Wki

Hur man gör en naturlig avfettningsmedel

Göra rengöringsmedel hemma har många fördelar. Hemlagad städare ger dig fullständig kontroll över ingredienserna, vilket innebär att du kan lämna ut saker med hårda dofter, obehagliga rester eller allergiframkallande irriterande. Förbereda rengöringsprodukter själv är också ekonomiskt, eftersom du kan ofta använda enkla, billiga ingredienser som bakpulver och vinäger. Det finns flera recept som du kan använda för att göra en naturlig avfettningsmedel hemma. Var och en av dessa metoder kommer att ge en renare som skär hård kök fett med minimal lukt, irritation och kostnad.

Steg

Hur man gör en naturlig avfettningsmedel. Använd destillerat ättika som avfettningsmedel.
Hur man gör en naturlig avfettningsmedel. Använd destillerat ättika som avfettningsmedel.
 1. 1
  Använd destillerat ättika som avfettningsmedel. Destillerat vinäger (även kallad vit vinäger) kan användas ensam som ett avfettningsmedel. Den ättika kan appliceras på oljiga ytor med antingen en sprayflaska eller en trasa, och borde skära mest fett med minimal friktion. Ättika är lukten försvinner strax efter att det har torkat bort, så var noga med att torka av ytorna noggrant med en trasa efter användning av ättika.
  • Vinäger kan också spädas ut med vatten för att skapa en ännu mildare, mer ekonomisk lösning.
 2. 2
  Gör en bakpulver klistra skära fett. Bakpulver fungerar också bra ensam som ett avfettningsmedel. För att göra det till en användbar form, blanda det med vatten för att bilda en pasta. Beroende på hur stark du vill att blandningen vara, kan du lägga till upp till 5 delar vatten till 1 del bakpulver, även tillsätta mindre vatten kommer att ge dig en tjockare, mer potent pasta. Efter applicering av bakpulver pastan med en trasa, skölj ytan med vatten för att undvika att lämna en granulär återstod.
  • Denna naturliga avfettningsmedel kan inte vara lätt appliceras med en sprayflaska, som bakpulver kan täppa spray mekanismen.
 3. 3
  Skapa en lösning av ammoniak och vatten. Ett tredje alternativ för en hemmagjord naturlig avfettningsmedel kan framställas enkelt i en tom diskmedel flaskan. Fyll flaskan ungefär halvvägs med ammoniak och fylla den återstående delen med varmt vatten. Tillsätt några droppar diskmedel. Locket på flaskan och skaka den väl. Lösningen kan sprutas direkt på de feta ytor från flaskan, eller den kan appliceras med en trasa.
 4. 4
  Använd vinäger, bakpulver och ammoniak i en lösning av vatten. Häll 1 gallon (3,8 liter) vatten i en stor hink. Till vatten, tillsätt en kopp (240 ml) av ammoniak, en halv kopp (120 ml) av vinäger, och en fjärdedel kopp (60 ml) av bakpulver. Rör dessa ingredienser ihop väl. Denna blandning kan appliceras med en trasa för att skära fett, och kan lagras för senare användning i en ren kannan med ett lock. Före varje användning, rör blandningen i fall någon bakpulver har avgjort ut.
 5. 5
  Kombinera borax och tvättmedel för att göra en naturlig avfettningsmedel. Häll 1 gallon (3,8 liter) vatten i en hink, tillsätta 1/2 kopp (120 ml) av borax, 2 msk (30 ml) av tvättmedel, och 1 matsked (15 ml) av ammoniak. Rör om lösningen och häll det i en sprayflaska för användning. Överskottet av lösningen kan lagras för senare användning i en tom kanna eller flaska.

Tips

 • Alla ovanstående ingredienser kan köpas i rengöringsmedlet gången i mataffären.
 • Arbeta med fönstren öppna är en bra idé om lukten av ammoniak eller vinäger är besvärande.

Saker du behöver

 • Destillerat vinäger
 • Spray flaska
 • Duk
 • Bakpulver
 • Vatten
 • Ammoniak
 • Diskmedel flaskan
 • Diskmedel
 • Bucket
 • Kanna med lock