Wki

Hur man bygger en solpanel

Är du kämpar för att budgeten dina pengar på grund av massor av betalningsförpliktelser? Onekligen är detta inte en lätt uppgift att göra med tanke på att du verkligen behöver köpa dina grundläggande behov som mat, vatten, kläder och mycket mer. Omvänt, måste du också spara för framtida behov såsom problem akuta sjukvårdsinsatser, reparation av skadade hushåll bekvämligheter, el och vatten räkningar, och mycket mer. Dessa pengar materia är ganska knepigt att reda ut. Men bara komma ihåg att, "Om det finns ett problem, kommer det alltid att finnas en lösning."

Ett sätt att få en praktisk ekonomisk budget, medan catering till alla primära och sekundära behov är genom att utöva extra handkraft och modifiera. Till exempel kan du skapa hemgjorda solpaneler som använder billiga material. Dessutom är en solpanel en anordning som används för att samla energi från solen. Denna enhet är oftast placeras i taket toppar och fönster. Detta omvandlar solens strålar till elektricitet. Genom detta kan du spara hem energi, vilket sparar pengar genom lägre elräkningar.

Dessutom, genom att lära sig själv, kommer du att kunna spara en stor del av de pengar som behövs för din kompletta hemmagjord solenergi. I skapandet av hemgjord solpaneler, behöver du inte en hand från en professionell installatör eftersom förfarandena är mycket enkel att följa. Nedan listas de 10 enkla steg för att göra hemgjorda solpaneler:

Steg

Hur man bygger en solpanel. Förbered allt material som behövs för att ha en smidig arbetsprocess.
Hur man bygger en solpanel. Förbered allt material som behövs för att ha en smidig arbetsprocess.
 1. 1
  Förbered allt material som behövs för att ha en smidig arbetsprocess. De saker som bör inhämtas listas nedan i "Du behöver" avsnittet.
 2. 2
  Rita ett rutnät på plywood för att bestämma placeringarna och mätningar av solcellerna. I varje panel, skiljer varje solcell från andra i fråga om storlek och antal.
 3. 3
  För panelen bas, klippa plywood enligt rutnät storlekar med en cirkelsåg.
 4. 4
  För panelramen, skär 1 x 1-tums trä enligt lämpliga längder. Sedan fäster kanterna på träet till plywood med skruvar och täta.
 5. 5
  Måla den färdiga träkonstruktion med utomhusfärg för att skydda den från väder och vind.
 6. 6
  Utgöra en rad av solceller genom att löda flikarna. Flikar från baksidan av ena går till baksidan av den nästa i raden. Kom ihåg att vara försiktig när du gör detta steg eftersom flikarna är lätt går sönder.
 7. 7
  Fäst solceller på panelen bas bygger på tidigare gjorda rutmönster med lim.
 8. 8
  Sätt ihop koppartråden som ska köras på elsystemet och blockeringsdioden inline. Dioden kommer att förhindra att batterierna laddas ur tillbaka ut genom cellerna.
 9. 9
  Säkra plexiglas över toppen av panelen.
 10. 10
  Täta plexiglas på plats med hjälp av en fogmassa.
 11. 11
  Där det är: det färdiga hemmagjord solpanel!

Tips

 • Solenergi är en förnybar energikälla. Du bör dra nytta av denna förmån inte bara för dig själv utan för miljön också. * Genom dina ansträngningar för att göra hemgjord solpaneler, kan du hjälpa till att förebygga förorening av miljön genom att minska fossila bränsleförbrukningen.
 • Så vad väntar du på? Gå till din bakgård och ta tag i din linjal och penna för att påbörja arbetet. Göra hemgjord solpaneler är säkert spännande och roligt att göra!

