Wki

Hur man planerar en överraskning födelsedagsfest

Det är alltid kul att kasta en överraskningsfest för en vän, och planera det och hålla det hemligt är den bästa delen av det! Så om du har någon speciell i åtanke och vill överraska dem, läs vidare...

Steg

Hur man planerar en överraskning födelsedagsfest. Fundera på vilken typ av överraskning parti du vill planera.
Hur man planerar en överraskning födelsedagsfest. Fundera på vilken typ av överraskning parti du vill planera.

Del 1: Planering av överraskning

 1. 1
  Fundera på vilken typ av överraskning parti du vill planera. Listan över saker du kan göra begränsas bara av din fantasi. Oroa dig inte om utförandet ännu. Ställ dig följande frågor och överväga svaren när man planerar festen.
  • Hobby. Har den personen någon hobby som de brinner för? Skulle det vara genomförbart och roligt att göra överraskningsfest kretsa kring denna hobby? Planera en fest fotboll överraskning är mycket enklare än att planera en skydive överraskningsfest.
  • Gillar / ogillar. Tänk på de saker som surprisee gillar och ogillar. Packa överraskningsfest med saker surprisee gillar och ditt parti kommer att bli en hit. Fyll den med saker surprisee ogillar och någon annan kommer att ansvara för rubrik planeringen utskottet nästa år.
  • Personlighet. Är personen intensivt blyg, gör en överraskningsfest för mer än ett dussin människor helt enkelt en dålig idé? Eller är den personen mer utåtriktad, att du tycker om att bjuda in även personer som surprisee ännu inte vet.
  • Timing. Finns det en bra balans kan du hitta mellan att plocka en tid då surprisee blir helt förbryllad och låta alla, inklusive den person som hyllas, roa sig? Plocka en tisdag eftermiddag skulle säkert överraska dem, men det kanske inte har alla tillräckligt med tid att koppla av och njuta av sig själva.
 2. 2
  Börja planera ett tema. Som nämnts tidigare, det finns massor av olika typer av överraskning parter. Här är några idéer för överraskning partier som kan få din kreativa safter flödar.
  • Kasta en överraskningsfest hemma. Hitta någon som kommer att ockupera surprisee någon annanstans för den tid det tar att sätta upp, text att stanna i kommunikationen med din conspiratoren, vilket gör att din surprisee inte kommer hem tidigare än väntat.
  • Kasta en överraskningsfest i naturen. Skogen eller stranden skulle vara en stor plats för en överraskning. Du kan ha en Survivor-tema fest i skogen, eller en luau-tema fest på stranden. Utomhusspel är speciellt roligt på dessa händelser.
  • Kasta en Holi (födelse) dag överraskning. Om surprisee födelsedag råkar falla in mellan helgerna, kommer de ofta tvingas Kombinera en födelsedag fest med en semester fest - med hälften av presenterna. Kasta en födelsedagsfest för surprisee under helgerna, och surprisee kommer att tacka Gud att någon äntligen erkänt sin farofyllda otur.
  • Kasta en dubbel-överraskningsfest. Överraska den person en gång, allt medan en annan grupp av deras vänner är avstängda i ett annat rum. Efter chocken av den första överraskningen har dött ut, överraska dem igen med den andra gruppen av människor!
 3. 3
  Hitta ett förkläde som kommer att eskortera surprisee medan andra planerar / inrättas. Ett förkläde är verkligen avgörande för överraskningen. Om du inte har en minder tillsammans med surprisee skulle surprisee komma och bakhåll partiet innan det är lämpligt inrättas.
  • Typiskt, en bästa vän eller agerar make som ett förkläde. Detta beror på att surprisee känner sig bekväm med dem, och kommer inte att känna någon social ångest, orsaka honom eller henne lämna oväntat.
  • Om du planerar överraskning fest hemma, har kaperonet ta surprisee shopping, till en film, eller på en vandring. Plantera ett åtagande fast tid i deras sinnen. Ge arrangörerna minst två timmar att sätta upp. Om surprisee bara räknar med att vara ute ur huset för en kort tid, de ska fånga på när kaperonet håller avböjande och fördröja.
  • Har kaperonet göra något kul med surprisee. En tråkig utflykt kommer att göra surprisee vill åka hem tidigare. Plus, inte skulle överraskningen vara ännu mer minnesvärd om surprisee och kaperonet hade skitkul på egen hand innan de gick till en legendarisk överraskningsfest?

