sura rengjorda filter med mycket friskt vatten och sedan låta dem torka, skaka kvarvarande samlats smuts från veck, och de är redo att antingen gå vidare till klor blötläggning, eller om detta steg har följt klor blötläggning, de är redo för återanvändning i din pool.
 16. 16
  Återanvänd dina rengjorda filter.

Tips

 • Kassera filtren som skadas eller försämras till den grad att de inte längre filtret effektivt.
 • Med hjälp av en 5% saltsyra-lösning för att avlägsna kalcium deponeras i filtermediet kommer att öka filtrets prestanda om höga koncentrationer av mineraler finns i din poolvattnet.
 • Förvara filtren i en plastpåse eller annan behållare när de rengörs för att hålla insekter från att göra ett hem i dem.
 • Pool filter rengöringskemikalier marknadsförs speciellt för rengöring av filter patron typ, men kostnaden är ganska hög med tanke på deras resultat.
 • Filter kan sättas igen mycket snabbare vid användning reningsanordning i poolen vatten, eftersom denna produkt kommer att få partiklarna som moln vattnet ska fastna lättare i filtermediet.
 • Ta bort och rengör eller byt ut filtret på en regelbunden basis.
 • Avlägsna den uppsamlade smutsen från filtret i etapper, ta bort så mycket som möjligt i varje steg. Bara knacka eller borsta filtret efter det har torkat i solen kommer att minska mängden organiska föroreningar som måste brytas ned i cholrinator blöt.
 • Behåll din kemi poolvatten att minimera de organiska föroreningarna i vattnet, vilket gör filtret jobb mycket lättare.
 • Kontrollera att filtret / pumpen fungerar korrekt innan du använder eller tillsättning av klor eller andra kemikalier till poolen.
 • För rengöring av filter i pooler där ett stort antal människor simma, och lotion solbränna eller annat material kan ansamlas, med ett diskmedel lösning blötläggningsmedlet filtret kan ge bättre resultat.
 • Du kanske vill bara få ett nytt filter istället för att återanvända det.

Varningar

 • Det organiska materialet fångas av filtret kan vara irriterande, så förhindra inandning och exponering för damm när du tar bort den antingen med en borste eller genom att blåsa med tryckluft.
 • Lösningen av chlorinizer du ned filtren i är mycket stark. Stänk inte på kläder, och håller skopan förseglas tätt och oåtkomligt för barn.
 • Var försiktig när du häller antingen flytande chlorinizer eller saltsyra. Lägg kemikalien till vattnet, aldrig vatten till koncentrerade kemikalier, och undvika direkt kontakt med huden.

Saker du behöver

 • Pool filter till att börja med.
 • En hård borste.
 • En stor hink med ett lock som sluter tätt.
 • En dammsugare eller kompressor (tillval).
 • Flytande chlorinizer
 • Saltsyra (tillval)
 • En vattenslang med ett sprutmunstycke