Wki

Hur att spara vatten när du gör rätter

Med varje måltid kommer en stapel av smutsig disk. Det finns ingen anledning att köra varmvatten full gång, håller varje platta för att skölja den under varmt vatten skitkul för en minut innan produkten släpps plattan i diskmaskinen. Ta en bit av försiktighet när diska och skära ned på din vattenanvändning.

Steg

Hur att spara vatten när du gör rätter. Skrapa fast (ben, peeling, smulor, och överblivet godbitar) till papperskorgen eller (om de är vegetabiliskt material som vattenmelon rinds) den.
Hur att spara vatten när du gör rätter. Skrapa fast (ben, peeling, smulor, och överblivet godbitar) till papperskorgen eller (om de är vegetabiliskt material som vattenmelon rinds) den.
 1. 1
  Skrapa fast (ben, peeling, smulor, och överblivet godbitar) till papperskorgen eller (om de är vegetabiliskt material som vattenmelon rinds) den. Du kan oftast använda de redskap som användes för att äta.
 2. 2
  Samla alla rätter tillsammans nära diskhon. Att ha dem alla i en stapel kommer att spara tid, och tid sparas medan vattnet är igång är vatten sparas.
 3. 3
  Skölj bara vid behov. Oavsett om du tvättar för hand eller i diskmaskin, kan du behöva göra mindre förspolning än du tror. Experiment för att ta reda på hur lite du kan komma undan med. Det kan också spara lite tid, att inte behöva hantera varje maträtt flera gånger. Helst skrapa stora saker utanför en skål och placera den antingen i dishpan eller i diskmaskin.
  • Känna gränserna för din diskmaskin, om du har en. Vissa diskmaskiner kommer att få bort det mesta intorkade gunk, speciellt om du använder ett bra rengöringsmedel. Om du har en diskmaskin och det är denna typ, kanske du bara behöver fördiska mycket tung inbrända gunk och protein som kokas till skålen.
 4. 4
  Kör den kortaste diskmaskinen cykel som kommer att rengöra rätter tillfredsställande. Prova de olika knapparna och cykler på din diskmaskin med medelhög smutsad disk. Börja på den kortaste och arbeta upp.
 5. 5
  Tvätta fulla maskiner. Om du fyller en diskmaskin, lägga till så många rätter som kommer att passa bekvämt och få ordentligt ren. Lämnar överskott utrymme i varje last betyder bara fler laster. Packa inte dem till den punkt där de inte får tillräckligt med vatten för att få rent.
 6. 6
  Diska för hand genom att placera en stapel i taget i en dishpan och fylla det med varmt tvålvatten. Använd detta vatten för så många rätter som möjligt, så länge det är fortfarande varmt och diskmedel. Låt dem ligga och dra några minuter för att mjuka upp gunk. Då swish dem med en borste, skål mopp eller disktrasa. Stapla disken är undan, men låt dem inte torka ut.
  • Överdriv inte på diskmedel, heller. Använd bara tillräckligt för att hålla vattnet med diskmedel med oavsett mängden fett är på disken. Börja med bara lite och lägga till mer om du behöver.
 7. 7
  Skölj disken i en separat skål med varmt till hett vatten - Detta kommer att hjälpa att disken torkar och sparar vatten. Ändra vattnet i skålen när det krävs. # Lufttorka, om möjligt. Detta handlar inte om att spara vatten så mycket som sparar energi och tid. Diska för hand, kan du stapla dem i ett diskställ. En bricka undertill kommer att hålla vattnet från att droppa över räknaren. I en diskmaskin, välj lufttorka cykeln och lämna dörren knäckt öppna lite efter cykeln körs vid behov.

Tips

 • Behåll din diskmaskin. Och samtidigt hålla den i gott skick inte kan spara vatten direkt, kommer det rent bättre på samma mängd vatten och spara tid och sköljning.
 • Om någon i ditt hushåll tenderar att lämna vatten rinnande, börja med att påminna dem att inte. Om du kan göra det utan att provocera ett argument, stänga av vattnet för dem ett par gånger. De ska få poängen.
 • Do dawdle inte. Om vattnet är igång, flytta höger längs. Stäng av den så fort du är klar med detta steg. Dessutom, vem vill hänga diska? Om du använder skålen metoden, det finns absolut ingen anledning att hålla vattnet rinnande. Det är bäst att ha en skål som sitter inne i en andra sjunker om det finns någon, eftersom den använder mindre vatten och låter andra rätter som ska sköljas eller vätskor som skall hällas i avloppet.
 • Överväga att installera en strömningsbegränsande luftare i diskhon där du gör rätter. Finns på de flesta järnaffärer och vvs butiker leverans, dessa enkla och billiga apparater skruva rätt in i kranen och begränsa den maximala vattenflödet. Om du känner någon som inte kan tyckas att sluta köra vattnet på full blast, kan du fortfarande full blast flöde mindre vatten.
 • Diskmaskiner kan använda en måttlig mängd vatten, eftersom de recirkulera vatten när det är pumpat in inte köra en längre cykel än du behöver.

Varningar

 • Få disken först rengöra och spara vatten sekund. Det är inte extra vatten om det är nödvändigt för att säkerställa hälsa och hygien.

Saker du behöver

 • Smutsad disk.
 • En diskbänk / diskmaskin.
 • En andra plast sköljlåda
 • En ren trasa / tvål / svamp.