Wki

Hur lagra vatten långsiktigt

Det händer oss alla. Vi kommer inomhus från en varm, fuktig dag som verkar lämna oss törstig som om vår kropp hade sprungit läck. Du vandrar, kör nästan till flaska vatten du mindes att se på ditt skrivbord, ja den som har varit det evigt och en dag. Du öppnar upp och tar en klunk med avsikt att känna uppdateras och förnyas, utan du märker att vattnet smakar... off.

Du vet inte riktigt vad det är, eller hur det skulle kunna ha hänt, men oförklarligt vattnet i flaskan verkar ha gått illa! Men vattnet inte kommer med ett utgångsdatum... gör det?

Ja, det gör det... sortera om. Du ser vad som händer är inte att vattnet "går ut" så mycket som det blir förorenat på ett av två sätt. Det första sättet är när du lämnar vatten i en öppen behållare vid rumstemperatur under en längre tidsperiod. Under dessa omständigheter ger dig effektivt en grogrund för bakterier, alger och, oftast, myggor. Det andra sättet för kontamination är där containern du lagrar vatten i börjar läcka kemikalier i vattnet det håller. Den andra anledningen är varför alla flaskor har skryter om att vara "BPA Free" för de senaste två åren eller så. Så exakt hur förhindrar man att detta händer?

Steg

Hur lagra vatten långsiktigt. Välj en "livsmedelskvalitet" behållare såsom glas, är rostfritt stål och polyehtylene plast anses vara av livsmedelskvalitet.
Hur lagra vatten långsiktigt. Välj en "livsmedelskvalitet" behållare såsom glas, är rostfritt stål och polyehtylene plast anses vara av livsmedelskvalitet.
 1. 1
  Välj en "livsmedelskvalitet" behållare såsom glas, är rostfritt stål och polyehtylene plast anses vara av livsmedelskvalitet. När du är osäker kan du alltid använda de 5 gallon plast kannor du ser på vatten automater. De största behållarna är godkända av FDA, 55 gallon polyeten trummor.
 2. 2
  Var noga med att lagra vatten i en ren behållare, jag. E. Tvätta den ordentligt innan du lagra vatten. Om du använder en glasflaska, kan du använda varmt vatten för att göra det. Detta dödar alla biologiska föroreningar att flaskan kan innehålla.
 3. 3
  Dessutom tar sig tid att koka vatten som ska lagras. Du funderar på att ta med den till en rullande koka, upprätthålla den i några minuter för att döda befintliga bakterier och / eller larver i vattnet.
 4. 4
  Du kan också välja att klorera vattnet med 16 droppar oparfymerat cholrine blekmedel (e. G. Clorox eller Purex) per gallon på vatten för att förhindra tillväxt av mikroorganismer.
 5. 5
  Tillslut förpackningen väl, och placera den borta från solljus, källare är de bästa ställena. Om du använder en plastbehållare, lagra bort från bensin, fotogen och bekämpningsmedel, eftersom ångor från dem kan genomsyra plasten om den är tunn nog.

Tips

 • Plast är mer hållbart än glas och lättare.
 • För extra skydd använder ett filter när du fyller behållarna.
 • Var noga med att hittills alla vattenbehållare för att hålla koll på hur länge du har haft den lagras.
 • Glas är grundligt ogenomträngligt men tung.
 • När i tvivel om huruvida en särskild behållare är livsmedelskvalitet, kan du kontakta din lokala vattenmyndighet för råd.
 • Ändra rengörs, lagras vatten var 3-5 år.

Varningar

 • Om du upptäcker en läcka eller hål i behållarna efter att ha lagrat vatten, dricker inte från behållaren.
 • Använd inte icke behållare av livsmedelskvalitet för att lagra vatten.

Saker du behöver

 • Livsmedelsgaser behållare av glas eller FDA godkänd plast
 • Oparfymerad flytande blekmedel