Wki

Hur man använder bakpulver

Bakpulver, även känd som bikarbonat eller natriumbikarbonat, är mest känd för att ta bort lukter i kylskåp och i ditt hem. Det är också känt för användning vid bakning, men är också en icke-toxisk förening som kan användas som en ersättning för hundratals andra mindre miljövänliga skadliga kemikalier

Steg

Hur man använder bakpulver. Använd nävar av bakpulver för att släcka små bränder runt huset.
Hur man använder bakpulver. Använd nävar av bakpulver för att släcka små bränder runt huset.
 1. 1
  Använd nävar av bakpulver för att släcka små bränder runt huset. Använd inte lägga ut fritösen bränder. Bara göra det, om det är säkert att göra så, och se till att ringa brandkåren för att se till att elden är släckt.
 2. 2
  Använd bakpulver för att hålla diskbänken avlopp luktar sött. Tillsätt 2 msk bakpulver till avloppet och kör varmt vatten ett par minuter. Detta kommer att hjälpa till att hålla ditt avlopp från att bli illaluktande.
 3. 3
  Deodorize mattor. Strö bakpulver på mattor och låt satt i ca 15 minuter. Sug upp som vanligt. Var noga med att kontrollera om colorfastness i en dold plats. För att testa, använda en blandning av 1/2 dl vatten och 1/2 msk bakpulver blandas till mattan. Låt torka och sedan sopa upp som vanligt. Använd om mattan inte visade tecken på färgförändring eller skada.
 4. 4
  Tillsätt 1/2 kopp bakpulver till tvätten för sötare lukta och förhoppningsvis renare kläder.
 5. 5
  Blanda upp med vatten och tillämpas på torkade sperma fläckar.
 6. 6
  Använd bakpulver i pulverform, ungefär som badrum rengöringsmedel för att rengöra nästan alla underlag utan att använda ett giftigt rengöringsmedel. Fukta en ren trasa och och lite bakpulver. Skrubba ytan. Detta fungerar i nästan alla ytor i hushållet inklusive spiltor badrum dusch, badkar, räknare badrum, räknare kök och diskbänkar. En annan bonus är att bakpulver är lätt att skölja bort, så se till att skölja området väl efter rengöring med bakpulver.
 7. 7
  Använd bakpulver för att skrubba bakat på mat i kastruller. Lägg lite bakpulver pulver till en fuktad disktrasa. Skrubba gryta för att ta bort de bakade på maten. Du kan också använda bakpulver pulvret direkt på ytan och skrubba.
 8. 8
  Använd en låda med bakpulver för att hjälpa till att hålla kylskåpet luktar sött. Var noga med att byta ruta om varje månad eller så för att bibehålla den deodorizing effekt.
 9. 9
  Gör din egen hemgjorda bakpulver. Använd detta i en knipa, när du upptäcker att du har glömt att köpa bakpulver, blanda ihop 5/8 tsk grädde av vinsten med 1/4 tsk bakpulver. Detta kommer att göra en tesked hemmagjord bakpulver.
 10. 10
  Använd som en mild rengörings att tvätta bekämpningsmedel off produkter.
 11. 11
  Borsta tänderna med bakpulver. Detta är mer av en "nödsituation" åtgärd men det borsta tänderna i en inte-så-god väg. Det fungerar dock.
 12. 12
  Använd som ett bekämpningsmedel. Blanda med socker för att hålla kackerlackor och Silverfisk bort. Detta är oprövad, men det kan fungera.

Tips

 • Använd bakpulver för att ta bort te eller kaffe fläckar från muggar.
 • Använd inte bakpulver för att rengöra aluminium ytor. Detta kan försvaga metallen på grund av en kemisk reaktion.