Wki

Hur man överlever ensam i skogen med bara en yxa

I de mest extrema fallen kan du sättas i en situation var kanske du måste överleva med små eller inga resurser. Av någon anledning kan du ha en yxa hands. Att ett verktyg kan inte bara rädda dig, men det kan bli den enskilt viktigaste överlevnad implementerar du kan ha. Omfattningen av detta koncept kommer att undersökas nedan.


Obs: Temperaturen har företräde framför annat som anges nedan. För kyla brand företräde. Detta beror på att vattnet är ofta återfinns i snö eller is gör törst en lätt sak att bli av med. Precis som det är sant, i en varm miljö kommer din kropp att utsöndra överskott mängder vatten gör det nu mest eftertraktade resursen.

Vital termer

När något har NC (Native skick) bredvid det, är det något som ska användas villkorligt och på ett traditionellt sätt. Dessa skäl kommer att uttryckas i informationssyfte. Men traditionellt de lämnas som regler utan förklaring. Infödda europeisk teknik är ofta gånger gått ner med verbala och etiska villkor som måste vara uppfyllda innan tillstånd kan ges för informationen användning (följ dessa villkor eller du förlorar nämnda tillstånd för användning.)

Steg

Hur man överlever ensam i skogen med bara en yxa. Vara lugn i situationen.
Hur man överlever ensam i skogen med bara en yxa. Vara lugn i situationen.
 1. 1
  Vara lugn i situationen: Du är din mest värdefulla resurs. Var uppmärksam och ta del av din omgivning. Det enda som kan svika dig i alla miljöer är brist på motivation. Om du tror att du kommer att överleva dina chanser är högre. Dess alla om viljestyrka!
 2. 2
  Gå till din närmaste vattenkälla: Om du inte nu när det är, sedan gå neråt tills du hittar ett rörligt, ren källa. Den ideala vattentäkt skulle vara ett rörligt flod med sandbankarna.
 3. 3
  Våt Stick: När du hittar en flod kan du göra en traditionell blöt pinne. Rengör barken från en hårt trä pinne, doppa pinne i vatten och slå sidan av en sandig bank. Detta kommer att bädda sand in i sidorna av pinnen. Fortsätt att göra det tills riklig abrasiveness åstadkoms. Använd denna pinne för att vässa din yxa eller kniv.
 4. 4
  Skapa en kvinnojour: Bygg den med en liten siluett i åtanke som den större den är desto mer kommer det att fånga vinden. Större strukturer avfall även fysiska resurser och energi i byggnader och underhåll. Observera också att mindre skyddsrum tenderar att fånga mer värme och värma upp mycket lättare än stora skyddsrum. Se till att vända bort från den rådande vinden. Också överväga det faktum att skydd kommer att behöva dränera något regn som kommer.
 5. 5
  Använd denna Ax: När du har en relativt permanent position du har omkring tre veckor som du kan använda yxan innan maten deprivation kan döda dig eller göra dig allvarligt sjuk. Observera också att efter två dagar av att inte äta kommer du att börja förlora energi. Under dessa två dagar är det viktigt att hitta en trygg näringskälla som på den tiden din kropp fortfarande håller rikliga mängder energi. Tips för detta kommer att preciseras nedan.
 6. 6
  Sök för stora mängder av torrt trä som lätt kan dras till din bostad. Du kan använda den trubbiga änden av din yxa att knäppa barrved från ett träd. Större barrved tenderar att ha många torra grenar idealisk för framställning av brand. Observera också att barr gör idealiska fnöske. Du kommer att behöva denna torr ved för att producera säkra livsmedel och vatten.
 7. 7
  Du kan använda din yxa för att hugga av gran grenar. Var noga med att inte få plats på händerna som den klibbiga sav kan skapa stora blåsor om arbetat i huden. Anledningen gran är viktigt är att koka nålar i en te gör den perfekta morgonen dricker. Föreställ dig en kopp otäck smak apelsinjuice med sju gånger så mycket vitamin C. Notera att detta hopkok också kommer att rädda dig från skörbjugg.
 8. 8
  Den enda verkliga viktig källa till fett och protein i naturen är det av kött. Genom att framgångsrikt med snaror och fallgropar man kommer bara fånga något på ovanligare sidan av saken. Eftersom detta är fallet är det viktigt att ställa många snaror, i olika lägen. Det är också viktigt att ta bort alla dessa snaror innan du går vidare.
 9. 9
  Du kan använda din yxa för att göra ett vattentätt skydd. Om du skär ner en ask du kan dunka den trubbiga änden av yxan på en vit, brun eller svart aska. Detta kommer att lossa långa remsor som kan dras av och användes som bältros. Om de bryter vertikalt medan du drar dem bort stocken helt enkelt använda planen för att fylla sprickor.
  NC:

Askan är ett heligt träd för många infödda européer. Native korg beslutsfattare ofta gånger erbjuda tobak innan ett träd huggs ner, skulle det vara klokt att göra detta erbjudande, eller en som kan anses lämpligt med tanke på dina resurser. Detta är av respekt för var kunskap kommer från och av respekt för det som hjälper dig att överleva under svåra förhållanden.

