Wki

Hur man monterar ett cornelius keg

Cornelius fem gallon "soda" kaggar är vanligen används av hem bryggerier till kagge homebrewed öl, och används typiskt med kegerators. Det är i allmänhet lättare att keg öl än det är att flaska öl. Begagnade Cornelius fat är allmänt tillgängliga, ganska billiga och mycket lätt att rengöra och underhålla. Det finns en anständig mängd komponenter som utgör en Cornelius fat, och om man bygger om en begagnad fat eller sätta en tillsammans från reservdelar, är det bra att veta vad som händer i montering ett Cornelius fat.

Steg

Hur man monterar ett cornelius keg. Samla fatet komponenterna.
Hur man monterar ett cornelius keg. Samla fatet komponenterna.
 1. 1
  Samla fatet komponenterna. Komponenterna består av fatet tank, en lång vätska dopprör och o-ringen, en kort gas dopprör och o-ringen, ett lock och o-ringen, en övertrycksventil för locket, en gas plugg (inlägg) med O-ring, en flytande plugg (post) med o-ring, och två små ventiler tallriksventiler som passar innanför pluggarna (inlägg). Det finns totalt fem o-ringar. Det finns olika typer av Cornelius kaggar, och olika märken av liknande fem gallon soda kaggar är allmänt som Cornelius fat. Se till att de komponenter som du har för en specifik kagge alla motsvarar en viss fat design. Stiftet-lås typ av fat är i allmänhet inte används, och det är betydligt vanligare att hitta och använda bollen-lås sort. Om återuppbygga en kagge, alla o-ringarna oftast ersätts med nya, eftersom de kan absorbera läsk lukter, och eventuellt bakterier hamnen och liknande.
 2. 2
  Rengör och desinficera alla komponenterna vid behov. Det finns ingen anledning att montera en smutsig kagge! Begagnade fat oftast fortfarande läsk rester i och på dem, och måste vara fullständigt och grundligt rengörs samt sanerad. Helt isär kaggar kan blötläggas över natten i en lösning av Pulveriserad Brewery Wash eller liknande rengöringsmedel, skrubbas, sköljdes, och sedan sanitized. Var noga med att ta bort o-ringarna under denna process, och byt ut dem om det behövs. Observera att pluggen (inlägg) o-ringar inte lätt tas bort, så bör hållas på under rengöring och desinfektion, om inte fatet blir helt ombyggd.
 3. 3
  Skjut O-ringen på den långa flytande doppröret och sätt stigröret in i fatet genom "out"-porten. Änden av röret kommer vanligtvis vinklas in på mitten av botten på fatet.
  • Vissa hem bryggerier kommer att skära en halv till tre fjärdedelar av en tum från slutet av den flytande dopp röret för att förhindra spridningen av jäst sediment vid dispensering öl. För att göra detta, avbröt önskad längd med en slang fräs, såg en Dremel kapskiva eller hacka, sedan jämna den resulterande naggad kant med sandpapper. Stigröret kan inte användas direkt, som den del som klipptes kommer att vara benägna att rosta. Nyklippt rostfritt stål måste gå igenom en process som kallas passivering innan det är rosttrögt. Den rostar kan förhindras genom att rengöra röret med ett rengöringsmedel såsom Bar Keepers vän. Den enklaste metoden innebär rengöring metallen väl, sedan låta metallen att passivera under loppet av en vecka eller så av sig själv (detta sker när den utsätts för luft).
 4. 4
  Skjut o-ringen på den korta gas doppröret och sätt in röret i "in" port.
 5. 5
  Montera O-riggar på pluggarna (inlägg) om den inte redan är installerad och placera de små tallriksventiler i vätskan och pluggar gas (inlägg).
 6. 6
  Säkert skruva pluggarna med tallriksventiler Onto fatet tanken över dopprören så att en god tätning bildas. Använd en kombination eller ringnyckel eller en hylsnyckel som väl kan passa båda pluggarna (inlägg). Keg pluggar (inlägg) finns i olika storlekar, men många kommer att passa en 7/8 "eller 11/16" nyckel. För vanligt Cornelius kaggar, kommer basen av vätska "ut" plugg (inlägg) vara sexkantiga. Vätskan "ut" och gas "i" pluggar är inte utbytbara. Fatet pluggen (post) för gasinloppets ansluter endast rätt till fatet kontakten (koppla från) som fäster fatet på gasbehållaren, och vätskan "ut" inlägg kommer endast ansluta ordentligt till fatet kontakten (koppla från) som fäster fatet till öl kran.
 7. 7
  Montera den stora o-ringen på locket och skruva i övertrycksventilen.
 8. 8
  Sätt på locket på fatet och säkra genom att trycka ner den bar som är fäst i locket.

Tips

 • En bra tätning kan inte bildas förrän tätningarna är fuktade med ölen som har kegged. Till exempel, kan gas läcka från tallriksventiler tills en liten öl eller öl skum fuktar dem från insidan.
 • Om flera kaggar som skall användas, är det en bra idé att använda en särskild kagge utformning så att alla komponenter är utbytbara.
 • Tryck-testet monterade nyligen fat före påfyllning med öl, som en korrekt monterad kagge måste kunna hålla trycket. Detta görs genom trycksättning av fatet med CO2 (med hjälp av en CO2 cylinder och regulator) och leta efter läckage. En bleeder ventilenhet kan användas för att övervaka trycket. Anslut avluftningsventilen på gasen "i" proppen (inlägg). Källan till läckan kan hittas genom att spraya locket och plugg (inlägg) områden med tvålvatten och kontroll för bubblor (läckor hittade det här sättet kommer att kräva att du gör hela reningsprocess igen, är tvål en mördare för bra brygga), såväl som genom att lyssna efter väsande ljud. Tryckavlasta genom att dra av tryckavlastningsventilen eller genom att använda aggregatet avluftningsventilen.
 • Använd kagge glidmedel för att säkerställa lufttäta tätningar.
 • Vid rengöring och sanitizing demonterade kaggar, bör insidan av fatet tanken samt den övre delen av tanken läggas i blöt i rengöringsmedel och desinfektionsmedel. För att göra detta först fylla fatet med rengöringsmedel eller desinfektionsmedel och låt det sitta i önskad tid (detta är variabel, läs rengöringsmedel och instruktioner desinfektionsmedel). Sedan inverterar fyllda fatet i en hink, stor kruka, eller andra stora behållare som kan hålla vatten, och låt den övre delen suga upp och ner i lösningen för önskad tid. När fatet är inverterad, låt ungefär hälften av lösningen rinna in i behållaren, men tillåter vissa att stanna kvar i den inverterade fatet så att det är delvis full av lösning. Detta gör det möjligt att förbli inverteras och nedsänkt.

Varningar

 • Cornelius fat är utformade för specifika högsta tillåtna arbetstryck, och får inte vara över-tryck.
 • Alltid bära tjocka gummihandskar vid användning av starka rengöringsmedel som t.ex. pulver Brewery Wash
 • Använd alltid skyddsglasögon.
 • Använd inte blekmedel lösningar för att sanera fat. Bleach fräter rostfritt stål.

Saker du behöver

 • Cornelius fat komplett med alla fem o-ringar
 • Lämplig nyckel (t.ex. 7/8 "eller 11/16" kombinationen skiftnyckel, ringnyckel eller hylsnyckel)