Wki

Hur man använder solenergi för att värma en pool

Framgången för uppvärmning av ditt med solljus kommer att variera beroende på hur mycket sol man får, hur stor och kalla poolen är, och hur mycket mörka slang du är beredd att köpa - men en viss ökning i temperaturen är möjligt för de flesta människor. Denna process kan göra effektiv genom att använda av Bättre värmeöverföring material såsom kopparrör.

Steg

Hur man använder solenergi för att värma en pool. Du behöver mörkfärgad slang - Svart gummislang är perfekt och är relativt billigt.
Hur man använder solenergi för att värma en pool. Du behöver mörkfärgad slang - Svart gummislang är perfekt och är relativt billigt.
 1. 1
  Du behöver mörkfärgad slang - Svart gummislang är perfekt och är relativt billigt. Alternativt, använd svart rör trädgård bevattning. Det är tunnväggigt för att möjliggöra snabb värmeöverföring, billig, men kommer att vikas lätt. Det är lätt att hitta i de flesta butiker hem leverans.
 2. 2
  Ju mer slang du använder, desto mer vatten kommer att värmas när det strömmar genom till poolen. Hur mycket du behöver beror på hur mycket du vill värma upp poolen, storlek och regelbundet temperaturen i poolen etc.
 3. 3
  Överväg att många rör parallellt för att öka solvärmebelastning. Om du använder en lång slang, kan vattentemperaturen nära slutet vara för hög för att möjliggöra ytterligare insamling, och kan i mindre effektiva i att få värme. Ju större skillnaden i temperatur mellan vattnet och den potentiella vinsten, desto effektivare systemet.
 4. 4
  De flesta i mark kommer att ha en slang haklapp som kan användas för att dränera vattnet från poolen. Om du har något som detta kan du använda den i stället för att skicka vatten genom slangen och tillbaka till poolen. Om du inte behöver en liten pump som pumpar vattnet vid låga hastigheter.
 5. 5
  Du kan börja med 50 eller 100 meter slang och lägga till fler om det behövs.
 6. 6
  Fäst slangen så att den cirkulerar vattnet från poolen genom röret.
 7. 7
  Låt vattnet cirkulera i några minuter så att det vatten som kommer ut är inte vad som var kvar i röret (som redan kan vara ganska varm).
 8. 8
  För att avgöra hur mycket rör du behöver eller vilken typ av temperaturstegring får du du måste börja ta några mätningar. Du måste veta hur snabbt röret fyller en 1 gallon mjölkpaket eller hink, hur många liter din pool innehåller, och ett mått på skillnaden mellan poolen och temperaturen på det vatten som kommer ut ur slangen (subtrahera poolen temperatur från temperaturen sedan den lämnat slang).
 9. 9
  Du kan få en uppskattning av effekterna av denna metod genom att dividera temperaturskillnaden med antalet gallons i poolen. Detta kommer att berätta ungefär hur mycket temperaturen i poolen stiger när en gallon cirkuleras genom slangen. Till exempel, om temperaturskillnaden är 10 grader, och din pool är 5000 gallon, då temperaturen i poolen kommer att stiga cirka 10/5000 = 1/500th eller 0,002 av en grad för varje gallon går igenom röret.
 10. 10
  För att ta reda på hur lång tid det tar att värma poolen med en grad du dividera antalet sekunder det tar att pumpa en gallon av graden stiger från den senaste beräkningen. Till exempel, om det tar 20 sekunder att pumpa en gallon, kommer det att ta 20/0.002 = 10.000 sekunder för att värma upp vattnet med en grad.
 11. 11
  Dividera antalet sekunder med 60 för att få antalet minuter, och därefter med 60 igen för att få det antal timmar - till exempel 10000/60 = 167 minuter. 167/60 = ungefär 2,8 timmar.
 12. 12
  Bromsa vattnet gör vattnet varmare i röret, men det tar längre tid att värma poolen. För att öka hastigheten för uppvärmning av pool du kan lägga mer pipa.
 13. 13
  Om du installerar ett parallellt rörsystem ovanför poolen, såsom på ett tak, se till att installera ett vakuum paus vid den högsta punkten på rören, annars systemet kan lätt få vakuum instängd, och kommer inte cykla vatten genom alla rören.
 14. 14
  Solvärme för pooler kan läggas till genom zonindelning i en bypass på mekaniska rummet. Genom att använda en tre-konfiguration zon bypass du kan styra mängden vatten som går till poolen och mängden vatten riktas genom solsystemet.
 15. 15
  Det är inte en fördel att cykla vatten genom solfångare under perioder utan solen. För att undvika ett manuellt intensivt system kan du installera en 24 timmars elektrisk timer och ställdon ventil för att slå på sol under dagen och stänga på kvällen när solen går ner.
 16. 16
  Lyft solar på andra och tredje våningen höjder kräver vanligen uppgradera pumpen storlek för att rymma de extra lyftkrafter. Även sol rören själva representerar ett stort flödesmotstånd att pumpen måste övervinna. Som en allmän riktlinje uppgradering pumpens storlek genom 1/4HP brukar räcka.