Solpanel tillverkningsprocessen

 Solar Cell Test 

Utrustningen är utvecklad till en automatiserad arbetsenhet som kännetecknar PV cellverkningsgrad med en ström-spänning (IV) test. IV testpersonerna en PV cell till en kalibrerad ljuskälla för att generera elektrisk ström vid olika spänningar. Använda dessa data, kan cellens effektivitet karakteriseras. Systemet sorterar därefter de solceller enligt åtta olika verkningsgrad för framtida användning i solpaneler där celler med liknande effektivitetsvinster är grupperade för att maximera den totala panelen effektivitet.

 Solar Cell Cutting 

Solcell standard storlek är 156mm × 156 mm storlek, sometime cell med 125 mm × 125 mm storlek. För att göra olika storlek paneler cellen ska behövas för att skära i anpassad storlek. Efter cell testning, är cellen skär solcell laserskärning maskin. Denna maskin är helautomatisk maskin i vilken storlek vi vill skära cell som storleken är inloggad automatiserade mjukvarusystem. Den del tekniska specifikationen är CNC-maskin.

 Solcell tabbar och Stringing 

Tabbar och skjutsa är två program som kopplar individuella solceller tillsammans för att bilda en solpanel (eller solpaneler). Dessa program ger också en metod för att överföra kraft från solceller för att en effekt, kopplingsdosan. Solar cellsammankoppling uppstår när individuella solceller är sammanfogade med tabbing band (även kallat strängarna band), som bildar ett kluster av solceller. Detta är ofta kallas cell tabbing (eller strängarna). Den tabbing bandet bär solcellen är aktuell med ett större band, buss bandet, som sedan transporterar ström från cellkluster till modulens kopplingsdosa för slutresultatet.

Tabbing band vanligen appliceras som parallella remsor som väver från toppen av en cell till botten av nästa för att ansluta de positiva och negativa sidorna av celler i serie. Bandet lödas på pastan som tillämpades på TCO. Den tabbing Programmet skapar ett kluster av solceller. När alla cellerna har uppträdda tillsammans med tabbing band, är de placeras sedan på ett substrat, typiskt glas. Då tjockare buss bandet löds så att den ansluter till tabbing band av varje solcell klustret. Den tabbing bandet samlar elektrisk ström inom dess kluster av solceller och levererar den till bussen bandet. Bussen band gör då den kumulativa elkraft från alla solcellen kluster till en kopplingsdosa för slutresultatet. Föreställ tabbing band som en väg som reser över solcellen. Bussen band fungerar som motorvägar för att ansluta och knyta ihop dem. Bus band är större i tvärsnitt eftersom det har mer elektrisk effekt att bära.

 Solar Panel Laminering 

Laminering är den viktigaste processen i solpanel tillverkning. I denna process, är alla material pressas till laminat som helhet. I det första steget, är luften i kammaren av maskinen pumpas ut och vände sig till dammsugas. Sedan, upphettning vid 150 ° C och tryck på för att laminat allt material tillsammans. Normalt hela laminering cykel (inklusive lastning och lossning tid) är ca 6 minuter.

 Trimning & Framing 

Skräp och ojämn kant yta av panelen som orsakats i laminering är trimmade för att jämna till och med i denna process genom att använda kniv. Kisel lim sprids på aluminiumramar manuellt, då operatörerna samlar de limmade ramar och fixera dem på panelerna manuellt, efter det, operatörer laddar panelerna på inramningsmaskinen och ramar ordentligt och låsta genom inramning maskin.

 Junction Box Fastställande 

I detta förslag, är kisel lim sprids på baksidan av kopplingsdosor manuellt, och sedan kopplingsdosan fixeras manuellt på baksidan av panelen.

 Kabelanslutning 

Kablarna är anslutna från kopplingsdosan för uteffekt av panelen. Denna kabel kallas MC4-kontakt.

Saker du behöver

 • Ruler
 • Pencil
 • CIRKELSÅG
 • Silikon täta
 • Borra
 • Skruvmejsel
 • Ark av 3/8-tums plywood
 • 1 x 1-tums trä
 • Outdoor Paint
 • Solar Cells
 • Lödning Gun
 • Lödmetall
 • Lim
 • Koppartråd
 • Spärrdiod
 • Plexiglas