Wki

Hur man sparar papper i skolan

Spara papper i skolan är ett bra sätt att hjälpa till att rädda miljön. Skolan är en utmärkt plats att vidta åtgärder för att rädda våra naturresurser, eftersom det ofta kommer att ta in den passion för studenter, stöd av lärare, personal och samhället. Här är några idéer för.

Steg

Hur man sparar papper i skolan. Använda datorer när det är möjligt.
Hur man sparar papper i skolan. Använda datorer när det är möjligt.
 1. 1
  Använda datorer när det är möjligt. Om du kan, e-post dina papper på geografin i Botswana i stället skriva ut den. Om du har en bärbar dator, ta anteckningar med det, snarare än med en bärbar dator.
 2. 2
  Använd papper anteckningsböcker klokt.
  • Köpa och använda återvunnet papper när det är möjligt. Om du har papper som du inte behöver längre, ta den till en återvinningscentral.
  • Använd båda sidor av anteckningsbok. Undvik att lämna blanktecken så mycket du kan.
  • Gör inte dumma saker med papper, som att skicka lappar, gör flygplan, äter det att stila framför dina klasskamrater, kasta den i dina klasskamrater huvuden och så vidare. Inte bara är det slöseri med papper, kan ett sådant beteende får dig i trubbel med skolans personal.
  • Återanvändning begagnad dator papper: ta papper i papperskorgen bredvid skrivaren, rikta in papperet så alla tomma sidor är en riktning, 3-hål det, och du bara återanvändas en massa papper som skulle vara spillo. (Du kan även erbjuda den till lärare för scratch papper).
 3. 3
  Använd gratistidning-sparande programvara. Denna typ av programvara kommer att bidra till att undanröja onödig innehåll när du skriver ut från webben och hjälpa till med att formatera dokument att skriva ut mer effektivt.
  • Väl omdömet kära inkluderar FinePrint, PrintEco, & Printfriendly.
 4. 4
  Skriv små, (men läsbar) så att papperet håller längre.
 5. 5
  Få elever inblandade. Student miljö klubbar är mycket populära, och kan bidra till att göra skolan mer ekologi-kunniga.
  • Räkna ut hur mycket papper kastas ut och återvinns varje dag. (Vaktmästaren kan hjälpa dig ta reda på detta).
  • Utbilda studenter på sätt att spara och återanvända papper: affischer, "Dagens tips" i den dagliga bulletinen, vad som fungerar.
  • Återvinn ren men använt papper i scratch papper för lärare (allt du behöver är tid och några fräsar papper).
 6. 6
  Få Lärare och personal. Vuxna på skolan är intresserade av att spara papper, alltför. Arbeta med dem att hitta sätt att spara papper när det är möjligt.
  • Ta reda på hur man kan minska pappersavfall i kafeterian.
  • Lobby för handtorkar istället för pappershanddukar.
  • Inlägg påminnelse klistermärken på servett och papper handduk dispensrar och kopiatorer för att påminna folk att minska onödig användning och spara papper.
  • Hjälp konsten lärare sortera papper att återanvända.
 7. 7
  Få företag att donera papper. Arbetsplatser har ofta mängder av papper varor som inte används, till exempel föråldrade brevpapper, kuvert i fel storlek, och föråldrade skyltar. Fråga lokala företag, arbetsplatsernas av föräldrar, och liknande, för att donera dessa papper varor till din skola för att återanvändas. (Och i många fall är det avdragsgilla!)
 8. 8
  Använd sidan vända kataloger. Varje år miljontals ton av träd skära ner för att göra branschens miljarder kataloger. Det är hög tid att vi byter till sidan vända kataloger med hjälp av tjänster som eKatalog Creator.

Tips

 • Använd baksidan av varje papper. Försök att minska användningen av papper eftersom det innebär att skära ner träd.
 • Om du behöver köpa återvunnet anteckningspapper - och ibland tom återanvändas papper kommer inte att göra - köpa papper med den högsta andelen återvunnet material.
 • Skriv inte på slumpmässiga bitar av papper för att komma ihåg saker. (De är alltför lätt förlorade ändå). Skriv ner dem i ditt uppdrag bok eller använd en "anteckning"-program på din bärbara dator. Eller text-meddelande en anteckning på din mobila enhet. Eller använd en visuell - som att sätta klockan på "fel" hand.
 • Använd inte de häftade anteckningsböcker som de på skolan. När du har fyllt i mer än hälften av den bärbara datorn, kan du rippa inte ut ett tomt ark utan att slita ut en skriftlig också. Överväg att använda en 3-pärm i stället, eller en spiral notebook.