Del 2: inrättande

 1. 1
  Dekorera festen. Direkt efter kaperonet leder surprisee bort från huset, börja inreda din fest. Fråga några goda vänner som kommer att delta i festen för att komma och hjälpa till att ställa upp dekorationen innan resten av gästerna anländer.
  • Plocka dekorationer som har hans eller hennes favorit färger eller dekorationer som delar ett tema med partiets verksamhet eller surprisee hobby. Även om dekorationer är klibbig, kommer surprisee uppskatta ansträngningen.
  • Fundera på om det är möjligt och / eller lämpligt att ha ballonger, serpentiner, tofsar, ljus, centerpieces, eller en bar på din överraskningsfest. Tänk om det kommer att involvera främst barn, främst vuxna, eller en blandning av båda.
  • Dekorera de viktigaste områdena först. Om du har tid, lägg lite uppmärksamhet i försköna badrummet / s, kök, och idet. Varje ny inredda rum kommer att bli en överraskning för sin egen.
 2. 2
  Välj mat för gästerna och surprisee att äta. Inget parti är komplett utan minst snacks. Om du räknar med partiet att pågå i mer än tre timmar, eller om partiet överlappar lunch eller middag, planerar att erbjuda mer fyllning mat till gästerna.
  • Plocka ut en tårta eller paj. Om du vill baka en kaka eller paj själv, försöka göra det till en väns hus. Planera på att ha tårta att surprisee kommer att vilja äta, både under firandet och som rester.
  • Välj tilltugg som inte tar för lång tid att göra. Svin i en filt, olika nedgångar (guacamole, sour-cream, salsa, hummus) tillsammans med bröd, chips och grönsaker, små wraps eller smörgåsar, eller grillspett gör alla bra mellanmål.
  • Om du planerar på att gå all-out, laga en huvudrätt att gå tillsammans med några mellanmål. Du kan steka en kalkon eller skinka, gör köttfärslimpa (mycket 50s), baka pizzor, eller laga paella eller fisk tacos. Självklart är surprisee favoriträtt alltid en bra satsning.
  • Ta reda på om någon är allergisk mot något, så att du kan planera din meny därefter. Du vill inte att folk får anafylaxi när de äter paella. Inte ett bra recept för en fest.
  • Planera ut fettsnåla, vegetariska alternativ för gäster, om möjligt. Det är lite extra arbete, men du vill att alla ska njuta av att äta på din fest, särskilt om det finns drycker: Människor som snåla på mat kommer att känna av effekterna av alkohol mer, och kan orsaka en uppståndelse.
 3. 3
  Välj drycker som kommer att vara lämpligt för tillfället. Beroende på vem överraskningsfest är för, men du vill tjäna en mängd olika drycker, så att alla kan få något de tycker om.
  • Överväga att inrätta en bar eller hyra en bartender om ditt parti är mestadels vuxna. Det är lite dyrare, men att hyra en bartender befriar dig från skyldigheten att servera drinkar hela natten.
  • Tänk på att inrätta en punchbowl för alkohol - Rom punch, caipirinha, eller Prosecco punch, för att nämna några. Spetsa de alkoholhaltiga erbjudanden med öl och rött och vitt vin.
  • Om partiet är främst för barn, tycker om att inrätta icke-sockrade drycker utöver cola, rot-öl och saft. Efter så mycket söta saker, är vatten ett riktigt välkommet tecken. Vatten och alkoholfria drycker bör vara rikligt för endast vuxna partier också.
 4. 4
  Välj musik som är lämplig för tillfället. Självklart, om surprisee hatar jazz, det är inte en bra idé att ha med Miles Davis trumpetande i bakgrunden. Försök att hitta musik som är intressant utan att vara påträngande.
 5. 5
  Bjud gästerna. Bjud in de mycket nära vänner till surprisee. För en intim överraskningsfest, är det bäst att inte bjuda in några bekanta eller arbetskamrater om du inte tror att surprisee skulle väldigt gärna vilja se dem.
  • Håll gäst-lista small. Det är lättare att hantera set-up och ställa-ner, och du minskar risken för att någon av misstag blabbing.
  • Be dina gäster att ta med antingen en present för surprisee eller något som kommer att hjälpa dig att ställa in festen (mat eller dryck). Be inte gästerna att ta med båda. Om du kastar partiet, ta ansvar för det och öva god etikett.

