Wki

Hur fly konsumism

Reklam är ständigt skriker åt oss - vänster, höger och mitten. Köp detta och du verkligen behöver det. Är det dags att komma bort från din konsument livsstil? Ta dig tid att omfamna ett liv, självförverkligande och lycka. Det kan vara svårt i början, men det är värt det och du kan spara mycket pengar!

Steg

Hur fly konsumism. Mät effekten av reklam.
Hur fly konsumism. Mät effekten av reklam.
 1. 1
  Mät effekten av reklam. Var medveten om varför, när, hur mycket och hur ofta reklam påverkar dina utgifter vanor. Annonsörer betalat mycket pengar för att påverka din subliminal sinne med blinkande bilder, lugnande scener och jinglar som dröjer sig kvar i ditt sinne för att ansluta dig med en produkt. De övertyga dig om att ha saker är en hel del och att din lycka kommer från att ha saker.
 2. 2
  Shun reklam. Om reklamen är skriker på dig överallt, helt enkelt ignorera all reklam som kommer på radio eller TV.
 3. 3
  Utvärdera dig själv. Se till att du är rätt typ av person för denna livsstil. Är du kontrolleras av? Om du älskar att hänga med dina grannar, det senaste modet eller modenycker, är detta förmodligen inte för dig. Men om du inte bryr dig om vad andra människor tycker och har en passion för eller återanvända för att behålla vår planet, så ska du inte ha några problem.
 4. 4
  Uppskatta det du har. Gå hem, snurra runt och spendera en bra tid att titta på och uppskatta alla de saker du redan har. Behöver du verkligen ett par jeans? Eller en bättre brödrost? Chansen finns, är svaret nej. Kom ihåg, det har inte vad du vill, det vill vad du har.
 5. 5
  Tänk tre gånger. Innan du köper något, vare sig det är en ny hoody eller en dyr smörgås, fråga dig själv minst tre gånger om du verkligen behöver det. Gå bort från det, sitta ner, ha en tänka på det, komma tillbaka och möta föremålet i fråga.
 6. 6
  Gör en lista. Alla har en önskelista. Bara vänta ett tag och du kommer att inse att du kan klara sig utan det som är med på listan.
 7. 7
  Sluta köpa. Ok, låt oss vara realistiska - att sluta köpa från platser som du vet är etiskt eller miljömässigt tvivelaktiga. Detta inkluderar butiker där du misstänker att kläderna ska göras i sweatshops och enorma monopol stormarknader. Big no-nos är McDonalds, Walmart, och British Petroleum (BP).
 8. 8
  Jämför. Kolla in små familjeägda butiker, marknader och välgörenhet / sparsamhet butiker. Du kan hitta bra fynd på välgörenhetsbutiker, speciellt om du tittar i ett välbärgat område!
 9. 9
  Fynd och återvinna. Gör dina vänner har något du behöver och vice versa? Kan du något till något annat som är mer användbart? Det finns många råvaror som redan finns i ditt hem - bara använda din fantasi och skapa något nytt. Tyger är en stor resurs.
 10. 10
  Tänk på dina långsiktiga mål. Köper denna dag kommer att ge dig lycka och i morgon?

Tips

 • Att bo, föra en förteckning över alla pengar du sparar i processen att bli mindre av en konsument.

Varningar

 • Klä sig i kläder som inte är det senaste modet / stil / från Topshop kan få dig konstiga blickar / kommentarer på skola / högskola / arbete. Ignorera dem alla, eftersom du är bättre än de stackars instängda i sina konsumentprodukter sätt.
 • Graffiti, som vandalism, är olagligt, och du kan bli arresterad. Bara göra det på fastigheten där du har behörighet och juridiska rättigheter för att gå vidare.

Saker du behöver

 • En stark vilja att bli en bättre människa.