Tips

 • I de flesta fall är detta inte ens värt att överväga om du inte har någon form av termisk skydd för poolen. Hastigheten för uppvärmningen är vanligtvis för långsam för att kompensera för över natten kylning som kommer att ske om poolen inte är täckt.
 • Tänk på att om du täcker röret med plastflaskor eller en glasskiva, kommer beläggningen reflekterar solljuset, minska mängden solenergi som vunnits.
 • 80-81 grader Fahrenheit är vad de flesta människor anser en behaglig pool temperatur för aktivitet i poolen även om vissa kan simma i 70 grader. 84-85 grader Fahrenheit är bra för de flesta människor för avkopplande pool användning.
 • Ovan mark pooler förlorar mer värme över natten än i mark pooler (när natten temperaturen sjunker under poolen vattentemperatur).
 • Du kanske vill montera slangen på en bräda som kan vinklas för att rikta mer direkt mot solen eller lämna utrymme mellan dina slangar så att de inte kastar skuggor på varandra, vilket möjliggör en större vinklar för att flytta solen att slå slangen.
 • Ett alternativ till slang är vinyl solpaneler som tillför något värmeeffekten till detta system och kostar mindre än 115€ per 2'x20 'panel. Solpaneler är lika med det område av poolen kan vara perfekt, men vinyl solpaneler är lätt att lägga till så DIY installationsprogrammet kan testa effekterna av ett par paneler på pooltemperaturen och pumpeffekt innan man investerar i fler paneler.
 • Förvänta dig inte stora ökningar i temperatur - det är osannolikt att bidra till att göra poolen användbara under vintermånaderna, men kan förlänga badsäsongen - de flesta människor ska kunna få 5-10 grader Fahrenheit ökar med den här metoden med tillräckligt slang.
 • Om ditt system fungerar korrekt, bör din rören vara sval vid beröring, eftersom detta innebär att solvärme är skördas och överförs till vattnet, i stället för att släppas ut till din hand.
 • Beräkningarna omfattar inte alla faktorer och är mycket ungefärliga. De antar också att det finns konstant värmande solljus. Du kan behöva justera för de timmar av dagsljus som faller på slangen.
 • Använd inte spaflex, tigerflex eller någon form av mjukgjord PVC för att köra sol VVS som dessa rör försämras snabbt när den utsätts för direkt solljus och UV
 • Eventuella rör eller slangar som skall användas för att göra en pool solfångare behöver vara PVC och inte nylon baserade. Den "C" i PVC står för klor där nylon reagerar med klor och kommer att misslyckas

Varningar

 • Var noga med att inte låta vattnet rinna ur vattenslang så att pumpen går "torr" eftersom detta kommer att skada pumpen. När vattnet rinner hålla änden av slangen i poolen för att förhindra detta. Du kanske behöver fylla röret med vatten genom att ansluta den till en kran och sedan stänga av ändarna först innan du ansluter till pumpen.
 • I vissa fall kanske du vill montera slangen på en bräda och bifoga det till ett sol-vänd tak. Detta rekommenderas inte om du inte har ett lämpligt lågt tak (t.ex. skjul) och / eller är duktiga på att arbeta i takhöjd.
 • Om du vill använda den här metoden för uppvärmning vatten för andra ändamål notera att de flesta trädgårdsslangen är inte lämplig för användning med dricksvatten. Du kommer att behöva inrätta en "värmeväxling 'system eller använder mat-kvalitet slangar.