 1. 1
  Håll utkik efter vilt spår, undvik de som är stora som de stödjer större underprissättning hot. Istället ser de mindre vilt stigar som ofta ger vaktel, kanin och mindre kalkoner. Dessa varelser kan fångas med hjälp av de trådiga rötter gran eller den inre barken av basswood i form av en snara.
  NC:

Den Basswood snara är ett kraftfullt verktyg, men är en infödd teknik som kräver förstörelsen av ett träd. Ett erbjudande av tobak eller annan likvärdig resurs kan vara tillrådligt. Aldrig kompromissa överlevnad att göra en sådan erbjudande.

 1. 1
  Leta efter saker du kan använda. Det finns väldigt få platser där man inte har varit. Tecken på hans närvaro inkluderar flaskor, burkar och ofta inplastare användbara för fnöske. Även under hösten stenig terräng är ofta dold under ett lager av löv. Män har dött eftersom de inte kontrollera sin fot med en god käpp, eftersom detta verktyg kan tjäna flera syften.
 2. 2
  För att hålla värmen på natten, gå upp från marken. Jorden blir kallt på natten. Lägg en madrass av tall, ceder, enbär grenar, palmblad, eller bara små trä eller barr. Fler lagren = mer värme.
 3. 3
  Om din källa till vatten är en flod allt du behöver göra är att följa det nedförsbacke för att finna en väg eller stad. Var beredd dock att gå någonstans 10-50 miles, eller mycket längre, beroende på platsen.
 4. 4
  Det lönar sig att vara förberedd innan du flyttar. Ofta man återgår till önsketänkande i en tid av kris. Återigen vara beredd att resa obestämd sträckor eller du kommer inte att överleva. I situationer där man misstänker att någon kommer att leta efter dig, är det i allmänhet tillrådligt att stanna kvar, förutsatt att du har tillräckligt med mat och vattenresurser.
 5. 5
  Aldrig återgå till ett tillstånd av apati eller likgiltighet som världen är bara så barmhärtig som du gör det. När du ger upp det finns inget att hålla dig från att dö. Människor kan och överleva på nästan alla terräng på jorden. Om en teknik inte är framgångsrik, lära av misstag och fortsätta att försöka.

