Wki

Hur att ersätta en dränkbar brunnspumpen

Byte av lik av en 100-fots-djup dränkbara väl pump kan vara skrämmande. Såhär, steg för steg.

Steg

Hur att ersätta en dränkbar brunnspumpen. Först måste du stänga av brytaren till pumpen.
Hur att ersätta en dränkbar brunnspumpen. Först måste du stänga av brytaren till pumpen.
 1. 1
  Först måste du stänga av brytaren till pumpen. Det skulle vara bäst att se till att pumpen är avstängd genom att försöka köra vatten. Kom ihåg att blåsan fortfarande kunde ha vattentryck i det. Om vatten inte passerar efter 5 minuter, då pumpen är avstängd.
 2. 2
  Hitta och ta bort den övre delen av brunnshuvudet (huv). Min mössa hölls på plats med 3 - 1/4 "bultar, använd 7/16" skiftnyckel för att ta bort.
 3. 3
  Shine en lysande ficklampa i brunnen huvudet. Här kommer du att göra några första slutsatser om hur du ersätter din pump. Det första att notera är hur anslutningen till huset. Det skulle antingen vara en pitless adapter eller en fackförening. Den andra sak att kolla är om du har PVC eller flexrör för vatten huvudledning. Vattnet anslutningen kan göra det svårt att se förbi det, men en ledtråd är vit PVC är reflekterande, är svart flexrör inte reflekterande och tråkig. Min väl har en pitless adapter och svarta flexrör.
 4. 4
  Nu när vi vet hur man ska närma sig detta avlägsnande, kan vi samla de verktyg vi behöver. Du kommer att behöva göra en 5 "lång" T "verktyg som är ett" sch 40 rör 5 "lång, gängad i båda ändarna, med ett T på ena änden och 2 6" bröstvårtor, och när monterat gör ett T. Du kommer behöver också en £ 2 hammare och minst 1 annan person att hjälpa dig. 2 skulle vara bättre eftersom flexrör kan vara 200 "lång och kan få svårt att hantera.
 5. 5
  Skruva "t" verktyget in i toppen av den pitless adaptern och koppla bort de elektriska anslutningarna. Du är redo för borttagning.
 6. 6
  När du är klar, drar upp någon på den lilla kabeln som är pitless adaptern lås, och en annan person drar upp på "T" verktyg. När pitless adaptern har avlägsnats från röret, kan den person som innehar låskabeln tag sedan pitless adaptern. Sedan kan du ta bort "T" verktyg från pitless adaptern. Den 3/4 "HP pump som var närvarande i hålet vikter om totalt £ 60 när den är i vattnet, vilket fortfarande djupt inne i väl röret.
 7. 7
  Nu när "t" verktyg har tagits bort, kan du börja dra flexrör upp. Låt den andra personen går flex röret i en rak bana. Du kommer att behöva 100 "område om du har en 100" djup brunn. Om du har en 3: e person, kan de hjälpa den första personen med att dra ut och pumpen som det kan bli tröttsamt för vissa människor.
  • NOTE kommer flexrör blir hala när du når vattennivån. Användning av gummihandskar grepp kan vara till stor hjälp här, men är inte nödvändigt.
 8. 8
  När väl pumpen är ute, kan du börja ta bort den gamla pumpen. Du kommer att behöva matcha specifikationerna för den nya pumpen. Det finns två olika modeller, en med en kontrollbox, en utan. Andra då, är det huvudsakligen bara 115 eller 230 volt, vad HP (hästkrafter), och vad GPM (liter per minut). Vid köp av en ny dränkbar pump, kom ihåg hur svårt och smärta i men detta är, bör du köpa en pålitlig, väl ses pumpen sen förlora vatten genom att köpa en billigare pump kan kosta dig mer i det långa loppet.
 9. 9
  När du ansluter en ny pump, se till att du har någon elektriskt kunnig eller en elinstallatör göra anslutningarna. Till exempel, en 230 volts pump med två svarta kablar (två "hots") och en grön tråd ("jord"). När du är redo att göra de elektriska anslutningarna, se till att sätta krympslangen på varje tråd innan crimp anslutningar. Att få bättre krympanslutningar än de som levereras med din pump skulle vara en bra idé. Kom ihåg, vill du inte att behöva ta bort pumpen när den är nere i röret bara på grund av en dålig anslutning. När krusas och säkert på plats, måste du placera krympslang över krympanslutningar. Väl på plats, måste du lägga till en bra mängd värme till röret så att det krymper, kommer en tändsticka eller tändare inte tillräckligt med värme. Jag använde en liten gasolbrännare. När värmekrympt, tejpa kablarna till röret för att hålla dem från att röra sig fritt i röret. Lägg till en 1/8 "rostfritt stål kabel till pumpen för att göra bort nästa gång lättare. För att göra detta behöver du den mängd vattenpipa (100 'i detta exempel) plus en extra 10" för att möjliggöra loopar och anslutning till en hiss nästa gång. Du behöver också 6 slangklämmor av stål kabel, använder 3 i vardera änden.
 10. 10
  Nu är du redo att installera din nya pump. Du behöver inte tejpa kabeln till vattenledningen, men du kan. Placera pumpen nära hålet och flytta vatten flexrör så det är i en rak linje till brunnen huvudet.
 11. 11
  Precis som borttagning, använd 2 personer på väl huvudet, och en annan person att gå flexrör mot brunnen huvudet. Sätt pumpen i hålet, och sakta börja anständigt. När pumpen träffar vattnet, kan det minska i vikt. Detta är helt normalt eftersom objekt i vatten väger mindre än i luft.
 12. 12
  När du kommer till pitless adaptern, måste du installera "t" verktyget igen. Har en gång personen håller pitless adaptern och har någon annan skruva den på plats. Sedan kan du avsluta sätta in pitless adaptern på plats.
 13. 13
  När pitless adaptern är säkrad, kommer du inte har vikt på "t" verktyg, och det kan tas bort. Vänligen inte pressa hårt för att se till att den sitter ordentligt eftersom det kan skada brunnsinfodringen.
 14. 14
  Nu kan du återansluta de elektriska anslutningarna på toppen av brunnen, och igen, om du inte känner dig bekväm att göra detta, konsultera en expert.
 15. 15
  Innan du installerar locket, är det bäst att kolla om du har vatten. Anslut en slang till slanganslutningen på blåsan tanken, slå på och stänga av vattnet går till huset. Slå på brytaren till pumpen. Ditt vatten bör girggle, detta ljud är vad som händer när luften är knuffas runt. Om du inte har vatten efter 5 minuter, stäng av huvudströmbrytaren till pumpen. Detta är inte ett problem, är att vänta vad du behöver för att göra 5 minuter och låt vattnet som pumpas upp för att bosätta sig i röret och tvinga luftbubblorna upp. Sedan efter 5 minuter eller så, slå på brytaren och du har god strömmande vatten.
 16. 16
  Montera väl locket och du är klar.
 17. 17
  Ditt vatten ska nu kontrolleras för bakterier och "mjukhet" av en certifierad vatten företag eftersom det alltid finns en chans för bakterier att komma in dig vattensystem.

Tips

 • En Pitless Adapter är en enhet som kommer att hålla den väl pumpen upp från långa höjder. Det kan vara nära men som en luft-anslutning på en traktor. Den har en V-sektionen i väggen i röret och när sedan pitless anslutning på slinker vattenrör till V, är det alltid ansluten tills lyfts ur position. För mer information, vänligen Google "pitless adapter"