Del 3: riva upp gardinen

 1. 1
  Gå igenom en checklista över saker innan surprisee anländer. Denna checklista hjälper att se till att partiet förblir en överraskning för den person som hyllas. Det är inte det värsta i världen om surprisee vet, men du vill prova att hålla allt hemligt.
  • Se till att gästernas bilar är parkerade tillräckligt långt bort. Den surprisee kunde fånga på om en massa bilar är parkerade utanför deras annars ensamt hus.
  • Se till att alla vet att det är en överraskningsfest. Stress det ett par gånger. Folk bör fullt ut förstår att det är en överraskningsfest så att de inte lättvindigt läcka information till överraskning.
  • Kontrollera att belysning slås ut om det är nattetid och ingen är tänkt att vara hemma.
  • Har all mat / dryck / dekorationer redan inrättat. Du vill kunna överraska personen och sedan omedelbart hoppa in i partiet. Har en person vara ansvarig för musik, en person som ansvarar för uncorking champagne, etc.
 2. 2
  Ha en plan för att locka surprisee till partiet. Du behöver en ganska bra ursäkt för att antingen få surprisee ut ur huset eller lura dem till där festen kommer att vara. Här är några förslag.
  • Har en gammal vän ber surprisee över för drycker. Den gamle vän ska inte röra någon misstanke för surprisee. Planera festen på kompis eller använd vän som en distraktion medan du ställer in hemma.
  • Oavsiktligt "glömmer" något viktigt på ditt hus (när du är ute med surprisee) och gå tillbaka för att hämta den.
  • Be surprisee att göra en tjänst eller ärende du vet att de kommer att göra. Om surprisee räknar med att något inte-kul, och så småningom överraskad med något roligt, kommer partiet att känna en hel del trevligare.
  • Be surprisee att planera en överraskningsfest för någon annan. Detta är ett bete och switch. Egentligen vet surprisee inte att överraskningsfest är för dem. Lägg dem i ett annat rum än alla andra, och sedan bara överraska dem.
 3. 3
  Betrakta dessa snabba tips för att göra din överraskningsfest minnesvärt och roligt. Slutligen anser vissa andra saker om den part som du kanske har missat i planeringen.
  • Se till surprisee inte har några planer på hans / hennes egen. Du vill inte att de går iväg till en annan part när de är tänkt att vara i sin egen.
  • Det är bättre om överraskningsfest är några dagar före / efter födelsedagen. Annars surprisee kan gissa vad som händer.
  • Bara värva folk som vill hjälpa till. Om du vrida folks armar för att hjälpa till, kommer de inte att deras jobb med stor entusiasm.
  • Oroa dig inte om överraskningen visar sig vara inte så mycket av en överraskning. Det är verkligen den ansträngning som räknas. Din vän / familjemedlem / make kommer att älska dig för att helt enkelt sätta överraskning tillsammans.