Tips

 • Om det snöar, eller om det finns snö på marken, inte gör din eld under ett träd eller dess filialer. Snö är en utmärkt isolator, men direkt kontakt med kläder resulterar i smältning. Håll kroppen bort snön med gran grenar eller stora mängder av barr. Väggarna i din bostad bör endast göras av snö om och endast om det finns inget annat tillgängligt, som snö kan och kommer att sänka kroppstemperaturen. Igloos kan göras av hårt snötäcket, men traditionella igloos oftast var gjorda av smuts, kvistar och annat skräp. Om behov uppstår kan man använda sin yxa för att skära block för att göra den ikoniska runda designen.
 • Trä Namn / Klass / Användning
  • Poppel: Hård, Bra för styrelser, kan vit finkornig bark brännas.
  • Spruce: Mjuk, Roots gör utmärkta rep, Needles innehåller massor av vitamin C.
  • Fir: Soft, Sap är brandfarligt, gör SAP idealisk brand starter.
  • Ash: Hård, Olja-laden, användbar för handtag, flexibel. Bränner mycket väl.
  • Hemlock: Mjuk, mycket robust, används i timmerstugor.
  • Cedar: Mjuk, ibland giftiga.
  • Black Walnut, Valnötter kan knäckas torkas och ätas, är svart skalet giftig.
 • Tips om brand:
  • Rensa området innan en brand, om det görs tillräckligt insekter och parasiter kommer att lämna bränder närhet ger en en relativitet ren plats att sova.
  • Om din brandplatsen ligger nära sumpig terräng är det lämpligt att skjuta alla skräp mot mitten av din eldstaden istället för bort. Detta är att döda chiggers och fästingar som är vanliga i den miljön.
  • Gräv en liten brasa. Det bör vara ett grunt hål, ungefär en halv meter bred och cirka 6 inches djupt. Detta hjälper till att skydda din eld från vind och bevisar att minimera spridningen av din eld eftersom det lägger sig under natten. Observera också att genom att hålla den begränsade man kan reflektera värmen tillbaka till elden för bättre effektivitet och värme.
  • Det är vanligt att gräva en andra mindre brand grop bredvid din huvudsakliga eldstaden ska användas som en matlagning område. När de är fyllda med uppvärmda stenar (ingen sandsten, eftersom det kan explodera) eller glödande kol från den största branden, kommer denna mindre grop tjäna fint när värmer vatten, matlagning, etc. eftersom värmen kan regleras lättare.
  • Vid en brand, måste du göra en bra fnöske säng innan det kommer att ta. Fnöske finns några små spån av fint, ljust, torrt material som gräs eller torr mossa. Man kan använda sin yxa för att raka torra grenar för att göra nämnda fnöske. Det fluffigare materialet är, desto lättare kommer att fatta eld. Men tänk, desto snabbare fnöske fångar, desto snabbare kommer det att brinna. Man behöver bränsle, luft, och en källa till förbränning för brand ska framgångsrikt gjort.
  • Layer brand byggnad bränsle: första små marker av trä och bollar av fnöske som sedan kan antända större bitar placerade ovan med gott om utrymme för luft och andra brännbara material. Se till att du har gott om varje typ av material: fnöske, fånga trä och större brännbart stockar.
  • För en eld för att få luft, se eftersom det är byggt så att elden "strukturen" inte är packat ned. En brand behöver massor av luft för förbränning. Håll fnöske lös för att underlätta nämnda förbränning. De vanligaste typerna av "strukturer" är tipi, kabin, och lutar. Varje är effektiva på sitt eget sätt, så använd det som är enklast för dig.
  • Förbränning eller Spark - Om du inte har turen att hitta flinta, finns det fortfarande gott om sätt att få gnistan.
   • Du kan använda dina glasögon eller någon lins för att fokusera solljuset. Det måste vara direkt sol, och det tar längre tid än du tror att göra det bränner saker, så ha tålamod. För att underlätta den här metoden, använd en liten kluven gren ca 6 "lång, där du kan kila ditt objektiv i vinklar och lägga enheten i marken för stabilitet. Detta kommer att spara dig en hand och mycket trötthet, så att du kan avsluta en sista -minuten förberedelser och prime fnöske vid behov.
   • Du kan gnida två pinnar mot varandra. Det mest effektiva sättet verkar vara att slipa en till en punkt, och sedan placera den punkt på toppen av en platt träbit med en skåra skuren i den. Vid skärning skåran det hjälper till att lämna små räfflor för att underlätta friktion nödvändigt. Pile fnöske under skåran, och sedan flytta pinnen och tillbaka, antingen genom att skrapa, eller mer populärt sätt, genom att rulla den mellan handflatorna, ungefär på samma sätt du skulle tvätta händerna. Denna "spin" är mycket snabbare än att skrapa ännu kommer sannolikt att ge dig blåsor. Det tar en hel del styrka och vilja, men du kan göra det.
   • Du kan göra en eld-bågen ur en lång sträng (t.ex. en han) och en pinne. Denna metod är mycket lik ovanstående metod, kommer ändå spara dina händer från blåsor och kommer att ge en mycket snabbare spinn. Bind strängen till båda ändar av en tunn filialregister 8 "lång vilket innebär att ungefär 3" av "glapp" till fören. Den andra pinne, slipas till en punkt på ena änden ska placeras på insidan av bågen, och tvinnade runt fören-strängen. du kommer att behöva någon form av handskydd för att hålla den spetsiga pinnen vinkelrätt mot bottenplattan med skåran, små hällar och färsk bark kommer snyggt skydda din hand från friktion brännskador. Flytta helt enkelt båge fram och tillbaka i en sågning rörelse tills du bygga tillräckligt värme för att bilda en aska, som sjunker genom spåret in i den väntande tinder.
  • Om du inte hittar flinta, använd kniven för din yxa till "chip" på det. Detta kommer att producera gnistor, och om du har din fnöske inrättat höger ska fnöske fånga gnistor. Blås försiktigt på den tills lågan är tillräckligt stor för att vara eld, och sedan överföra den till din eldstaden - vara noga med att inte kväva den!
  • Försök att hålla din eld under två meter hög. Att ha en brand något större är rent onödigt och kommer att kräva stora mängder bränsle och personlig energi för att få mer bränsle.
 • Kunskap är din bästa svaret på omständighet, För en frisk överlevnad referens, titta på listan över böcker som nedan (sorterade efter exakthet och relevans):
  • SAS handbok
  • FM-71 Army Survival Guide
  • 2003 Army Survival Guide
  • Hur man överlever i skogen från Bradford Algier

Varningar

 • Få vatten från en rinnande källa, såsom en ström eller ett vattenfall, i stället för en stående källa. Vitt vatten, det slag som skapar forsar, är säkrast.
 • Alltid tillaga rått kött innan du äter den, det dödar eventuella bakterier / parasiter som djuret kan ha bär.
 • Stanna så varm och torr som möjligt (om du blir blöt, ta av dig kläderna och torka dem om du kan). Du kommer ironiskt nog överleva längre naken och torr än blöt klädd och.
 • Björnar och andra asätare / rovdjur djur kan vara farliga om hörn. Även om ett djur befinner sig högre än du på axlarna en bra regel är att undvika det * Hitta vatten så fort du kan som man bara kan överleva några dagar utan det. Om du kan få eld, koka ditt vatten innan du dricker det. Om du inte kan, drick det ändå. Du brukar ha högst 1/10 chans att få parasiter från okokt vatten, låt dig inte dö av törst som parasiter kan hanteras med hjälp av betesmark broms, salt eller intagna cigaretter.
 • Ät inte svamp. I vissa områden upp till 95% kan vara giftiga.